Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Csank János elégedett

Csank János, a Győri ETO FC edzője sikeresnek értékelte a balatonfüredi edzőtáborozást.

Csank János, a Győri ETO FC edzője sikeresnek értékelte a balatonfüredi edzőtáborozást. Priskin Tamás iránt cseh első osztályú együttes érdeklődik. Stark Pétert ismét  műteni kell.

Nemrég még Balatonfüreden alapozott a Győri ETO, február elején pedig Törökországba utazik a társaság. Az együtteshez hét fiatal győri labdarúgó, valamint Sopronból Hanák Viktor, Kaposvárról Bank István és Hegedűs Tibor csatlakozott. Távozott Kenesei Krisztián, Horváth Róbert, Lendvai Miklós és Darko Peric.

– Amit terveztünk, azt végre is tudtuk hajtani – kezdte Csank János. – Összességében sikeresnek értékelem az edzőtáborban töltött napokat, megfelelő volt a játékosok hozzáállása, csupán néhány kisebb sérülés zavarta a munkát. A sérültek közül egyelőre Stark Péter állapota a legrosszabb, de remélem, minél előbb be tud majd kapcsolódni a felkészülésbe.

– Azt a képet kapta az együttesről, amit várt?

– Tulajdonképpen igen. Amit ebben az időszakban el lehet várni, megtették a játékosok.

– Több előkészületi találkozót játszott az együttes. Elégedett az ott látottakkal?

– Az első mérkőzésen valamivel pörgősebb volt az iram, de ebben nyilván közrejátszott, hogy Veszprémben puhább volt  a műfüves pálya talaja. A többi találkozón is azt nyújtotta a csapat, ami ilyenkor, a felkészülés első időszakában elvárható.

– Szó volt róla, hogy a törökországi utazás előtt szűkül a csapat kerete, néhány fiatal játékos visszakerül a ligacsapathoz.
– Ebben a kérdésben még akadnak kérdőjelek, úgyhogy még nem tudok konkrét neveket említeni. Az biztos, hogy ha lesz olyan, aki nem jön velünk, itthon, a junioroknál is jó kezekben lesz.

– Ha már a keretnél tartunk, várható még érkező játékos?

– Magasföldi leigazolásáról még tart az egyeztetés, más érkezőről egyelőre nem tudok.

– Az időjárás mennyire befolyásolja a további felkészülést?

– Valamivel kevesebbet tudunk szabadtéren edzeni, nem szeretnénk, ha a hideg miatt a játékosok később légúti problémákkal küszködnének. Teremben viszont a terveknek megfelelően  készülhetünk. Igaz, Törökországban sincs meleg, de ott ennél most biztosan jobbak a körülmények.

– Az edzőtáborban az a jellegű felkészülés folytatódik, amit Balatonfüreden kezdtek el?

– Nem teljesen. Egyelőre még nem tudjuk, milyen ellenfelek várnak ránk, de több mérkőzés szerepel a programban. A különbség pedig, hogy műfű helyett hagyományos talajon tudunk gyakorolni.
Hír még a csapatról, hogy egy cseh élvonalbeli együttes érdeklődik az ETO válogatott csatára, Priskin Tamás iránt. Úgy tudjuk, a labdarúgót az egyik prágai együttes szeretné soraiban látni. Priskin legszebb megmozdulásairól egy DVD-t már el is küldtek a cseh csapathoz a győri klub vezetői.

Stark Péter sérülése viszont komolyabb, mint amilyennek először tűnt. A válogatott védő érdeklődésünkre elmondta: tegnap kiderült, a bal térdében sérült meg a porc, amit meg kell operálni. Várhatóan a napokban elvégzik a beavatkozást, így több hétig nem számíthat rá Csank János edző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Las Vegasban boxol a világbajnoki címért Csonttörő

Nagy Csonttörő János első magyarként vívhat világbajnoki címmérkőzést Las Vegasban. Ellenfele a… Tovább olvasom