Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Csak a klubot büntették

Az októberi havazás miatt Mikulás napjára halasztott Matáv–Békéscsaba mérkőzés 13. percében Szabó Zsolt játékvezető felküldte a lelátóra a soproni csapat akkori edzőjét, Pintér Attilát, majd nem sokkal a lefújás előtt segítőjével, Farkas Józseffel is megtette ugyanezt.
Pintér Attila kirohanásáért figyelmeztetésben részesült.
A forró hangulatú összecsapáson az egyik asszisztens felé néhány öngyújtó is repült. A liga fegyelmi bizottsága kedden este tárgyalta az esetet. A döntés értelmében Pintér Attila és Farkas József írásbeli figyelmeztetést, a Matáv pénzbüntetést kapott.

Ennek értelmében a Pintér–Farkas kettős ott ülhet a soproni stadionban a Fradi kispadján, a tavaszi szezonnyitón. A Matávnak viszont 200 ezer forintot kell fizetnie. Ezen felül a következő két mérkőzésen 15 fővel megemelt létszámú rendezőséget kell biztosítani a klubot üzemeltető gazdasági társaságnak, valamint az ezen találkozókra kirendelt szövetségi ellenőr költségeit is viselnie kell.

Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője a következőket mondta a büntetés kapcsán: – Nem fellebbezünk a döntés ellen, méltányosnak érezzük, különösen annak tükrében, hogy az Újpest elleni mérkőzés utáni botrány még súlyosbító körülménynek is számított. Azt gondolom, az edzők enyhe büntetésénél figyelembe vették a játékvezetői hármas vitatható döntéseit is.

Ennek ellenére azért az egész történetben van valami, ami ott motoszkál az ember fejében. Nem biztos ugyanis, hogy Pintér és Farkas megúszta volna az esetet egy kis „ejnye-bejnyével", ha a két szakember időközben nem szerződik a Ferencvároshoz...

Ami az igazolásokat illeti, Gőbl Gábor Vayer Gábor szerződtetésével kapcsolatban elmondta, beszéltek a játékossal, akinek rendkívül szimpatikus volt a Matáv ajánlata. Ugyanakkor a klub által kínált és a játékos által kért – a jelenlegi portugáliai keresetéhez hasonló – fizetés között még mindig olyan különbség volt, amit az egykoron Győrött szereplő támadó nem fogadott el.
A soproni csapat idei első mérkőzését várhatóan a Hévíz ellen játssza, de még nem dőlt el, hogy Sopron vagy Hévíz lesz-e a helyszín.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei Zsolt a három legjobb között

Az amerikai ökölvívó szakírók igen erős félnehézsúlyú ranglistáján csupán Roy Jones Junior és… Tovább olvasom