Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Csányi: a fiatalok nem jutnak lehetőséghez az NBI-ben

Csányi Sándor MLSZ elnök szerint az utánpótlás egyik problémája, hogy a fiatal játékosok nem igazán jutnak lehetőséghez a klubok felnőtt csapatainál.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint az utánpótlás egyik problémája, hogy a fiatal játékosok nem igazán jutnak lehetőséghez az első osztályú klubok felnőtt csapatainál.

Csányi, aki szerdán a Sport Televíziónak adott interjút a Magyarország-Ausztria (1-2) U19-es Európa-bajnoki selejtező szünetében, kitért arra, hogy az U19-es csapatot a kvartettben megelőző osztrákoknál és a bolgároknál is több olyan futballista lépett pályára, akik a felnőtt első osztályban szerepelnek, míg a magyaroknál csak néhányan, ők is inkább az NB II-ben pallérozódnak.

"Arról van szó, hogy nálunk vagy nem megfelelő utánpótlásmunka folyik a kluboknál, és a mi játékosaink nem érnek be 18-19 éves korban, vagy a klubok edzői nem kellő bátorsággal nyúlnak a fiatalokhoz" - nyilatkozott Csányi Sándor.

Az MLSZ elnöke úgy véli, hogy ezen mindenképpen változtatni kell, álláspontja szerint azoknál az akadémiáknál, illetve kiemelt NB I-es, NB II-es utánpótlásképző központoknál, ahonnan nem kerül ki felnőtt korú játékos, nem érdemes tovább finanszírozni az ott folyó munkát.

Az interjúban kitért arra is, hogy milyen jelei vannak a fejlődésnek. A versenyhelyzetben részt vevő csapatok száma 8000-ről 9000-re emelkedett, 2900 helyett 3500 ifjúsági csapat van Magyarországon, míg a Bozsik-programban részt vevő fiatalok száma 60 ezerről 130 ezerre nőtt.

"Jó úton járunk, de bizonyos elemeknél gyorsítanunk kell a fejlődést" - foglalta össze Csányi Sándor az utánpótlás jelenlegi helyzetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SKC: Thomas örül Obama győzelmének

Idén nem tudott szavazni, de szerinte ő a legmegfelelőbb ember a feladatra. Tovább olvasom