Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Csehszlovák kupaellenfelek

A nemzetközi porondon folytatja szereplését a két soproni női kosárlabda csapat.

A Ventwest-Foton 18 órától a szlovák Ruzomberok együttesét fogadja az Európa-kupában, míg az Euroligában az MKB-Euroleasing a cseh Gambrinus Brno otthonában lép pályára. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik. Lélektani teher nélkül Eredményes hetet zárt a Vent west-Foton együttese a múlt hé ten. Szilaski Tamás lányai mind az Európa-kupában, mind pedig a bajnokságban megszerezték az első győzelmüket. „A múlt hét in kább volt eredményes, mint jó, ugyanis a játék azért még elég sok kívánnivalót hagyott maga után.

A két győzelemnek persze örülünk, a nyeretlenség nagy lélektani nyo mása alól végre felszabadult a csa pat." Szilaski úgy gondolja, van esély arra, hogy csapata folytassa a múlt héten elkezdett győzelmi sorozatát. „A rózsahegyiek maga sak, gyorsak, fiatalok, gyors kosár labdát játszanak. Ha azonban nem tudják lendületes játékukat játszani, ha védekezésben nyomás alatt tudjuk tartani őket, sokat hi bázhatnak, nekünk pedig erre kell kényszeríteni őket. A múlt héten Zágrábban két, a BEAC ellen pe dig egy negyeden át játszottunk igazán jól. Ahhoz, hogy a rózsahe gyieket is megverjük, ezt a jó pe riódust kellene mehosszabbítani, és az is fontos lenne, hogy több jó egyéni teljesítmény legyen, mint volt a múlt héten. Sajnos Rad nótyra, aki még mindig csak kön nyített edzéseket végez, továbbra sem számíthatok."

A mérkőzést – amely sajnálatos módon egy időben kezdődik a Matáv–Debrecen labdarúgó Ma gyar Kupa-meccsel – élőben köz vetíti a Sport2, és pénteken 14.15-től a Sport1 ismétli. Blahusková bizonyíthat Ami az MKB-Euroleasing csehországi Euroliga-összecsapá sát illeti, két dolgot már most ki lehet jelenteni. Az egyik, hogy a csoport első számú favoritjának otthonában lép pályára Natalia Hejková csapata. A másik: kis túlzással a jelenlegi soproni együttes, az MKB a „múltjával", azaz a korábbi GySEV-vel ját szik.

A brnói csapatban ugyanis nem kevesebb, mint három olyan kosaras szerepel – a szlovák Alena Kovacová, Zuzana Zirková és az ausztrál Alicia Poto –, aki koráb ban megfordult a soproni élcsa patban. A Brno a legutóbbi fordulóban óriási bravúrt végrehajtva a cím védő francia Valenciennes ottho nában diadalmaskodott. Zuzana Zirková, vagy ahogy Sopronban nevezik, Zsiro 22 ponttal, Ali, az az Alena Kovacová pedig nyolc le pattanóval járult hozzá a cseh csa pat szenzációszámba menő diada lához. Natalia Hejková együttese a múlt hét végén Pécsett „hagyta" bajnoki veretlenségét. „Nagyon remélem, hogy Brnóban hosszabb ideig leszünk képesek azon a szín vonalon kosarazni, mint Pécsett tettük az első félidőben.

Azt már a csoportmérkőzések előtt sejtettem, hogy a Brno ott lesz valahol elöl, most viszont már azt mondhatom, hogy a csoportgyőzelem első számú esélyese. Éppen ezért veszítenivaló nélkül, felszabadultan játszha tunk. Jól ismerem a cseh csapat ko sarasait, Zirková és Kovacová még Rózsahegyen hosszú időn át játéko som volt. Gondolom, tele vannak bizonyítási vággyal. Nem mi va gyunk az esélyesek, így nyugodtan, bátran, felszabadultan játszha tunk, ráadásul ahogy hallom, jó pár szurkoló is eljön Brnóba biz tatni bennünket. Szeretnénk örö möt szerezni nekik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockázat nélkül nincs siker

Bő egy hónappal a Dakar-rali rajtja előtt már „csak” a gyári motorra várnak az első győri motorosok. Közülük Varga Ákos nemcsak a célba érésre koncentrál. Ha kell, akkor kockáztat is a sivatagban. Alig több mint egy hónap van hátra a Dakar-rali rajtjáig. Mint ismeretes, két győri motoros, Varga Ákos és Nagy Péter gondolta úgy néhány hónappal ezelőtt, hogy belevág a nagy kalandba. Tovább olvasom