Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Cseke első duplája az első osztályban

Kacskaringós utat bejárva került Sopronba a Matáv együtteséhez Cseke László, akinek pazarul sikerült a premierje a távközlési klub színeiben. A 28 esztendős futballista a múlt hét végén, Zalaegerszegen játszott először a Matáv első csapatában és két góljával főszerepet vállalt az újabb idegenbeli sikerből.

Cseke László: remek bemutatkozás.
– Hol indult a pályafutása, és mely állomásokon át vezetett az útja Sopronba? – kérdeztük Cseke Lászlót.
– Egy Szekszárdhoz közeli faluban, Kisdorogon születtem, ott is kezdtem futballozni. Onnan Szekszárdra kerültem, ahol tizenhét-tizennyolc éves koromban mutatkoztam be a másodosztályban. A katonaidőmet a Keszthelyi Honvéd-Haladás csapatában futballozva töltöttem. A leszerelés után visszatértem Szekszárdra, majd fél évig Györkönyben szerepeltem NB III-ban.

– Ez már elég sok állomás és még nyoma sincs az első osztálynak...
– Valóban elég nehezen jutottam a legmagasabb osztály közelébe, de csöppet sem bántam, hiszen az eddig említett helyeken remekül éreztem magam, és ez nagyon sokat számított.

– Az élvonalba mikor került?
– Ha jól emlékszem, 1997 nyarán igazoltam az akkor Mezey György által irányított BVSC-Zugló csapatához. Fél évet töltöttem ott, amikor anyagi nehézségek adódtak a fővárosiaknál. Onnan a Dunaferrhez kerültem a másodosztályba. A feljutás még két évet töltöttem Dunaújvárosban. Az időszak végén Egervári Sándor irányításával bajnokok lettünk, bár ebben nekem csupán epizódszerep jutott.

Ekkor keresett meg Antók Zoltán. Az ő révén Celldömölkre szerződtem, ahol Pintér Attila volt az edző, és ahol két évet töltöttem el, majd Békéscsabára igazoltam. Ott Garamvölgyi Lajos nem igazán bízott bennem, Supka Attila irányításával viszont részese lehettem a csabaiak bentmaradásának. Csakhogy a klub vezetői a nekem járó pénz egy jelentős részét nem fizették ki. Közben megkeresett Pintér Attila és Antók Zoltán, miszerint lenne-e kedvem Sopronban futballozni. Örömmel jöttem, és mivel már dolgoztam velük együtt, nem kerültem ismeretlen közegbe.

– Arra gondolom nem számított, hogy a Matáv első csapatában bemutatkozásképp rögtön két gólt szerez.

– Persze, hogy nem. Az ember természetesen igyekszik a legtöbbet kihozni magából, de, hogy ilyen bemutatkozásra nem gondolhat. Eddig ráadásul nem is volt olyan meccsem az NB I-ben, amelyen két gólt szereztem volna. Természetesen nagyon örültem mind a csapat, mind a magam eredményességének, de nem „lihegtem túl" a dolgot. A társaimmal együtt csak a következő feladatra koncentrálok. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, aki lazít, azt könnyen kellemetlen meglepetések érhetik. Ezt pedig szeretnénk elkerülni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb vereség a junior kézilabda világbajnokságon

Vereséggel folytatta szereplését a magyar férfi junior kézilabda-válogatott a Brazíliában zajló… Tovább olvasom