Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Cardiff után: csalódás és düh

Természetesen a megyei sportvezetők, közéleti emberek, futballedzők és játékosok is rendkívül csalódottak a döntés miatt – derül ki körkérdésünkből.

Horváth Cs. Attila, az MLSZ elnökségi tagja, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke a helyszínen élte végig a prezentáció és a döntés közti időt. A sportvezető így kommentálta az ukrán–lengyel győzelmet:
„Nem csalódott, hanem inkább dühös vagyok. Az döntött szerintem, ami a mai világban az esetek kilencvenkilenc százalékában dönteni szokott... Utólag kiderült, az egész csak egy színjáték volt. Nem a pályázatok versenyeztek, de még csak nem is a labdarúgás, hanem valami egészen más. Ezek szerint az elkövetkező években Magyarországon még nagyot álmodni sincsen értelme és talán nem véletlenül került be a himnuszunkba a balsors kifejezés. Ennél többet dolgozni, ennél jobban megcsinálni egy pályázatot nem lehet. A döntéstől függetlenül az OLLÉ-program, a technikai centrum építése és az utánpótlásprogram tovább halad. Egy győztes pályázat azonban nagy lökést adhatott volna."

Borkai Zsolt, Győr polgármestere is a helyszínen izgult a pályázat sikeréért – hiába: „Gratulálnunk kell a lengyel–ukrán párosnak, hiszen nyilván tudtak olyan érveket felsorakoztatni, amely az UEFA számára meggyőzőnek bizonyult. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen számunkra egy kontinensviadal megrendezése rendkívüli gazdasági és sportdiplomáciai sikert és fejlődési lehetőségeket jelentett volna. Győrben az eredménytől függetlenül folytatódik a stadionfelújítási program, s azt szeretnénk, ha Győr sportélete a következő években tovább gazdagodna, még ha ez az Európa-bajnokságtól várt lendülettel nem is lesz elképzelhető."

Klement István, a Győri ETO FC vezetőedzője: „Borzasztóan csalódott vagyok, hiszen végig arról volt szó, komoly esélyünk van a rendezésre. Az olaszoktól tartottam, az ukrán–lengyel pályázat szinte szóba sem került. Nagy veszteség ez a magyar labdarúgásnak, a klubnak és a városnak is. Sok-sok előnye lehetett volna a rendezésnek. A hírek szerint az egyik legjobb prezentációnk volt. Úgy tűnik azonban, hogy más szempontok döntöttek. Ukrajnában tudomásom szerint komoly politikai válság van, míg a lengyeleknél a szövetségben akadtak gondok. Ráadásul egyik ország labdarúgása sem tart sokkal előrébb nálunk."

Demjén Gábor, az FC Sopron középpályása, a magyar U20-as válogatott tagja: „Biztos, hogy nagy lökést adott volna a magyar futballnak, ha elnyerjük a rendezés jogát. Szakmailag is sokat jelentett volna, de a stadionok minősége, a honi futball körülményei javultak volna jelentősen. Emiatt is nagyon sajnálatos, hogy számunkra kedvezőtlen döntés született."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euro 2012: nem kaptunk esélyt

Elbukott a magyar-horvát közös pályázat a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért kiírt versenyen. Michel Platini szerdán 11 óra 40 perckor Cardiffban bejelentette: Ukrajna és Lengyelország rendezheti a rangos kontinentális sportviadalt. Tovább olvasom