Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Cselgáncs - Európa-kupa olimpiai szemmel

A hétvégén rendezik a serdülő dzsúdó Európa-kupát Győrben. A tornán eredményesen szereplő fiatalok közül nagy valószínűséggel többen részt vehetnék majd a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is.
A serdülő cselgáncs Európa-kupát hetedik alkalommal rendezik meg Győrben. A verseny az egyetemi sportcsarnokban kap helyet a Magvassy Mihály Sportcsarnok felújítása miatt.

„A Vági Miklós-emlékversenyen előreláthatóan tíz ország vesz részt és nagyjából háromszáz, tizenöt évnél fiatalabb versenyző mérheti össze tudását" – mondta Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára.

A döntő mérkőzések szombaton délután négykor, vasárnap pedig három órakor kezdődnek és három szőnyeg áll majd a versenyzők rendelkezésére.

Európában általában csak az ifjúsági korosztálytól foglalkoznak válogatottszinten a cselgánccsal. Győrben azonban most különösen fontos a fiatalok képzése, hiszen a város ad otthont a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF). A Magyar Judo Szövetségnél (MJSZ) bíznak abban, hogy a Vági Miklós-emlékverseny legjobb magyar versenyzői felállhatnak az olimpia dobogójára is.

„Azok a fiatalok, akik érmet tudnak szerezni a hétvégén, valószínűleg eredményesek tudnak majd lenni az EYOF-on is. Igyekszünk kihasználni az időt, hogy a hazai rendezésű olimpiai fesztiválon minél több magyar sportoló érjen el szép eredményt" – mondta Nagy András versenyigazgató.

Csörgits Lajos, Győr aljegyzője elmondta: a város vezetése és a dzsúdószövetség összedolgozik a verseny sikeres lebonyolításáért, hiszen Győr 2010 óta büszkélkedhet „Az ország legsportosabb városa" címmel is.

A Magyar Judo Szövetség célja, hogy 2017-re ütőképes válogatottal rendelkezzen az ország. Ezért kiemelt programot indított a serdülő korosztályos válogatottal, ami a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai vezetőinek elismerését is kivívta.

Évek óta az egyik legrangosabb verseny a győri a serdülő korosztály számára. Fotó: Kisalföld-archívum

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kispályás labdarúgás - A Sportuszoda lett a bajnok

Tovább olvasom