Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Csak a lapok miatt volt színes

Győri ETO FC–Újpest 0–0 Győr, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 1500 néző. V.: Szabó Zs. (Kispál, Gyarmati).
ETO: Sebők 0 – Regedei 3, Böjte 3, Salamon 3, Kartelo 1 – Peric 2 (Bajevszki, 82. p), Jäkl 2, Jovanovic 2 (Hucika, 2 56. p), Németh N. 2,5 – Baumgartner 2, Herczeg 3. Szakmai igaz gató: Varga Zoltán. Újpest: Vlaszák – Szélesi (Tokody, 54. p), Tamási, Juhár, Vanczák – Simek, Farkas (Tchur, 69. p), Cseri (Simon, 77. p), Rósa D. – Horváth F., Kovács Z. Edző: Szabó András. Sárga lap: Kartelo (4. p), Herczeg (29. p), Jovanovic, 54. p), ill. Farkas (6. p), Tamási (18. p). Tchur, 74. p), Simon (80. p), Juhár (90. p). Kiállítva: Kartelo (34. p), ill. Tamási (62. p). Szögletarány: 5:8 (3:3).

Az első taps a Vizek Városa Alapítványnak szólt, amely negyven darab labdával ajándékozta meg az ETO FC utánpót láscsapatait.
12. p: Baumgartner bal olda li szögletét Böjte 11 méterről fejelte a kapu mellé.
34. p: Kartelo beleütött a labdába, ezért megkapta a második sárgáját, majd a piros lap ját is.
34. p: Peric jobb oldali be adása után Baumgartner estében öt méterről lőtte fölé a labdát.
43. p: Simek szépen ment el a jobbszélen, középre adása után Tamási 10 méteres fejesét védte Sebők.
53. p: Egy győri előreívelésnél Vanczák kézzel beleütött a labdába, Szabó Zs. azonban nem látta a szabálytalanságot. Horváth Béla, a győriek technikai vezetője ezért reklamált, a játékvezető pedig elküldte őt a kispadról.
62. p: Tamási a mezénél fogva visszahúzta Herczeget, amiért megkapta a második sárga, majd pedig a piros lapját is.
73. p: Simek 12 méterről jobbról leadott lövését Sebők ütötte a léc fölé. 90. p: Herczeg jobbról nagyszerű csellel játszotta magát tisztára, amikor Juhár a 16-os jobb oldali vonalánál buktatta őt.

A szabadrúgás után Baumgartner 12 méterről tisztán lőhetett volna kapura, ám rosszul találta el a labdát. A győriek összeállítása nem változott az előzetesen megadotthoz képest, a korábban megadott hiányzók nem léphettek pályára, csupán a sérüléssel bajlódó Bajevszki vállalta, hogy legalább a kispadon kap helyet. Túlzás lenne azt állítani, hogy nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, a kezdeti percekben mindkét oldalon óvatos játékkal telt az idő. Rengeteg rossz átadás és egyéb hiba jellemezte a játékot, így a szurkolótáborok győri és az újpesti oldalon is csendesen figyelték a zöld gyepen történteket. Valamirevaló helyzet alig-alig alakult ki a kapuk előtt, így nem csoda, hogy izgalomra még sokáig semmi oka nem volt a publikumnak.

Először talán a 34. percben jött tűzbe a közönség egy része, amikor Kartelo szabálytalansága után megkapta a második sárga, majd a piros lapját is. Az ETO, akár csak egy héttel ezelőtt Debrecenben, ismét korán tíz emberre fogyatkozott, ám a hazaiak dicséretére válik, hogy ez nem látszott meg az első félidő hátralévő részében. Szünet után élénkebb lett az iram, nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok, bár az első negyvenöt percnél látottakhoz képest ez nem volt nehéz. Néhány kemény belépés tarkította a játékot, amelynek következtében gyakran szólt a játékvezető sípja. Mintegy egyórányi játék után ki egyenlítődött az újpestiek létszámfölénye, ugyanis Tamási is a kiállítás sorsára jutott. Elsősor ban a játék küzdőjellege domi nált a mérkőzésnek ebben a szakaszában is, a labdarúgás szépségeiből keveset vonultattak fel a csapatok.

Ennek következtében alig-alig alakult ki valamirevaló helyzet a kapuk előtt, Sebők és Vlaszák szinte különösebb védenivaló nélkül tudta le ezt a kilencven percet. Az ETO sorrendben harmadik mérkőzésén maradt veretlen, illetve maradt érintetlen a csapat hálója, ennek ellenére a szurkolók örültek volna, ha végre hazai pályán is győztek volna kedvenceik. A siker elmaradásának sok összetevője van, az egyik az, hogy ismét korán tíz főre fogyatkozott az ETO...

Varga Zoltán: – Bár támadó futballt ígértünk, sajnos fél óra után emberhátrányba kerül tünk, így kénytelenek voltunk kissé visszaállni. Úgy érzem, igazságos döntetlen született, több hiányzónk is volt, így ös szességében értékesnek tartom a megszerzett egy pontot. Öröm mel látom, hogy a védelem most már mérkőzések óta jól működik, és kondicionálisan is jó állapotban van a csapat.

Szabó András: – Az első félidő gyenge játékot hozott, a második annyival lett jobb, hogy mindkét csapat nyerni akart. Nyerni jöttünk Győrbe, de játékunkban ezúttal sem volt benne a győzelem. Az előrejátékban görcsösek voltunk, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyíthatnak a beugrók

A Győri ETO FC legutóbbi két találkozóján négy pontot szerzett, s nem kapott gólt. Az Újpest ellen… Tovább olvasom