Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Csata a fiatal tehetségért

Kosárlabda - A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenybizottsága másodfokon is úgy határozott, hogy a 18 éves Krivacsevics Tijana, aki az elmúlt szezon végén került az ezüstérmes pécsiektől a bajnok soproniakhoz továbbra is a MiZo Pécs játékosának tekintendő.

Krivacsevics 2006-ban kötött négyéves amatőrszerződést a MiZóval, így a pécsiek szerint hiába írt alá profiszerződést Sopronban, amikor betöltötte 18. életévét, az érvénytelen.

Úgy tudjuk, a fiatal tehetség mindenképp Sopronban szeretné folytatni pályafutását, ehhez azonban a döntés szerint az MKB vezetőinek meg kellene állapodniuk a pécsiekkel. Ha csak nem terveznek további jogi lépéseket Sopronban.

Kerestük, de Török Zoltán, az MKB ügyvezetője az ügy lezárásáig nem kívánt nyilatkozni.

Olvasóink írták

  • 2. pisti50 2008. szeptember 30. 20:10
    „Mielőtt mindenki nekilendül, azért ezt olvassátok el: 8. § Utánpótláskorú játékosok átigazolásával kapcsolatos szabályok, nevelési költségtérítés. (1) Az MKOSZ a sportág utánpótlásának biztosítása érdekében védi a nevelő-egyesületek érdekeit. (2) Utánpótláskorú játékosával nevelő egyesülete a játékos 16. életévének betöltésekor jogosult szerződést kötni, ha a játékos a szerződéskötést megelőzően már legalább 3 évig az egyesület igazolt játékosa volt és az egyesület a szerződéskötésre való kiválasztás lehetőségét a játékos leigazolásakor a játékossal és törvényes képviselőjével írásban közölte. A szerződés legfeljebb annyi időre szólhat amennyi ideig a szerződés előtt a játékos az egyesület igazolt sportolója volt. (3) A (2) bekezdés szerint megkötött szerződésben meg kell állapodni abban az összegben, amelyet a játékos átigazolása esetén az átadó egyesület az átvevő egyesülettől nevelési költségtérítés címén kérhet. Ez az összeg nem haladhatja meg a szerződés megkötése napján hatályos Nyilvántartási és Átigazolási Szabályzat 4.vagy 5. Számú melléklete szerinti meghatározott nevelési költségtérítés összegének maximumát. (4) A (2) bekezdés szerinti szerződés megkötése nélkül is nevelési költségtérítés illeti meg azt az egyesületet, amelynél a játékos leigazolásától 20 éves koráig legalább 3 évig igazolt sportoló volt. (5) A nevelési költségtérítés akkor jár, ha a játékos nevelő egyesületéből a) 14 éves korában vagy azt megelőzően az MKOSZ vagy valamely területi szerve által szervezett versenyen csapattal rendelkező egyesületbe igazol, átigazol. b) 14 és 20 éves kora között, ha nevelő egyesületéből NB I.-es egyesületbe igazol és részére az új egyesületbe játékengedély kiadását kéri. (6) A nevelési költségtérítés mértékét, továbbá ezek alkalmazásához és értelmezéséhez szükséges szabályokat az NB I-es Bizottságok állapítják meg, és annak 1998. január 1-jétol érvényes rendelkezéseit a jelen szabályzat 4. és 5. melléklete tartalmazza. A későbbi változtatásokat a Versenykiírásokban kell közzé tenni. (7) Amennyiben több olyan egyesület van, ahol a játékos 14 és 20 éves kora között legalább 3 évig igazolt sportoló volt, akkor az erre az időszakra járó nevelési költségtérítést meg kell osztani a nevelő egyesületekben eltöltött idők arányosításával. Szerintem egyértelmű, hogy a Pécsnek jár pénz, nem sok, de jár.”
  • 1. pisti50 2008. szeptember 30. 15:10
    „Jó lenne ha nemtitkolózna Török és kereperec eldöntené mit is akar nem jogi lépéseket fontolgatni.
    Holnap elkezdődik a bajnokság és nincs még csapatunk(se)?
    Meg kell venni ha itt akar kosarazni utánna lehet jogi lépéseket fontolgatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hazai győzelem

Női labdarúgás - A SFAC-Fenyves és a Fészek Csempebolt is győzni tudott az NB II-ben. Az első… Tovább olvasom