Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Csertői a Sopronnál

Vízer László Máriusz, az FC Sopron többségi tulajdonosa elfogadta Selymes Tibor edzõ lemondását.

Vízer László Máriusz, az FC Sopron többségi tulajdonosa hétfőn elfogadta Selymes Tibor edző, valamint Gendur László kapusedző lemondását. Az új szakvezető Csertői Aurél lesz. A soproni klub történetének legsúlyosabb élvonalbeli veresége, a múlt szombati, bajnok Debrecen elleni 6–1-es fiaskó, no meg a múlt hét közepi, Diósgyőrrel szembeni Magyar Kupa- kiesés hatására ajánlotta fel lemondását a két szakvezető, Selymes Tibor és Gendur László.

– Mind a legutóbbi kupa-, mind pedig a bajnoki mérkőzésen, miután gólt kapott, szétesett az együttese. Mit gondol, mi lehetett az oka? – kérdeztük a búcsúzó Selymes Tibort.

– A kupameccsen vezettünk, de jött két egyéni hiba, majd a kiállítás, s ezután szenvedtünk súlyos vereséget. Ami pedig a bajnokit illeti, tény: mind az első, mind a második félidőben összezuhant a csapat.

– Lehet, hogy esetleg voltak, akik ön ellen futballoztak?

– Nem, ezt teljesen kizártnak tar tom. – És morális gondokat sem érzékelt, nem alakultak ki klikkek, nem volt széthúzás az öltözőben?

– Semmi ilyesmit nem érzékeltem.

– Ezek szerint nem is nagyon tudja a magyarázatot a súlyos vereségre?

– Nem. Selymes utódja a soproni kispadon az a Csertői Aurél lesz, aki az előző évadban Magyar Kupát nyert a Fehérvár együttesével, ősszel pedig közös megegyezéssel távozott Székesfehérvárról. Csertői szakvezetői kinevezése egyelőre a 2006–2007-es a bajnokság végéig szól. A ma munkába álló új szakvezető munkáját – egyelőre ideiglenes jelleggel – Végh Tibor pályaedzőként, Markó Zsolt pedig kapusedzőként segíti. Csertői Aurél az új edzőgeneráció egyik legtehetségesebb képviselője. Hozzáértését előbb Siófokon, majd Székesfehérváron is igazolta. Csertői ott volt Sopronban a stadion lelátóján, s látta az FC Sopron csúfos és szégyenteljes vergődését.

– Milyen tapasztalatokat szerzett a soproniakkal kapcsolatban? – kérdeztük a 41 esztendős szakembert.

Maradjunk annyiban, hogy van min javítani – felelte Csertői. – A konkrét észrevételeimet majd a csapatnak fogom megtenni. A hátralévő két mérkőzésen kell a lehető legjobb eredményeket elérniés a legtöbbet kihozni a társaságból, ami nem lesz könnyű.

– Mennyire ismeri új csapata játékosait? – Székesfehérvárott Magasföldi József és Szabó Tibor már voltak játékosaim, Rabóczki Balázs pedig még nagyon régen, igen fiatal kapusként ott volt abban az MTK-ban, amelyben még én játszottam. A többieket ellenfelekként ismerem. Sok a fiatal, tehetséges labdarúgó a keretben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Sördögök - Univer KSE 86-88

Az első két percben kizárólag büntetőkből születtek kosarak. A folytatásban a… Tovább olvasom