Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Csiszár Ákos: A soproni labdarúgás mérföldkőhöz érkezett

Széles összefogás mentén indult el a 2012/2013-as labdarúgószezon Sopronban. Az SVSE és az SC Sopron fúziójának központi szereplője Csiszár Ákos, aki szakosztály-igazgatóként és klub elnökként veszi ki részét a munkából.

Nyáron nem csak üres szavak voltak, mikor azt mondtuk, hogy célunk a soproni futballélet egyesítése – kezdte Csiszár Ákos. A GYSEV Zrt. és Sopron MJV Önkormányzatának széles támogatását élvezve, biztos anyagi lábakra állítottuk a felnőtt csapatot.

Az SVSE utánpótlás csapatainak gyerekei átkerültek az SC Sopronhoz. A két klub technikai, napi feladatait ugyan az a stáb látja el, így az irodai teendők naprakészek. A soproniak futball iránti szeretete mit sem csökkent az elmúlt években. A mi feladatunk, hogy minőségi munkával ezt megháláljuk.

Ehhez szükség lenne egy sikeres felnőtt csapatra!

Adósak vagyunk – igen többes számban, hisz játékosok, edzők, vezetők alkotunk egy csapatot – a jó eredményekkel. Nyáron úgy éreztük, hogy céljaink eléréséhez – megőrizni NB II-es tagságunkat – megfelelő játékoskeretet állítottunk össze. Szinte valamennyi játékosunk megjárta az első osztályt.

A labdarúgók – Bognár, Pintér, Horváth, Gyánó, hogy csak néhány nevet említsek – tudása és futball múltja biztosíték volt számunkra, hogy jó úton indultunk el. Az eredmények ismeretében is nyugodt lelkiismerettel merem kijelenteni, hogy ez a társaság többre hivatott, mint ahol jelenleg tart. Fontos megértetni, hogy első a város és a klub, minden más csak ezek után következik.

Hiába a bajai 6-1-es rajt a folytatás csalódást keltően alakult, melyen az edzőváltás sem segített!

Kényszerű, de fontos lépés volt az edzőváltás a 8. fordulót követően. Nem csak az eredménytelenség, de a mutatott játék és a hozzáállás egyaránt indokolttá tette a cserét. Bücs Zsolt kinevezése nem csak kézenfekvő volt, de a futballhoz való hozzáállása és felfogása is új impulzusokat hozott. Bár a csapat előrelépett mentálisan és játékban egyaránt, sajnos eredményekben ez kevésbé mutatkozott meg.

Mit lehet tenni tavasszal a célok elérése érdekében?

Csak a győzelmekbe menekülhetünk tavasszal. Vezetőedzőnk teljes bizalmunkat élvezi. Látjuk, hogy szükség van erősítésre. A téli szünetben ezen fogunk dolgozni. Minden csapatrészbe várható új játékos. Hiszek benne, hogy az elvégzett munkával céljaink valóra válthatók.

Melyből a fiatalok is kivehetik részüket. Ősszel folyamatosan mutatkoztak be az SC Sopron növendékei a felnőtteknél. Mindez visszaigazolás, hogy az utánpótlásban jó munka folyik!

Számomra is örömteli pillanatok voltak, amikor utánpótláskorú játékosaink sorra mutatkoztak be a felnőtt csapatban. És nem csak pályára léptek, de meg is állták a helyüket. A hosszú távú cél, ami nyáron szintén megfogalmazásra került: minőségi labdarúgás kialakítása Sopronban helyi, ill. a városhoz kötődő játékosokkal.

Szintén fontos elem, ami összeköti a felnőtt csapatot és az utánpótlást: az új klubmodellnek megfelelően a mindenkori ’Ifi A’ edző látja el a pályaedzői feladatokat. Ágoston Zsolt januártól így kerül Bücs Zsolt mellé.

Térjünk át az utánpótlásra. A gyarapodás féléveként rögzíthetjük az elmúlt időszakot!

Közel 450 gyereknek biztosítunk sportolási lehetőséget egyesületünkben. 10 intézmény vesz részt ’Óvodai foci’ programunkban, ezzel további 4-500 gyerekkel ismertetjük meg a labdarúgás alapjait. Ezek a számok a legfontosabb bizonyítékai munkánknak. Az idei nyártól egyébként jelentősen nőtt a létszámunk – nem csak az SVSE-től átkerültek miatt -, sokan kezdték el a futballt nálunk.

Milyen eredményekről tudunk beszámolni az elmúlt fél évben?

Előkészítő korosztálytól versenyeztetjük csapatainkat. Míg ifi korban már az eredményesség is szempont, addig a fiatalabbaknál a játék megszerettetésén van a hangsúly. Büszkék vagyunk elért eredményeinkre, ezekből néhányat had emeljek ki a soproniaknak: U8-as korosztályunk mindkét csapata veretlenül szerepelt az őszi burgenlandi tornákon; U9-es csapataink ausztriai tornákat nyertek meg.

Itt kell megemlítenem, hogy remek nemzetközi kapcsolatokat alakítottunk ki a Trenkwalder Admira Wacker és a Magna Wr. Neustadt csapataival. U11-es korosztályunk a közelmúltban nyert tornát a Győri ETO és a Haladás VSE előtt. Serdülő csapataink a kiemelt bajnokságban felveszik a küzdelmet az akadémiákkal; 13 éveseink például az őszi szezonzárón 3-2-re verték az FTC-t. Kirakatcsapatunk az ’Ifi A’ pedig a dobogó 3. fokán telel.

A szakmai munka mellé megfelelő infrastruktúra is párosul!

Az építkezés folytatódik. Csapatainkat egységes felszereléssel láttuk le. Villanyvilágítást kapott az Ágfalvi úti sporttelep alsó pályája. Elkészült a Lővér körúti sporttelepen a nagyméretű műfüves pálya. Minőségi munkához, minőségi feltételeket tudunk tehát biztosítani. Kijelenthetjük: a soproni labdarúgás mérföldkőhöz érkezett!

Forrás: svse.hu.

Olvasóink írták

 • 1. mumus 2013. január 04. 11:13
  „A felnőtt csapatról(hoz):
  A kapus kérdés reméljük megoldódott az új igazolással.
  Kellene egy befejező csatár és a védelemben középen egy nyugodt vezéregyéniség.
  Többet kellene futni a mérkőzéseken, reméljük ez Nyikos Tivadarral majd menni fog.
  A fiatalok szerepeltetése akkor nevezhető indokoltnak és sikeresnek, ha velük együtt marad benn a csapat az NB2-ben.
  Mi szurkolunk, hogy így legyen!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sydneyi tenisztorna: Arn továbbjutott, Czink kiesett a selejtezőben

Arn Gréta továbbjutott, Czink Melinda viszont kiesett a Sydneyben zajló, 690 ezer dollár… Tovább olvasom