Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Családi Foci-program: hagyomány a támogatás

A harmadik éve működő Családi Foci-pályázat immár hagyománnyá vált: a mostani díjazottakkal már 41 településen várják a családokat a Családi Foci-program lehetőségei.
Az ország minden részéből beérkezett, összesen közel száz pályázat ismét bizonyította, hogy sokan gondolják úgy: a sportág családokat lelkesítő és összekovácsoló ereje valóság lehet.

Az ország mind a 19 megyéjéből és Budapestről is érkeztek pályázatok, ami külön öröm, hiszen eddig voltak olyan régiók, amelyekbe még nem jutott el a program híre. Idén 70 egyesület és 28 önkormányzat pályázott jobbnál jobb ötletekkel.

„Két éve látogatjuk már a programot megvalósító településeket, és meg kell mondanom, nagyon jó érzés részese lenni ennek a folyamatnak. Ez már egy folyamatos, fenntartható jó üggyé vált, hiszen tapasztaljuk, hogy sokan azok közül, akik nyertek az első vagy második pályázaton, a pályázati források után, önerőből is folytatják a Családi Foci-programokat. Azt gondolom, hogy az E.ON-nak érdemes volt elindítania a programot, mert mind a gyerekek, mind a felnőttek remekül érzik magukat rajta. Minden településen jól éltek a lehetőséggel, és a körülményekhez, időjáráshoz igazodva a maximumot hozták ki a szervezők a rendezvényekből. Mondhatom, nagyon jó ott lenni velük együtt" – nyilatkozta Vincze Ottó volt válogatott labdarúgó, a Családi Foci-program nagykövete, aki szakértőként is segítette a pályázatot.

Megyénkből a Győrszentiván SE és a Győr-Ménfőcsanak kapott díjat.

Sok szerencsés település sportegyesületének képviselője örülhetett.

Több millió a futballra

Az önkormányzati nyertesek 1,5 millió Ft-ot, az egyesületek 3 millió forintot – illetve pontosan annyit, amennyire ezen a kereten belül pályáztak – kapnak, ebből valósítják meg a pályázatukban szereplő programokat.

Az E.ON a program kezdete óta – szintén pályázati úton – 30 millió forint értékű sportszercsomagot osztott ki több mint 720 iskolának, 2010–11-ben két pályázaton több mint 60 millió forintból teremtette meg a lassan hagyománnyá növő Családi Foci-programokat a részt vevő egyesületek és önkormányzatok segítségével. Hozzájuk csatlakoznak idén a most nyertes települések.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: junior VB Róth Kálmánnal

Kezdődik a junior világbajnokság. Nehéz csoportban a magyarok. Hornyák Dóra megsérült, nincs a… Tovább olvasom