Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Büszke ezüstérmesek

Aki ott volt a gyönyörű szegedi sportcsarnokban, mindenki elismerte: pazar volt a női kosarasok Magyar Kupa-döntője. A Szolnok és az Orsi csatája rég látott, magas színvonalú, emellett a végletekig izgalmas mérkőzést hozott.

A végeredmény ismert, a Szolnok két ponttal verte az Euroleasing Sopron együttesét. Lefújás után mindkét népes szurkolótábor éltette kedvenceit. A szolnokiak szinte úszva a boldogságban, a soproniak pedig egy kicsit visszafogottan. Egy biztos, a két kitűnő csapat remek sportélménnyel ajándékozta meg a közönséget.

Büszke a fiatal játékosra

Natalia Hejková, az Orsi edzője, miután próbálta megvigasztalni az utolsó dobást kissé hosszúra méretező, majd zokogni kezdő tini tehetséget, Honti Katát, készségesen vállalkozott a kupadöntő bővebb értékelésére. „Bár két ponttal kikaptunk, mégsem vagyunk nagyon elkeseredve. Persze sokkal jobb lett volna győzni, de a társaság így is bizonyította, hogy morálisan mennyire erős.

A hét közben Szolnokon elszenvedett súlyos, több mint harmincpontos bajnoki vereség után a lányok felálltak a padlóról és egy remek, végig nyílt mérkőzést tudtak játszani a szolnokiakkal. Ami Honti Kata utolsó dobását illeti, azonnal próbáltam megvigasztalni. Meg kell mondjam, nagyon büszke voltam ifjú játékosomra, hogy bátran, gondolkodás nélkül rádobta a labdát kiélezett szituációban. Legközelebb már be is megy a dobása ilyen helyzetben."

Megnyerték az ezüstöt

Nemcsak a csapat, a szépszámú soproni szurkolósereg is kitett magáért. Az Orsi-tábor egyik „vezéralakja", a csapat egyik legnagyobb szurkolója, Kondor Ernő így kommentálta a látottakat: „Egy ilyen, a végsőkig kiélezett kupadöntő elvesztése után az első pillanatokban érthetően kicsit bosszús az ember, még rosszabb is a kedve, mintha simán, mondjuk egy húszassal kapott volna ki a csapat.

A rossz érzés azonban csak pár percig tartott, utána jobban belegondolva végül is azt kell mondjam, hogy nem az aranyat vesztette el, hanem az ezüstöt nyerte meg a csapat."

Mindenki segít

A meccs éppen anyák napjára esett, a szegedi csarnok lelátóján pedig ott ült Honti Kata édesanyja, Philipovits Erzsébet. Végignézte, amint – talán még mondhatjuk – kislánya kicsit célt tévesztett, majd azt is, amikor utána eltört nála a mécses és az edző Hejková azonnal vigasztalni kezdte. „Mit mondjak, elég rossz, sőt, szörnyű érzés volt ezt így végignézni. Úgy láttam, a szolnokiak nagyon vigyáztak Goczára – Kovacevic (a szerk.) –, így maradt a végén Kata üresen. A meccs után beszélgettem vele, borzasztóan maga alatt volt. Sajnos a közelmúltban az EB-középdöntőn is elrontott egy dobást ilyen helyzetben. Ott kiabált vele az edző, most azonban mindenki próbálta vigasztalni."

Szolnoki örömszavak

A MÁV-Coop győzelméért igen sokat tett az a három kosaras, akik tavaly még Sopronban a Postásban játszottak. Az ő villámértékelésük így hangzott:

Csákány Emőke csapatkapitány, miután levágta a gyűrűről a hálót: „Nagyon, de nagyon megdolgoztunk azért, hogy az aranyérem itt legyen a nyakunkban."

Papp Krisztina a szolnoki csapat legeredményesebb játékosa volt a döntőn: „Erős csapatmunka volt és bízom benne, hogy nem ez az utolsó döntőnk az évadban."

Englert Orsolya, aki irányítóként segítette kupagyőzelemhez a szolnokiakat: „Sokkal nagyobb boldogság és öröm egy ilyen izgalmas, kiélezett csatában nyerni, mint egy sima mérkőzésen. Nekem ez az első aranyérmem, úgyhogy érthető, majd kiugrom a bőrömből."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihagyták a meccslabdát

Veszprém 2 (0) MTE 1904 1 (0) Veszprém, 200 néző. V.: Szökrény. Tovább olvasom