Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Crossfit - Közép-Európa legjobbjai ellen

A mosonmagyaróvári Crossfit Ad Flexum Pozsonyban két versenyzővel és egy bíróval képviselte a magyar színeket.
Pozsony Közép-Európában elsőként adott helyet ebben a sportágban ilyen rangos versenynek. Egy online selejtezőn kellett jól teljesíteniük a jelentkezőknek ahhoz, hogy a rendezők által meghatározott szintet elérve élőben is küzdhessenek egymással a helyezésekért.

A crossfit az Egyesült Államokban alakult ki ez ezredforduló idején. Valójában több sportból építkezik, így súly- emelő-, erőemelő-, tornász- és atlétikai gyakorlatok kapnak helyet az alapelemei között.
Mosonmagyaróvárról Ódor Ferenc nemzetközi versenybíróként, Radek Zsófia és Jurik Ádám versenyzőként szerepelt a rangos pozsonyi versenyen.

Jurik Ádám és Radek Zsófia
Jurik Ádám és Radek Zsófia


A szlovákiai versenyen mind a ketten előreléptek a selejtezőhöz képest: Ádám 33., míg Zsófia 24. helyen végzett. A fiatalok hivatásszerűen foglalkoznak ezzel a sporttal a Cave-fitness és Crossfit Ad Flexum edzőtermeiben. Ádám testépítés- és fitnesz- edző, Zsófi ezenfelül súly- emelő-edzői képesítéssel is rendelkezik. A felkészülésük során a verseny előtti egy hónapban heti hatszor és általában napi kétszer edzettek. A versenyszámokat egy nappal a megmérettetés előtt hirdették meg, így a felkészülésük is sokkal nehezebb volt.

Ódor Ferenc egyetemi tanulmányai alatt Dániában ismerkedett meg ezzel a sporttal, s rá két évre edzői képesítést szerzett. Bíráskodott már Dániában, Finnországban és Ausztriában is. Testvére, Ódor Zoltán szintén tevékenyen részt vett a két mosonmagyaróvári fiatal felkészítésében. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaérkezett Belekből az ETO

Döntetlennel zárta törökországi edzőtáborozását a Győri ETO FC, a zöld-fehérek vasárnap hazaérkeztek… Tovább olvasom