Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Csertői júniusig nem játszhat

Júniusig eltiltották a játéktól az abdai Csertői Aurélt, az FC Fehérvár vezetőedzőjét, aki fellebbez.

A megyei labdarúgó-szövetség szigorú büntetésekkel próbálja megállítani a futballpályák környékén elszaporodó rendbontásokat. Az eltiltott labdarúgók közt szerepel az abdai Csertői Aurél, az FC Fehérvár vezetőedzője is. 

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke korábban a Kisalföldnek nyilatkozott arról, általános összefogásra lenne szükség, hogy megakadályozzák a futballpályákon mostanában gyakran előforduló botrányos eseményeket. Az elnök szerint azt kell elérni, hogy a játékosoknak, nézőknek eszébe se jusson a rendbontás, a botrányokozás. Ezen a véleményen van a megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága is. Horváth Béla, a bizottság elnöke elmondta: a bajnokság kezdete előtt elhatározták, minden rendbontást igyekeznek a lehető legkeményebben elbírálni.

„Szeretnénk, ha a labdarúgás a játékról és a sportról szólna, ezért minden rendbontás után arra törekszünk, hogy a büntetésnek visszatartó ereje legyen. Természetesen azt is tudjuk, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságokban nehezebb rendet tartani, a pályák közelében általában mindenhol található egy vendéglátó-helyiség. Az alkohol, a felfokozott hangulat sok szurkolóból vált ki sporteseményekhez méltatlan viselkedést."

Sajnos az is elég gyakori, hogy maguk a játékosok is kezdeményezői, aktív résztvevői az atrocitásoknak. Az elnök szerint azonban nem csak a sportpályákon fordul elő egyre gyakrabban botrány és verekedés.
„ Sajnos megszokottá vált a trágár beszéd, a televíziók adásaiban szinte mindennapos a káromkodás. A sportolók is ezt látják, tapasztalják, így nem véletlen, hogy az erőszak beszivárog a futballpályák környékére is. Persze azt gondolom, ennek nem szabadna így történnie és azon vagyunk, hogy megakadályozzuk ezt."

Méghozzá olyan döntésekkel, amelyek visszatántoríthatják az esetleges későbbi botrány okozóit. A bizottság mostanában több, hosszabb távra szóló eltiltásról hozott határozatot. Például a mosonszolnoki Molnár Róbertet jövő december 31-ig, a mezőörsi Farkas Elemért 2005. június 30-ig tiltotta el.
„Emlékezetes eset volt, amikor a Mezőörs–Gönyű mérkőzés szakadt félbe, az egyik egyébként pályán kívül tartózkodó játékos, aki fejbe rúgta a vendégek futballistáját, egészen a jövő év közepéig nem szerepelhet majd csapatában."

Hasonlóan súlyos büntetést kapott – 2005. június végéig nem léphet pályára – az abdai Csertői Aurél is, aki mellesleg az élvonalbeli FC Fehérvár vezetőedzője is.
„A vizsgálat és a jegyzőkönyv alapján a Fertőszentmiklós elleni mérkőzésen először reklamált, majd nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szidta a játékvezetőt, lábára lépett és többször megpróbálta megrúgni. Csertői Aurél mint az Abda labdarúgója követte el a fegyelmezetlenséget, ezért csapatában nem futballozhat több mint fél évig, de mint edző, természetesen tovább működhet az első osztályú csapat élén. Elismerem sportolói, edzői képességeit, de remélem, saját játékosai fegyelmezetlenség terén nem követik a példáját."

Csertői Aurél érdeklődésünkre elmondta: a súlyos ítélet ellen természetesen fellebbez.
„Sajnos bevett szokás, hogy a fegyelmi bizottság azt fogadja el ténynek, amit a játékvezető a jegyzőkönyvbe beír. Szerintem sok mindent meg kell vizsgálni, sok embert meg kell hallgatni, mielőtt valakit megbüntetnek. Fellebbeztem, de egyébként is túlzottnak tartom az eltiltás mértékét. Ami pedig engem, illetve a fehérvári játékosaimat illeti, nem gondolom, hogy érdekli őket, mit csinálok Abdán. Az viszont furcsa, hogy az elnök úr a munkahelyemmel is foglalkozik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma-1-es autóra cserélné kerékpárját Lance Armstrong

A hatszoros Tour de France-győztes Lance Armstrong egy teszt erejéig Forma-1-es autóra cserélné… Tovább olvasom