Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Csányi Sándor az MLSZ új elnöke

A Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli, tisztújító közgyűlésén egyhangúlag Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját választották meg a szervezet új elnökének.

A 102 küldöttből 89 jelent meg a közgyűlésen, s az elnökválasztás során az egyetlen jelöltként induló, 57 éves üzletembert 82 küldött támogatta. Senki nem voksolt nemmel, illetve senki nem tartózkodott, azaz heten nem szavaztak.

"Talán jó is, hogy heten nem szavaztak igennel, mert ez arra ösztönöz, hogy munkásságommal őket is megnyerjem majd. Nem udvariasságból mondom, de ezt a felkérést nagy megtiszteltetésnek, egyúttal életem legnehezebb feladatának tartom" - mondta köszöntő beszédében Csányi Sándor.

A 11 órakor kezdődött ülés ezt követően az elnökségi tagok megválasztásával folytatódik, amelyen Csányi hat, illetve a profik egy jelöltje mellett több amatőr jelölt indulna, ugyanis Csányi kérése ellenére nem sikerült megállapodni egyetlen jelöltben. A két jelölt Dankó Béla és Helmeczy László.

Olvasóink írták

 • 14. nasi12 2010. július 07. 20:41
  „Én azért bízom benne, mert egy kemény nyíltszívű nyakas Jász gyerek, aki keményen megdolgozott a pénzéért.
  Nem az MLSZ-ből akar meggazdagodni, mert neki már megvan, ami kell.
  Nem azt ígérte, nem azt várjuk tőle, hogy azonnal VB-t nyerünk, de hogy gatyába rázza, tisztába teszi, a magyar csapatok háta táját, és azonnal elzavarja a sliffentyűket az biztos.”
 • 13. okostojas007 2010. július 07. 20:02
  „azért mert egy pénzes zsák lett az elnök még nem lesz foci..
  aki nem tud azt hiába fizetik meg....
  mo- n nem elsősorban anyagi problémák miatt nincs foci...
  gera , dárdai stb 2-300 milliót kesre évente de a válogatottban alibiznek..
  de ha 1 milliárdot ad nekik a csányi akkor sem tudnak többet nyújtani...”
 • 12. pulci 2010. július 07. 12:56
  „Csak most nehogy azt higgyük majd minden csapatnál Kánaán lesz, és mindjárt kijutunk Vb-re.
  Látom egyesek itt már megváltót látnak benne és örülnék neki ha ilyen szerepet tudna betölteni de a magyar foci olyan mélyen van, hogy itt nagyon sok mindent át kell gondolni.
  Ehhez tartozik a klublicenszek betartatása az utánpótlás még erősebb támogatása és igen az új Puskás stadion is.
  A KÉSZ zrt. már felajánlotta, hogy elkészíti ingyenesen a terveket azonban ezek már sokszor készen álltak mégsem jutott rá pénz sosem. Nyilván Csányinak teljesen más kapcsolatai vannak és ehhez a kormányt is meg kell győznie, hogy itt történjen valami. Én továbbra is azt gondolom, hogy egy esetleges olimpiai pályázat keretében megépülhetne a stadion ill. kiegészítő intézmények amelyeket más célokra is lehetne használni.
  Így legalább később ha pályázunk valamilyen nagy eseményre akkor fel is tudunk mutatni valamit nem csak látványterveket, arról nem is beszélve hogy egy 5 csillagos stadionnal akár európai kupadöntőkre is pályázhatnánk ezzel emelve ázsiónkat!”
 • 11. dudi1977 2010. július 07. 07:49
  „Csányi Úr Magyarország legnagyobb bankjának első embere, és már nemzetközileg is több országban jegyzik munkásságát. Most belevágott egy olyan dologba amit kihívásnak tart. Nem véletlenül hezitált annyit! Ismerve Őt, tisztán látja a helyzetet, én nem ígérget semmit - a realitás talaján van mindig, és jól kezeli a helyzetet. Ő meg nem döntött Koemnról, mert nem ismeri, le akar vele ülni - ezt így illik.
  Azonnal kijelentette, h KELL egy normális stadion a válogatottnak - ezt a tervét aligha kétli valaki
  Azt h korreketen akar rendezni mindent - ezt így is csinálja eddig is.

  Nagyon sok sikert, kitartást és erőt kívánok neki - remélem túl tudja tenni magát a rengeteg kétkedőn, ellenszenves reakcióknak, és megmutatja h van ill. LESZ IGAZI JÓ MAGYAR FUTBALL!”
 • 10. nasi12 2010. július 06. 21:12
  „Most beszéltem OTP-sekkel, akik azt mondják, Csányi olyan, mint a beton, nála aztán nincs pardon, és sem a trükközést, sem a mutyizást nem tűri.
  Minden csapatnál azonnal rendbe teteti majd a könyvelést, és nyilvános, átlátható lesz minden, ami a focival kapcsolatos, mert ő csak így vállalta az egészet. -remélem-
  Pont egy ilyen ember kellett (volna már régóta is) ebbe a bundáktól, korrupcióktól, ügyeskedőktől, pénzlenyúlóktól, Tipp-Mix-es játékosoktól átszőtt dzsungelbe.
  Nem lesz egyszerű a rendrakás, mert eddig nagyon sokan, nagyon jól megéltek ebből az alibi fociból is.
  Abban reménykedem, hogy a fociimitátorok, ill. a pantomimfocit játszók kénytelenek lesznek távozni, és a felszabadult helyekre betódulnak majd a fiatal tehetségek és beindulhat végre ismét egy egészséges felfelé áramlás.
  Fél munkát ő nem fog végezni, és ha kell, lefejezi a fél vezetőséget, a siker érdekében, de nem fog megalkudni senkivel.
  Én nagyon szurkolok neki, és lehet, hogy már erre a szezonra is bérletet fogok venni.”
 • 9. IV.Béla 2010. július 06. 19:18
  „Nekem semmi bajom nem volt Kistelekivel, mert hihetetlenül rendbeszedte a szövetség anyagi hátterét. De szerintem Csányi még alkalmasabb a posztra, úgyhogy remélem még jobb lesz majd a helyzet, ami pedig azzal fog járni, hogy még több pénz jut - szigorúan! - az amatőr focira, és talán újra el fog indulni a magyar foci felfele.
  Egyébként biztos, hogy sokan ki fogják kezdeni Csányit, de akkor majd biztosan, amikor a "MSZP-s" Koeman helyére kinevezett "fideszes" Egervári is elkezdi begyűjteni az első vereségeket.”
 • 8. nasi12 2010. július 06. 16:20
  „Kőzép európa egyik legsikeresebb pénzügyi szaktekintélyének tartják, akinek senki nem szólhat bele a munkájába.
  Ha mindenki így gazdálkodott volna a nemzeti vagyonunkkal, országunk sem itt tartana, hiszen a környező országok kisbankjait is mind felvásárolta.
  Most sem azért vacillált, mert nem tudja, mit kellene tenni, hanem azon, hogy a klánok elfogadják-e majd a döntéseit.
  Saját megbízható pénzügyi szakemberek lesznek a munkatársai, és egy pillanatig sem fogja elnézni a lazaságot, és nagyon is tudja, mit kell tenni a siker érdekében.
  Ő aztán nem alkuszik, és nem lesz megvesztegethető, de ha keresztbe tesznek neki, azonnal távozik.
  Sokat kell majd söpörnie, mire megtisztul a magyar foci, de a siker, remélem kárpótol majd bennünket mindenért.”
 • 7. makacs 2010. július 06. 15:02
  „Nem irigység, ez egy magyar szinonima.”
 • 6. Patriot 2010. július 06. 14:55
  „Ugyan már, ez csak irigység.”
 • 5. Spitfire 2010. július 06. 13:46
  „#4: nem lopta szét, hanem elprivatizálta (ellopta) 3 forintért...”
 • 4. Patriot 2010. július 06. 13:43
  „OTP-t sem lopta szét, tudtommal az egyik legjobban működő pénzintézet. Amúgy meg sok sikert kívánok a munkájához, és kavarja fel azt a posványt amit magyar futballnak csúfolnak.

  Hajrá Csányi!”
 • 3. HHistory 2010. július 06. 13:27
  „Lopjunk innét is címszóval?..”
 • 2. Spitfire 2010. július 06. 13:19
  „a magyar focit eddig is csak pénzmosásra használták a magyar vállalkozói körök, mert reklámértéke egyenlő a nullával...csak annyi változott, hogy most nem a Kisteleki és haverjai, hanem Csányi és barátai fogják ezt tenni. ettől a magyar foci nem lesz jobb. sőt!”
 • 1. okostojas007 2010. július 06. 13:17
  „csányi úr tud focizni ????
  nem !!!
  és ha megfizetem.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezés: egy tucat győri aranyérem

Csepelen rendezték a nyílt Budapest-bajnokságot, melyen a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub 12… Tovább olvasom