Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Csendes soproni jubileum

Öt évvel ezelőtt futball-lázban égett Sopron, a Matáv FC a város legnagyobb labdarúgósikerét elérve megnyerte a Magyar Kupát. Napjainkra profi csapata sem maradt a városnak.
Népes szurkolói karaván indult öt évvel ezelőtt május 11-én Sopronból Székesfehérvárra, 2500-an utaztak el, hogy a helyszínen legyenek szemtanúi a Matáv FC Sopron első Magyar Kupa-döntőjének.
A piros-fehérek aznap a klub történetének legfényesebb győzelmét aratták a Ferencváros felett. Már a szünetben 3–0-ás soproni vezetést mutatott a stadion eredményjelzője, miközben a hajrában előbb Rósa, majd Szücs kapus is a kiállítás sorsára jutott. A fővárosi játékosok közül később Kapic is piros lapot kapott, miközben a a Matáv FC kiütötte ellenfelét. László Csaba, a Fradi mestere is sportszerűtlenül viselkedett, ennek köszönhette, hogy később szurkolói nyomásra nem kapott munkát Sopronban...

A finálé másnapján is ezrek ünnepeltek Sopronban, ahol a vármegyeháza erkélyéről Walter Dezső polgármester a szurkolók felhatalmazását kérte, hogy Sopronért díjra terjeszthesse fel a csapatot. A város az addigi támogatáson túl tízmillió forintos plusztámogatást adott a klubnak.

Érdekesség, hogy az akkori sikerkovácsok közül napjainkban hárman is Győrött az ETO színeiért küzdenek: Pintér Attila vezetőedzőként, Fehér Zoltán és Szabó Ottó pedig játékosként.

Mindössze egy fél évtized telt el azóta, hogy a Matáv FC Sopron labdarúgásának legnagyobb sikerét érte el, ám azóta előbb ez a klub, majd később a helyi profi futball is eltűnt a foci térképéről. A jogutód FC Sopron még két és fél évig élt, azóta viszont gyakorlatilag üres a Káposztás utcai Városi Stadion.

Csendes jubileumot ülhetnek tehát Sopronban, amelynek úgy tűnik, sajnos ugyanúgy nincs igazi gazdája, mint ahogy a futballnak sincs...

Olvasóink írták

 • 4. valami89 2010. május 22. 08:59
  „mint erős jobboldali beállítottságú most megvédem az mszp-t mert a mostani vezetés idejébe az összes soproni sportból kiszívták a pénzt!!! igaz abdai úr? tiszta a lelkiismeret? de az tény h az egyetem az nagyon profi lett, meg van pár 100 millios lyukunk cenknél! meg kíváncsi lennék a virágokra mennyi pénz megy el, meg h a bécsi dombon a körforgalom, addig az átlag polgártól meg a szórakozási lehetőségeket elveszik mert arra nincs pénz, nem hiába volt hirdetve az elmúlt 20 év politikusai... nah mind1
  a másik baj ott kezdődött h telefonos társaságot értékesítettek, a külföldi cég meg már csak a fradiban látta a jövőt...
  és mivel a legnagyobb támogató kiszállt utána a másik nagy támogatónk Antók úr is azt mondta h ő így nem!
  pénzek nem igazán tűntek el, akkoriban most már úgy ahogy ha egy csapat sikeres volt eredményekben anyagilag katasztrófa volt, debrecennél győrnél más a helyzet mert ott van háttér, elég komoly anyagi, nálunk ez nem volt meg

  egyébként hallottam olyan de erről még az újság nem cikkezet de jó lenne ha utána járnának hogy az svse feljutott a II. osztályba mivel a Veszprém nem vállalja a feljutást... jó lenne ha az újság megerősítené vagy cáfolná ezt a hírt, egyre többen beszélnek erről sopronba jó lenne tudni az igaz4at:)”
 • 3. pulci 2010. május 21. 23:11
  „Nagyon szomorú azoknak akik évekig jártak meccsre utánpótlásban nevelkedtek, szurkoltak csapatnak és azt gondolták végre 2005-ben elértünk valami komoly eredményt erre jött a visszaesés.
  Mindenki aki részt vállalt a soproni első osztályú foci tönkretételében aki hónapokon keresztül hazudozott és áltatta az embereket utána meg néhány milliós támogatással próbálja lelkiismeretét tisztára mosni az jobb lenne ha eltakarodna ebből a városból.
  Sajnos a város dilletantizmusa az svse jelenlegi szégyenletes teljesítményében is megmutatkozik és már csak legvehemensebb szurkolók bíznak egy első osztályú csapatban.
  De itt is igaz, hogy a remény hal meg utoljára...”
 • 2. lackojr 2010. május 21. 17:01
  „Szomorú,nekünk már csak ez maradt:(”
 • 1. fcsopron60 2010. május 21. 16:46
  „Elég szomorú nincs nb1 es csapatunk!
  4000-5000 néző számokat mutatott az eredményjelző tábla!
  Hova lett a pénz kik rakták zsebre! Igaz akkor MSZP vezetés volt Azok adták el a tulajdon részüket!
  De lessz még itt nb1 es csapat!! Hajrá Sopron!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szurkolók győri sikert várnak

Az utolsó forduló – de előfordulhat, hogy még az sem – dönt az arany- és bronzéremről a… Tovább olvasom