Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Buzonics Dominik: tizenkét éves tehetség

A Soproni VSE műhelyében évek óta cseperednek a tehetséges fiatalok.

A soproni fehér sport szerelmeseinek nagy örömére korosztályos válogatott lett a 12 esztendős Buzonics Dominik. A szakemberek elismerő véleménnyel vannak a legújabb felfedezettről. Babos Csaba edző nagy tehetségnek tartja Dominikot.

A soproni Buzonics Dominikot a jövő nagy ígéretének tartják a szakemberek. Fotó: huntennis.hu
A soproni Buzonics Dominikot a jövő nagy ígéretének tartják a szakemberek. Fotó: huntennis.hu


„Komoly jövőt jósolok neki, amennyiben továbbra is alázattal és kemény munkával végzi a fejlődéséhez szükséges munkát" – tette hozzá a szakember.

Dominik jó génekkel rendelkezik, nagymamája a Soproni Postás egykori kosarasa, édesanyja, Molnár Andrea is kosarazott, egészen az NB I-ig jutott, míg édesapja, Buzonics Attila a tenisz megszállottja.
Saját korosztályában magyar ranglistavezető, az idei U12-es fedett pályás országos bajnokságon egyéniben és párosban második lett. Előbbiben Fajta Péter verte a döntőben 3:6, 6:3, 3:6-ra. Párosban Hornung Iván oldalán a Dobák Bálint, Kalocsai Péter kettőssel szemben maradtak alul 5:7, 4:6-ra.

Mindezek mellett kvalifikációs Európa-bajnokságon csapatban 3. lett úgy, hogy négy mérkőzésből hármat megnyert.

A közelmúltban Budapesten rendezték a Hungaro Casing elnevezésű I. kategóriás kiemelt versenyt, ahol Buzonics Dominik egyéniben első, párosban második helyezést ért el, s ezen eredményeknek köszönhetően öt társával együtt beválasztották a Héraklész-programba. Ez a program biztosítja a nemzetközi szerepléshez a költségeket, ami mindenképpen könnyítés a családnak. A legközelebbi viadalt március 31-től április 6-ig rendezik a horvátországi Umagban.

Edzőitől – Pongrácz Krisztától, Babos Csabától, Rácz Sándortól, Úr Csabától és Takács Lászlótól – sokat tanult. A Fenyő Téri Általános Iskola diákja az iskolapadban is jól teljesít.

A jövő nagy kihívás a család és Dominik számára, az előrelépéshez több nemzetközi és kiemelt I. és II. kategóriás versenyzési lehetőségre van szükség, amit Sopronból már nehezen lehet megoldani.

„Nagyon sokat kell egyénileg képezni Dominikot, éppen ezért Takács Lászlóval Ausztriában készül, illetve hetente, kéthetente Budapestre utazunk. Minden feltételt igyekszünk megteremteni azért, hogy még többet fejlődjön, s erre úgy gondoljuk, így van a legtöbb esélye" – mondta lapunknak Dominik édesapja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légfegyveres Eb: Miskolczi Julianna aranyérmes légpuskában

Sike József bronzérmet nyert, Tasi Tamás pedig negyedik lett a futócéllövők 30+30 lövéses… Tovább olvasom