Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Csertői Aurél: Nem akarunk számolgatni

Csertői Aurél, a Győri ETO FC vezetőedzője szerint most még nem érdemes számolgatni, a céljuk az, hogy a hátralévő tizenhárom fordulóban a lehető legtöbb pontot begyűjtsék.
Nagyszerű őszt hagyott maga mögött a Győri ETO FC csapata, hiszen a bajnoki félidényben a legtöbb pontot gyűjtötte a klub történetében – balszerencse, hogy így sem tudja vezetni az NB I-es táblázatot –, a Magyar Kupában pedig a legjobb nyolc közé jutott úgy, hogy hazai pályán leiskolázta a szezon meglepetéscsapatának tartott Diósgyőrt.
„Örülünk, hogy ilyen jól sikerült az elmúlt fél év, teljesítettük a menedzsment által kitűzött célokat. A bajnokságban és a kupában is ennek megfelelő helyen állunk – fogalmazott Csertői Aurél, a Győri ETO FC vezetőedzője. – Nem szeretnék rangsorolni a mérkőzések között, hiszen egy hosszú bajnokság során minden meccs egyformán fontos, ha valamelyik csapat célba akar érni. Egy találkozóval kapcsolatban van hiányérzetem: Debrecenben jól játszottunk, több helyzetünk volt, ennek ellenére nem tudtunk még pontot sem szerezni."

A szurkolók nagy része már számolgat és úgy véli, hogy a DVSC sorsolása nehezebb, mint az ETO-é és a zöld-fehérek számára ez könnyebbséget jelenthet a bajnoki címért tartó versenyfutásban.
„Ha úgy veszem, a Debrecen sorsolása látszatra valóban nehezebb, a Videotoné viszont akkor könnyebbnek tűnik, mint a miénk. Szerintem ezzel nem érdemes különösebben foglalkozni, bízunk magunkban, és persze reménykedünk benne, hogy azért a Debrecen botlik is egyszer-kétszer a bajnokságban. Nekünk első feladatunk a hazai pályán veszélyes Haladás legyőzése lesz. A célunk az, hogy a hátralévő tizenhárom fordulóban a lehető legtöbb pontot begyűjtsük."

Ősszel jól felépített, stabil csapat benyomását keltette az ETO. Kérdés, hogy tavaszra marad-e ugyanez a játékrendszer vagy színesedik a paletta.

„Nincsenek játékrendszerek, ez csak egy magyar demagógia, írja le nyugodtan – folytatja a vezetőedző. – Amikor kell, akkor előrefelé játszunk, amikor kell, akkor pedig hátrafelé, ez a lényeg. Minden futballista beleteheti a játékba a saját egyéniségét, a kreativitását, és szerintem ez a döntő. Három minőségi igazolást tervezünk belső védő, irányító középpályás és csatárposztra. Figyelünk a klub fiatal játékosaira is. Windecker Joci már igazolta a tehetségét, de idesorolhatom Kiss Mátét is. Nyitva áll az út azok előtt, akik az NB II-es csapatban jól teljesítettek, de neveket egyelőre nem akarok mondani."

A játékoskeretben előrevetített változások Ceolint, Nicorecet, a jogilag még a klubhoz tartozó Copát, esetleg Strestíket érinthetik. Őket el- vagy kölcsönadná az ETO. A brazil Lamas szerződése év végén lejár és azt nem hosszabbítják meg.

Az ETO többek között a szombathelyi Guzmics Richárd, a paksi Böde Dániel, az MTK-s Zsidai László és Pátkai Máté szerződéséről tárgyal, de ezek sikerességének függvényében természetesen szó lehet más labdarúgók szerződtetéséről is.

Kiss Máté bal térdében porcszakadás van, egy specialista szerdán dönt arról, hogy meg kell-e operálni.

Olvasóink írták

  • 2. boberto 2011. december 07. 17:04
    „Ceolin és Nicorec elküldése óriási hiba lenne!A kispadunkon sokkal gyengébb játékosok ülnek és a cikkben említett kiszemeltek sem vehetik fel velük a versenyt.”
  • 1. drKotász 2011. december 07. 12:38
    „Kiss Mátét, el kellene mar felejteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focigálát rendeztek gyerekeknek Töltéstaván

Száz lelkes helyi labdarúgó-palánta részvételével rendhagyó, ám hagyományteremtő gyerekfocigálát… Tovább olvasom