Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Csapat kontra zsoldosok

Simán elbukta a sorsdöntő brnói Euroliga-negyeddöntőt a klasszisokkal teletűzdelt GySEV-Orsi női kosárlabdacsapata. A soproniak a Magyar Kupában a legjobb tizenhat, a legrangosabb európai klubtornán pedig a legjobb nyolc között búcsúztak a küzdelmektől.

A jelenlegi évad eddigi mérlege a vasutasok szempontjából: kettőből semmi.

Adva van még a bajnokság, ahol ugyan megvédheti címét a
GySEV, ám a klub célja az idei évadra egyértelműen az Euroliga négyes döntője, a Final Four volt. Ennek érdekében hatalmas pénzösszeget teremtett elő és fektetett a csapatba a vezetőség, ám az eredményességi mutató – ez már most kijelenthető – mégis gyengébb lesz, mint a tavalyi.
A sztáralakulat csalódást okozott.

A jól megfizetett igen neves „katonákból" álló soproni zsoldos sereg egy igazi csapattal szemben Brnóban elbukott. vA harmadik, mindent eldöntő
összecsapáson elszenvedett tizenhat pontos vereség okai meglehetősen összetettek. Lehetne mondani, hogy centerposzton bukta el a döntő csatát a soproni együttes, de ez teljesen nem fedné a valóságot. A Brno 33. évét taposó olimpiai bajnok orosz centere, Elena Sakirova egyedül csaknem annyi pontot (15) szerzett, mint a zöld-sárgák négy játékosból álló komplett centersora, amelynek tagjai együttvéve tizenhat egységig
jutottak... Balogh Judit ugyan alaposan összekapta magát a Miskolcon mutatott játékához képest, ám távolról neki sem ment a dobás, nyolc kísérletéből mindössze egy „ült", ráadásul ő is az utolsó percekben villogott igazán, amikor már elúszott a hajó.

Érdekes és roppant ellentmondásos volt Bogojevic teljesítménye.

Bogojevic
A szerb hátvéd óriásit küzdött, harcolt. Alacsony termete ellenére leszedett hét lepattanót, ráadásul abból ötöt a cseh palánk alatt, ami nagyon nagy szó. Roppant agresszíven, kosárra törően játszott, nem kevesebb mint 7 alkalommal szabálytalankodtak vele szemben a brnóiak. Sajnos, tartása sem volt a GySEV-nek, mert amikor elment tíz ponttal a Brno, érezhető volt, hogy a zöld-sárgák nem tudnak felállni. Ami még szomorú, hogy azzal sem vigasztalhatják magukat a soproniak, hogy az erősebb csoportból estek ki, mivel a négyes döntőbe a másik ágról jutott be három csapat, a soproniak csoportjából pedig csupán a Pécset búcsúztató francia Bourges lesz a végső felvonás résztvevője.A Brno játékosainak egyéni képességei, tudása és feltehetően az ára sem éri el a GySEV kosarasaiét.

Mégis, mint csapat sokkal jobb volt a Gambrinus.

A mindent eldöntő meccsen öt játékosuk is tíz pont fölött dobott, a kritikus pillanatokban mindig a Brno kosarasai koncentráltak jobban. Támadójáté-
kuk végig folyamatosabb volt, mint a gyakran az egyéni képességekre apelláló GySEV-é. A soproniak ezen a szinten katasztrofális, negyvennégy százalékos teljesítményével szemben ők elfogadhatóan, közel hatvannégy százalékkal dobták a büntetőket, azaz minden tekintetben felülmúlták a GySEV-et.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sikerült Kersauson rekordkisérlete

Olivier de Kersauson valamivel több mint 68 nap alatt kerülte meg e földet, így bő három nappal… Tovább olvasom