Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Cáfolják a távozók a nyilatkozatokat

A Győri ETO női csapatából távozó játékosok levélben válaszoltak az őket ért vádakra. Valóban írtak levelet az edző, Siska Attila eltávolítása érdekében, ám a korábbi trénerek leváltását mindig a klubvezetés kezdeményezte. Abban az időszakban többen még nem is szerepeltek az ETO-ban.
Néhány nappal ezelőtt írtunk Győri ETO FC női csapatánál történt változásokról (Palotaforradalom az edző győzelmével, Kisalföld, augusztus 11.). A cikkből többek között kiderül, hogy néhány zöld-fehér játékos aláírásgyűjtést kezdeményezett a vezetőedző, Siska Attila eltávolítása érdekében. Klement Tibor, az ETO ügyvezetője azonban úgy döntött, hogy Siska marad a posztján, az elégedetlenkedő futballisták pedig hagyják el a klubot.
A nagy vihart kavart írásra reagálva – a másik oldal érintettjei képviseletében – felkereste szerkesztőségünket a Győri Dózsához igazoló Jakab Petra és a Szombathelyre távozó Szórádi Nikolett. Véleményüket levélben fogalmazták meg, amely többek között a következőket tartalmazza:
„Valóban tényként állítható, hogy tíz játékos elhagyta az ETO NB I-es női labdarúgócsapatát, csak éppen egészen más körülmények között és a távozásuk tényleg összefüggésben van az edző személyével. A július közepén történt szerződésbontásokat követően néhányunkat külön is megkért Juhász Anita, a klub egyik vezető munkatársa, hogy zárjuk le a múltat, ne foglalkozzunk tovább a sérelmeinkkel, mert az sem az ETO, sem a saját hírnevünknek, jó érzésünknek nem tenne jót. Ehhez képest egy héttel később az interneten egy, Siska Attila által írt egyoldalúan tényszerűnek beállított levelet olvashattunk. Véleményünk szerint a Kisalföldben megjelent nyilatkozatok sem fedik a valóságot."
Az érintettek szerint Siska Attilának igaza volt akkor, amikor a következőt nyilatkozta: a lányok fele vette csak komolyan a játékot, a többiek csupán szabadidős foglalkozásnak tekintették a szereplést, de...
„A szakvezető csak azt felejtette el hozzáfűzni, hogy ez nem a távozó játékosokra volt jellemző, mivel ezt sem az edzéslátogatottságuk, sem a bajnoki mérkőzéseik száma nem támasztja alá. A notórius hiányzókat, linkeskedőket a mostani keretben kell keresni. Leginkább felháborítónak azonban Klement Tibor azon kijelentését tartjuk, miszerint »ez a csoport már több edzőt rúgatott ki a klubvezetéssel az elmúlt években«. Az igazság az, hogy hét év alatt három edzője volt a csapatnak. Mészáros Béla egy, Papp Tibor két évig volt vezetőedző, leváltásukat pedig az akkori klubvezetés kezdeményezte. A távozó játékosok nagy része – akiket csoport néven illettek a cikkben – nem is volt ETO-játékos a két korábbi edző ténykedése alatt vagy még az utánpótláscsapatokban rúgta a labdát. Levelet valóban írtunk Siska Attila eltávolítása érdekében, azt a csapatkapitányunk, Jakab Réka vitte be Klement Tiborhoz."
Rákérdeztünk, hogy miért írtak levelet Siska Attila eltávolítása érdekében, de a játékosok ezt nem kívánják nyilvánosságra hozni.
Az elmúlt hetek, hónapok történéseit lezártnak tekintik az érintettek, az ETO női csapatának, volt társaiknak további sportsikereket kívánnak.
A távozó játékosokhoz hasonlóan a Kisalföld is lezártnak tekinti az ügyet.

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három vereség a bajnoki rajton

Az ajkaiak védekeztek, de egy kapufán kívül nem tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat sem. Tovább olvasom