Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Civilben is közszereplő

Kovács „Kokó" István a győri Játszótér vendége volt. Drukkol Nagy Jánosnak a Chacón elleni meccsen. Örül, hogy Papp Lászlóról nevezik el a Budapest Arénát.

Kovács István
Az elmúlt hétvégi Játszótér rendezvény vendége volt Kovács „Kokó" István amatőr olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok ökölvívó is.

– Állandó résztvevője a Játszótér-sorozatnak?
– Az első ilyen rendezvényen is ott voltam, és az előkészületekben is segédkeztem. Nagyon élvezem és örülök ennek az eseménynek – kezdte Kovács István.

– Milyen benyomásokat szerzett a győri rendezvényről?
– Győr egy másfajta város, mint az első helyszín, Salgótarján volt, hiszen ez egy lényegesen vidámabb, gazdagabb település. Valószínű, itt a gyermekeknek amúgy is több örömük van, mint Salgótarjánban, de abban is biztos vagyok, hogy az itteni gyermekek is ugyanúgy igénylik a játékot, a sportot és olyan élményeket szereznek, amely sokáig elkísérheti őket.

– Úgy tudom, az új élményfürdőben járt délelőtt.
– Csak gratulálni tudok Győrnek ehhez az európai, ha nem világszínvonalú létesítményéhez. Bevallom, először nem is akartam elfogadni a meghívást a fürdőbe, mert Magyarországon divat hangzatos nevekkel illetni az épületeket és attól féltem, hogy ez egy uszoda lesz. Kiderült, hogy nem az, hanem életem eddigi legszebb élményfürdője, pedig nagyon sok helyen jártam a világban. Németországban, Hamburgban kettő-három hasonló ilyen is van, de csak hasonló, mert ilyen színvonalúak azok sem voltak. A közeljövőben vissza fogok térni ide a családommal.

– Sportpályafutása végén többször is említette, hogy készül a civil életre, hol tart most?
– Egy idő után az ember elfogadja azt a tényt, hogy egy egész ország megismerte az arcát, a gondolatait, a nevét és onnantól ő már soha nem lehet egy hétköznapi civil ember, akivel nem történnek különleges dolgok, aki teljes mértékben kizárólag magának és a családjának él. Ezt elfogadtam és ezzel együtt egy tökéletes, boldog életet élünk. Persze rengeteget kell közszerepelnem, az egész ország gyakorlatilag figyelemmel kísérheti az életemet. Ez most már nekem hétköznapivá vált és egy picit sem zavarja az életemet.

– Ön körül soha nem volt botrány, tökéletes példakép. Nem hiányzott az életéből a vagányság, csibészség?
– Én nem mondom azt, hogy nem vagyok csibész ember. Imádok beindulni az éjszakába és szórakozni egy nagyot a barátaimmal, előfordult bizony, hogy berúgtam. Az már más kérdés, hogy nagy átlagban én egy teljesen normális, konszolidált, polgári életet élő ember vagyok, akinek az értékek között a család, a munka, az erkölcs fontos helyen állnak. De ez nem jelenti azt, hogy elutasítanék minden olyan dolgot, ami egyébként ugyanúgy hozzátartozik az élet élvezetéhez.

– Kicsit beszéljünk az ökölvívásról. Hamarosan sor kerül Nagy János és Chacón találkozójára. Milyen érzéseket vált ki önből ez a mérkőzés?
-
 Abban a különleges helyzetben vagyok, hogy egy olyan versenyzőnek leszek a felügyelője, aki engem legyőzött. Ez érdekes gondolatokat és érdekes érzéseket mozgósítana meg bennem, ha nem lennék borzalmasan fegyelmezett. Itt ebben a szituá- cióban egy független hivatalnok leszek, de mivel egy magyar versenyzőről van szó, természetesen Nagy Jánosnak fogok drukkolni, de nem azért, mert engem ez a Chacón annak idején legyőzött. Semmiféle ellenséges érzelem, indulat nincs bennem egyetlen olyan személy felé sem, aki valaha legyőzött engem.

– A napokban hunyt el az ökölvívás egyik hatalmas alakja: Papp László. Úgy hírlik, jövőre róla fogják elnevezni a Budapest Arénát.
– Rendkívül szomorú vagyok Laci bácsi halála miatt. Természetesen csodálatos, nemes gesztusnak tartom, hogy róla fogják elnevezni a Budapest Arénát. Talán annak jobban örült volna Laci bácsi, a családja és én is, ha nem tegnapi naptól kezdenénk el emlékezni Papp Lászlóra, hanem már fél évvel ezelőtt is foglalkozott volna vele a sajtó, a közvélemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevehetetlen a Stuttgart kapuja?

Mikor és ki által szakad meg a Stuttgart góltalansági szériája? – mostanában ez a kérdés… Tovább olvasom