Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Csapatépítés a romok között

Egy hónapos pihenő után megkezdte a felkészülést a tavaszra a Győri ETO FC.

A zöld-fehérektől kölcsönben Skóciába távozott Vincze Gábor, az érkezők között lehet viszont Kenesei Krisztián. Az első edzésről több játékos is hiányzott, ám valamennyien indo koltan hagyták ki a foglalkozást. Reszeli Soós István, a klub szakmai igazgatója erről a következőket mondta:

„A kapusunknak, Szasa Sztevanovicnak az ortodox kará csony miatt hétfőig meghosszabbítot tuk a szabadságát. Horváth Róbert a napokban mandulaműtéten esett át, így várhatóan ő is csak a jövő hé ten tud bekapcsolódni az edzésmun kába. Nincs itt Vincze Gábor sem, aki Skóciába utazott tárgyalásra.

A védőt a skót élvonalban a kiesés ellen küzdő Livingstone csábítja. Várha tóan fél évig kölcsönben szerepel majd a szigetországban." Vincze mellett a védelem má sik oszlopos tagja, Stark Péter is távozhat. Az ő esetében azon ban ez nem új keletű dolog. „Péter iránt továbbra is nagy az érdeklődés. Legutóbb egy norvég ajánlat »futott be«, de hogy miként alakul a válogatott labdarúgó sorsa, még kérdéses. Ha mind a játékos, mind pedig a klub számára előnyös ajánlatot kapunk, akkor lehet, hogy távozik a védő. Az ő pótlását azon ban kívülről kell megoldanunk."

Akár távozik Stark, akár nem, azért lehetnek új játékosok a csapatban tavasszal. „Mindenképpen a minőségre tö rekszünk az igazolásoknál. Túl so káig egyébként nem akarjuk húzni a dolgot, január 15-ig szeretnénk le zárni a tárgyalásokat. Ami biztos, hogy hétfőn két román labdarúgó ér kezik hozzánk. Mindkét játékost láttam videofelvételen. Egyikük egy csatár, másikuk egy védő.

Ezenkívül folyamatosan tárgyalunk Kenesei Krisztiánnal is. Úgy fest, kínai klub ja hajlik arra, hogy kedvező feltételek mellett elengedje. Szóba került egy szerb első osztályú támadó leigazolá sa is, ám érte borsos árat kérnek, így legkorábban csak nyáron csatlakoz hat hozzánk. Mindenesetre csatárra szükség van, mi- után Nicsenko az ősz végén távozott."

A héten még csak ráhangoló edzésekkel készül a keret a kemény munkára. Vasárnap a Fe hér Miklós-emlékmérkőzés lesz a győriek első fellépése. „Teremben is gyakorolunk, mert szeretnénk felkészülten pályára lépni vasárnap este. A teremfutballt egyéb ként is komolyan vesszük, hiszen ta valy bejutottunk a bajnokság döntő jébe, s ez a tervünk idén is.

Ráadásul a selejtező a közelben, Pápán lesz, így sok szurkoló kísérhet el bennün ket. Nekik sem szeretnénk csalódást okozni. Hétfőtől azért beindul a ke mény munka is, napi két-három edzés és rengeteg edzőmérkőzés szere pel a programban, de nagy hangsúlyt fordítunk az egyéni képzésre is.

Feb ruárban kedvező lehetőség van egy ciprusi egyhetes edzőtáborra." A felkészülés során várhatóan komoly nehézséget okoz a stadi onrekonstrukció. „Természetesen nagy öröm, hogy már eljutottunk ide, de mindez az zal jár együtt, hogy a következő hó napok nem a komfortról szólnak. A cél érdekében azonban ezt az át meneti kényelmetlenséget is vállal ni kell. Remélhetőleg mindent sike rül majd megoldani."

Ami az utánpótlást illeti, ez ügyben a téli szünetben sem tét lenkedett a szakmai igazgató. „Az utánpótlásedzőkkel egy négynapos szakmai úton vettünk részt Romániában. A fő célpont Székelyudvarhely volt, ahol fel vettük a kapcsolatot az ottani ve zetőkkel, edzőkkel. Tudni kell, hogy ott most nincs felnőttcsapat, ám a fiatalabbak között lehet ta lálni tehetséges gyerekeket.

Őket folyamatosan figyeljük, s az sem kizárt, hogy a felnőttgárda »feltá masztásában« is segítséget nyúj tunk majd ." A klub gőzerővel készül a ja nuár 23-i centenáriumi közgyű lésre is, emellett pedig már megkezdődtek az idei ETO-bál előkészületei, ahol a labdarúgók és a kézilabdások ünnepelnek együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hopman-kupa: kikapott a címvédő amerikai csapat

Drámai végjátéknak nézhetünk elébe a Hopman-kupa B-csoportjának utolsó játéknapján, ugyanis a… Tovább olvasom