Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Button válaszolt a vádakra

Button válaszolt a média által kiadott riportokra, melyek arról tájékoztatták a rajongókat, hogy a fiatal pilóta tisztességtelen és szerződésével ellentétben nem akar a Williams csapatához igazolni.
A BAR-Honda versenyzője hétfőn kiadott egy sajtóközleményt, melyben tisztázta a helyzetet, és nyilvánosságra hozta azon összejövetel egyes részleteit, ahol találkozott Frank Williams úrral, és közölte vele, ha lehet, nem szeretne a jövő évben csapatánál versenyezni annak ellenére, hogy érvényes szerződése van a csapattal 2006-ra.

A közleményben Button kitért arra is, hogy Williams úr 2000-től egészen 2004-ig fizetett neki azért, hogy a brit pilóta ne juttassa érvényre szerződését a csapattal, és hogy ne legyen jogosultsága náluk versenyezni.

"Jenson azért határozott úgy, hogy közleményt ad ki, mert bosszantják azok a híresztelések melyek szerint nem tisztességes, és meg akarja kerülni a törvényt azzal, hogy nem tartja be az elmúlt évben kötött szerződésének pontjait." - állt a közlemény elején.

"Jenson borzasztóan csalódott, hogy azt olvasta, nem méltatta Williams urat arra, hogy nyíltan, őszintén, szemtől szembe megbeszélje vele a történteket."

"A következő közlemény a dolgok tisztázása végett íródott: egy hivatalos találkozót rendeztek a Williams istálló groove-i bázisú főhadiszállásának Konferencia Termében 2005. július 12-én, délben. A találkozón jelen volt maga Jenson Button, és menedzsere, Richard Goddard."

"A Williams részéről Sir Frank Williams, és Patrick Head jelent meg, majd csatlakozott hozzájuk a Williams egyik magas beosztású tisztviselője Chris Chapple, illetve a technikai igazgató, Sam Michael, valamint a jogászuk, John Healey."

"A találkozó egy óráig tartott. Az összejövetel ideje alatt Sir Frank Williams konkrét kérdésekkel bombázta Jensont, mint például: 'Hallottam a különböző értesüléseket, melyek teljesen úgy hangzottak, hogy nem szeretne a csapattal tartani a jövő évben.". Erre Jenson a következőket válaszolta: 'Nem, nem szeretnék.'."

"Sir Frank Williams elmondta, hogy a közte és Jenson Button között kötött egyezség, melyet hét hónappal ezelőtt írtak alá érvényes, ám ez azt jelenti, hogy ez év januárjában is alá kellett írniuk valamit a feleknek."

"Ez így is van. Két különálló dokumentum volt, egyet 2004 augusztusában dátumoztak, míg a másikat 2004 szeptemberében."

"A médiában megjelent hírek szerint Sir Frank Williams azt állította, hogy a Williams komoly összeget fizetett Jensonnak a 2001, 2002, 2003, és 2004-es idények alatt, hogy elővásárlási joga legyen a versenyzőre. Ismét tisztázni kell pár dolgot az ügyben: a fizetség nem azért jött, hogy opciójuk legyen Jenson szolgálataira."

"Éppen ennek ellenkezője történt. A Williams azért fizetett Jensonnak, hogy egyezzen bele abba, hogy hagyja figyelmen kívül a csapattal kötött egyezségét, és ne jogosítsa fel őt arra, hogy a gárda színeiben versenyezhessen."

Button 2000-ben debütált a Williams alakulatának színeiben a Formula-1-ben, mielőtt még 2001-ben a Benetton, majd 2003-ban a BAR istállóhoz szerződött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BEK -győztes az Eto ellen

Újabb felkészülési mérkőzésen pályára lép a Győri ETO FC csapata. Az ellenfél a Celldömölk csapata… Tovább olvasom