Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Csalódott vendégek

Videoton–Matáv Sopron 3–2 (1–1) Székesfehérvár, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2000 néző. V.: Erdős (Nyekita, Vámos).
Videoton: Végh – Monye, Vochin, Ristic, Vasas – Némedi (Szalai, 64. p), Dvéri, Pomper, Szabó – Terjék (Palejkov, 89. p), Korsós (Róth, 62. p). Edző: Bicskei Bertalan.
Matáv: Farkas 2,5 – Fehér 2, Lambulic 3,5, Tóth A. 2,5 – Majoros 2,5, Lazic 3,5, Bagoly 3 (Pintér, 78. p), Somogyi 2,5 (Csiszár, 79. p), Balaskó 2 – Sira 2 (Javrujan, 69. p), Tóth M 3. Edző: Komjáti András.
Gsz.: Pomper, Dvéri, Szalai, ill. Lazic, Tóth M.
Szögletarány: 9:5 (2:3).
Sárga lap: Tóth A. (43.), Monye (58.), Fehér (92).

9. p: Somogyi ugratta ki a balösszekötő helyén felbukkanó Tóth Mihályt, aki 10 méterről szorongatott helyzetből a rövid sarok mellé helyezett.

19. p:
Szabó ívelt a soproni kapu előterébe bal oldalról, Balaskó kifejelte a labdát, vesztére Pomperhez, aki megszelídítette azt és 24 méterről nagy gólt rúgott Farkas kapujának jobb alsó sarkába. 1–0.

33. p:
Sira kapott labdát a soproni 16-os előterében, fordulásból kapura lőtt, a labda Pomperen irányt változtatott és becsapta a vetődő Végh kapust, majd a felső lécről kivágódva hagyta el a játékteret.

44. p:
Egyenlített a Matáv! Egy fehérvári szöglet után villámgyorsan fordultak a soproniak, Tóth M. játszott a jobbösszekötő helyén egyedül robogó Balaskó elé, aki végigvezette a labdát a fehérvári térfélen, 14 méteres lövését Végh még hárította, ám a kapusról kipattanó labdát a támadást középen kísérő Lazic kotorta mintegy 5 méterről a fehérvári kapuba. 1–1.

47. p: Dvéri balról, a 16-ossal egy magasságában, az oldalvonalról kapura csavart szabadrúgását tornázta ki a felső léc alól Farkas.

54. p:
Somogyi igen rosszul eltalált felszabadító rúgása után kellett a labdát a léc alól „kikaparnia" Farkas kapusnak.

66. p:
A soproniak elvesztették a labdát saját 16-osuk előterében, a kilépő Dvérit Fehér buktatta. A 18 méteres szabadrúgást a sértett csavarta félmagasan a soproni kapu jobb oldalába. 2–1.

72. p:
Róth kapott remek, tért ölelő átadást a balszélen, zavartalanul vezethette a labdát az alapvonal közelébe, ahonnan átívelt a túloldalra. A jobbösszekötő helyén szintén teljesen őrizetlenül érkezett Szalai, aki mintegy 10 méterről kapásból kilőtte a hosszú sarkot. 3–1.

83. p:
Pintér ívelt a kapu előterébe bal oldalról, a beadását Tóth M. ügyesen mellre vette, majd az ötös sarkáról szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot. 3–2.

90. p:
Balaskó a balösszekötő helyéről, 20 méterről kapura csavart szabadrúgását Végh szögletre ütötte. A sarokrúgást Balaskó végezte el, beívelését Tóth M. a fehérvári védők gyűrűjében centiméterekkel csúsztatta a jobb sarok mellé.

A hazaiak Dvéri és Pomper révén hosszú indításokkal próbálták megjátszani a két éket, Terjéket és Korsóst, míg a soproniak a középpályán „járatták" türelmesen a labdát és hirtelen ritmusváltásokkal operáltak. Az unalmas első negyedórát követően szinte a semmiből egy jól eltalált lövéssel váratlanul vezetést szerzett a Videoton. A ha- zaiak ezt követően átengedték a területet a Matávnak és egyértelműen gyors kontratámadások vezetésére rendezkedtek be, ez a taktika az előző fordulóban Győrben remekül bejött a Vi- deotonnak. Amikor először veszélyeztetett átlövéssel a Matáv, kis szerencsével egyenlíthetett volna, ám Sira labdája végül a felső lécre vágódott. A félidő hajrájában aztán siker koronázta a soproniak erőfeszítéseit, akik egy fehérvári szöglet után kontrázták le a hazai együttest és Lazic révén kiegyenlítettek.

Lendületes hazai rohamokkal kezdődött a második félidő. A Matáv ekkor képtelen volt megtartani a labdát. Ekkor még Farkas kapus vezérletével állta a hazai rohamokat a soproni együttes, amely 10 perc elteltével jött ki a hazaiak szorításából. Pont akkor szerzett vezetést a Videoton, amikor a soproni csapat kezdte kiegyenlítetté tenni a játékot. A hazai vezető gólt egy soproni fegyelmezetlenség előzte meg, hiszen saját 16-osuk előterében veszítették el a labdát a távközlésiek, és az így induló fehérvári akció végén talált be a soproni kapuba szabadrúgásból Dvéri.

A vezető gól, no meg a két csere határozottan új lendületet adott a fehérváriaknak. A hazai játékosok sorra nyerték a középpályán a párharcokat és a fehérváriak két cserejátékosa a vezető gólja után bő 5 perccel összehozta a harmadik Vidi-gólt. A mérkőzés hajrájában Komjáti András kettős cserével próbálta menteni a nehezen menthető helyzetet. Tóth M. a játék k épe alapján váratlanul, ám egy formásnak mondható akció végén szépített, de a soproniaknak egyenlíteni nem sikerült.

A második félidő nagy részében határozottabban, gólra törőbben futballozó Videoton megérdemelten nyert, a soproniak csak kétgólos hátrányuk birtokában kezdtek el igazán gólra törően futballozni.
Bicskei Bertalan: – Felejthető első félidő után a szünetben bátrabb, harcosabb játékot kértem. Labdarúgóim ezt megfogadták, így a második játékrésszel már elégedett vagyok, és úgy érzem, szurkolóink is jól szórakoztak.

Komjáti András: – Amit az első félidőben elértünk, azt szünet után elrontottuk. Magunkra húztuk a Videotont, ellenfelünk játékosai többet voltak a kapunk előtt és a több lehetőségükből eredményesek voltak. Nagyon csalódott vagyok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Montoya: Coulthardnak szerencséje volt

Juan Pablo Montoya érvekkel igyekszik alátámasztani azt az állítását, hogy David Coulthard csak a… Tovább olvasom