Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Csak titokban remélte a meghívót

Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya behívta a keretbe Korsós Györgyöt

A spanyolországi Jerezben alapozott csapatával Korsós György, a Rapid Wien légiósa és az izzadtságszagú edzések és mérkőzések közepette kapta a hírt, miszerint Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szerdai Wales elleni mérkőzésre behívta a keretbe.

„ Több mint három évvel ezelőtt, 2001 októberében a Románia elleni találkozón voltam legutóbb válogatott. Gellei Imre kapitánysága alatt nem kaptam meghívót és bizony azóta is hiába vártam az értesítésre. Titokban persze reménykedtem, hogy végleg nem felejtenek el, hiszen az ember soha nem mond le a válogatottság lehetőségéről. Abban is bíztam, hogy Ausztriában a klubomban elismert játékos vagyok és ez a tény, a teljesítményem előbb-utóbb felkelti a kapitány figyelmét."

A döntő fordulatot valószínű, egy szomorú apropó, a január elején Győrben rendezett Fehér Miklós-emlékmérkőzés hozta, amikor Korsós egy csapatban – a Miki Dream Teamben – futballozott Lothar Matthäusszal, és a találkozó előtt a kapitány elbeszélgetett vele. Nyelvi nehézségeik nem lehettek, hiszen Korsós öt évig a Sturm Graz labdarúgója volt, nyártól pedig a bécsi zöld-fehéreket erősíti.

„ Matthäus közölte velem, hogy eddig is rajtam tartotta a szemét, de azon a poszton, ahol én bevethető vagyok, neki stabil embere van a válogatottban. Némi meglepetéssel szolgáltam neki, amikor közöltem, hogy a Rapidban csak elvétve, kényszerűségből játszom szélső hátvédet, általában középső középpályásként kapok szerepet. A Rapidban ősszel jól ment a játék, most újra meghívtak a válogatottba, úgy érzem, sínen vagyok..."

Vezetik a táblázatot

A meghívót már megelőzte néhány gratuláló telefon, a jól értesültek ugyanis nem várták meg a hivatalos értesítést, ennek ellenére persze Korsóssal madarat lehetett volna fogatni, hogy a válogatott tagjaként utazhat Cardiffba és minden bizonnyal játszhat is majd a walesiek ellen.
„ Elég kiegyensúlyozott idényt tudhatok magam mögött, minden okom megvan rá, hogy ha bizalmat szavaz számomra a kapitány, kellő önbizalommal lépjek pályára a magyar válogatottban is.

A Rapidban valamennyi mérkőzésen kezdőként szerepeltem, csak az utolsó fordulóban nem játszhattam. Vezetjük az osztrák bajnokságot, ha kicsivel több szerencsénk van, még nagyobb is lehetne az előnyünk az üldözőkkel szemben. A bajnokságban a dobogó a célunk, ám ha már elsők vagyunk a táblázaton, jó lenne megőrizni az elsőséget. Annál is inkább, mert grazi játékosként egyszer-kétszer nagyszerűen helytálltunk csapatommal a BL-ben és ezeket az élményeket jó lenne megismételni. Még versenyben vagyunk az Osztrák Kupában is, így bízom benne, hogy valahol célba érünk."

A Rapidot az osztrák Fradinak nevezhetjük, nemcsak színe, hanem eredményessége és népszerűsége is megegyezik a hazai zöld-fehérekével.

„ Bármerre járunk az országban, a csapatot hatalmas szeretet övezi, mindenhol vannak szurkolóink és ez rendkívül nagy erőt ad nekünk, játékosoknak. A Rapid egy fiatalokból álló együttes, ambiciózus labdarúgókból áll, akiket ha sikerül együtt tartani, még sokra lehetünk képesek. A Sturmmal nem nagyon lehet összehasonlítani semmilyen tekintetben, az egy sokkal érettebb, rutinosabb társaság volt, amelyből a szerződésem végére – öt évet húztam le Grazban – hárman maradtunk hírmondónak a korábbi sikercsapatból. " A magyar szurkolók számára öröm, hogy az egykoron Győrből indult Korsós a külföldi profivilágban is megállta a helyét, s minden remény megvan rá, hogy a karrierje még jobban kiteljesedik.

Megbecsülik a játékáért

„ Korábban velem kapcsolatban megjelent egy kellemetlen nyilatkozat, miszerint én Magyarországon nem akarok sem futballozni, sem élni a későbbiekben. Ez nem igaz, hiszen magyar vagyok, szeretem az országot, a magyar focit is, viszont ameddig lehet, szeretnék külföldön játszani, hiszen jól érzem magam és megbecsülnek a játékomért."
Szűkebb pátriájában természetesen még jobban szorítanak Korsós sikeres válogatottbeli visszatérésének. Az pedig csak a szurkolók legtitkosabb reményei között szerepel: egyszer majd egy jó Korsós tér vissza egy jó Győri ETO-ba...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner reménykedik

A Forma–1-ben szereplő Jordan csütörtökön megnevezte a 2005-ös szezonra szerződtetett… Tovább olvasom