Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Csak stabil pénzügyi háttérrel indulhat az FTC az NB I-ben

Csütörtökig garanciákkal kell igazolnia a 28-szoros magyar bajnok FTC-nek, hogy stabil a társaság pénzügyi háttere, különben a klub nem indulhat el az első osztályú bajnokságban.
A Magyar Labdarúgóliga (MLL) szombati elnökségi ülésén kötelezte hiánypótlásra az FTC-t, a menedzsmentnek addigra rendeznie kell a játékosok felé fennálló tartozásokat, és a költségvetés lefedettségét is igazolnia kell.

Az MLL jelezte azt is, hogy másik öt klub: az Újpest FC, a Zalaegerszegi TE, a Diósgyőr BFC, az FC Sopron és a Fehérvár FC esetében fokozott, havi adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő. A liga elnöksége egyébként ezúttal 15 csapat nevezését fogadta el a 2005-2006-os bajnokságra, a múlt szerdai ülésen csak a Debrecen és a Tatabánya felelt meg az szükséges előírásoknak.

Az MLSZ-szel folytatott konzultáció után rendkívüli döntést hoztak arról is, hogy a labdarúgást jellemző gazdasági anomáliák megelőzése érdekében a szabályok szigorú betartásával a jövőben lehetőség lesz negyedévenként a klubok gazdasági tevékenységének ellenőrzésére. A rendszer végleges kidolgozására augusztus 30-ig az UEFA jóváhagyásával kerül sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárokat dirigál a sípmester

A szlovák Lubos Michel vezette szerdán a Konföderációs Kupa brazil–argentin döntőjét. A Kisalföldnek adott exkluzív interjújában elmondta: a temperamentumos dél-amerikai csapatoknak nem volt könnyű dirigálni. A sípmester a döntő előtt látta Ronaldinhóékon az elszántságot: revánsot akartak venni a három héttel korábbi vereségért. Tovább olvasom