Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Csapat kontra egyéniségek

Az egyik legerősebb európai női kosárlabda-bajnokságban egy város két kitűnő csapata találkozott. Az eredmény ismert, a Soproni Postás azt követően, hogy a pécsieket legyőzte, a bajnok GYSEV-Orsi ellen is megőrizte veretlenségét.
Eördögh Edit (középen 8-as mezben) a győztesek legjobbja volt.
A találkozóval kapcsolatban beszélgettünk néhány érintettel.
A vesztes fél szakvezetője, Dirk Bevilaqua elsősorban az ellenfelet dicsérte:

– Gratulálok a Postásnak, jobb volt, megérdemelten nyert. Ellenfelünk kitűnően használta ki azokat a periódusokat, amikor Zakaluzsnaja nem volt a pályán. Remekül védekezett a Postás, és amikor a második félidőben felzárkóztunk, megközelítettük őket, mindig volt valaki náluk, aki ezekben a kiélezett helyzetekben dobott egy-egy triplát.

Eva Nemcová, az aktív kosarazást a közelmúltban befejező cseh csillag a GySEV kispadjáról figyelte a találkozót:
– Frissebb, határozottabb volt a Postás, lehet tanulni ebből a mérkőzésből.
A győztesek oldalán határtalan volt a boldogság, bár nagyon ünnepelni nem volt módjuk a zöld-fehéreknek. Két órával a lefújás után buszra ültek és indultak a fővárosba, ahonnan hétfő reggel elutaztak Oroszországba. Edzőjük, Meszlényi Róbert érthetően elégedetten beszélt a találkozóról:
– Az első 10 dobásából szerintem 8 bement a GySEV-nek. Később Baloghnak és Zakaluzsnajának is nagyon meg kellett küzdenie azért, hogy kosarat dobjon. Én óriási fordulópontnak tartom, hogy még a szünet előtt átvettük a vezetést. A második félidőben amikor feljött a GySEV, mindig volt aki pluszt adott, a kulcspillanatokban rendre triplákat dobtunk. A végét erővel is jobban bírtuk, bár ebben szerintem annak is volt szerepe, hogy a GySEV egy nappal később játszott Euroliga-meccset és utazott is.

A szakvezető azzal a felvetéssel kapcsolatban, mely szerint elképzelhető-e, hogy az anyagi gondok, a nehézségek nagyon egységessé kovácsolták a csapatot, azt mondta: lehet benne valami, és ő emiatt nagyon büszke rá és boldog, hogy egy ilyen remek sportemberekből álló csapat edzője. Hozzátette: úgy érzi, hogy játékosai a magyar válogatottban jól szerepeltek, nagyon sokat dobott az önbizalmukon.
A Postás válogatottjai közül a legeredményesebb, Eördögh Edit tavaly még az ellenfélnél szerepelt:
– Nem volt bennem semmi olyasmi, hogy presztízskérdést csináljak a meccsből. Az elején a centerek hozták a pontokat, és a továbbiakban is mindig volt valaki, aki ha kellett, tudott tolni egyet a szekéren.

Papp Krisztina remekül küzdött Zakaluzsnajával és emellett dobott 16 pontot:
– A szünetben vezettünk, és éreztem, hogy nem lehet baj. Szerintem nekünk van az egész mezőnyben a legjobb erőnlétünk, és ez megmutatkozott a végjátékban.
Csákány Emőke túl azon, hogy Balogh Juditnak végig „szívta a vérét", fontos pillanatokban dobott triplát, és egyszer, labdamentés ürügyén, a sarkából forgatott ki egy a palánk mögött lévő reklámtáblát:
– Úgy gondolom, azt a mentést a mi csapatunkból bárki megtette volna, persze lehet, hogy aki kicsit kevésbé masszív, mint én, rosszabbul jött volna ki a táblával való ütközésből. Amúgy szerintem azért nyertünk, mert nálunk mindenki veszélyes volt a kosárra, öten is 10 pont fölött dobtunk, míg a GySEV-ből csak ketten voltak képesek ugyanerre.
Englert Orsolya a bolgár Najdenova angolos távozása után végig irányította a Postást – remekül.

Jobb teljesítményt nyújtott, mint WNBA-s kolléganője, Tully Bevilaqua:
– Megborzongtam, amikor a bemelegítéskor megláttam a zsúfolásig telt Postás-szektort. Nagyon akartunk és frissebbek voltunk a GySEV-nél. Amire még nagyon büszkék lehetünk, hogy ez gyakorlatilag színtiszta magyar győzelem volt! Úgy érzem, ennek a társaságnak a tagjai nagyon szeretik egymást, és nagyon szeretik a kosárlabdát.
Azt már azonban mi tesszük hozzá: nagyon jól is játszanak!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postás-siker a rangadón

GySEV-Orsi–Soproni Postás 62–72 (16–13, 15–23, 18–16, 13–20)… Tovább olvasom