Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Busásan megjutalmazzák az olimpiai helyezetteket

A kormány szerdai ülésén határozott az athéni olimpián sikeresen szerepelt sportolók jutalmazásának kibővítéséről: az első hatban végzettek mellett a hetedik és nyolcadik helyezettek teljesítményét is elismerik. Továbbá egyes sportágak képviselői között külön jutalom kiosztására kerül sor.
"A korábbi éveknek megfelelően a négy évvel ezelőttihez képest ugyanabban a struktúrában több mint 40 százalékkal felemeltük az 1-6. helyezettek sportteljesítményéért járó jutalmat. Döntöttünk továbbá arról is, elfogadva és tudomásul véve, hogy az egyre növekvő versenyben a 7. és 8. helyezettek teljesítménye nem csak dicséretre, de ugyancsak elismerésre méltó. Ezért a mai napon megszakítva sok évtized hagyományát, a jutalomban részesülők körét rájuk is kiterjesztjük. Itt a jutalom összege 1 és 2 millió forint között van" - közölte Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, miniszterelnök-jelölt a kormányszóvivői tájékoztatón, hozzátéve, hogy az utóbbi jutalom 13 sportembert érint.

Gyurcsány Ferenc elmondta: döntés született arról is, hogy a kajak-kenu és a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitányait, Angyal Zoltánt és Kemény Dénest nettó 10-10 millió forint plusz jutalomban részesítik. Ezzel elismerve, hogy a két szakember már Sydneyben és Athénban is kiemelkedő teljesítményt ért el.

A külön jutalmazottak körébe négy sikersportág, a kajak-kenu, a vívás, a kézilabda és a vízilabda képviselői is beleesnek: a férfi és női kajak négyes, a férfivízi- és kézilabda-válogatott, valamint a férfipárbajtőr-csapat tagjai összesen 67 millió forint külön jutalmat kapnak. A kormánynak ezzel a lépéssel az volt a célja, hogy a csapattagok jutalmazása megközelítse az egyéni sportágakban sikereket aratókét.

Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy a külön jutalmazásokra 150 millió, míg a sportolók teljes anyagi elismerésére közel 1 milliárd forintot fordít a kormány. A sportminiszter elmondta: az ülésen nem csak a sikerekre, hanem az árnyoldalakra is kitért a kormány, miután a magyar csapattal kapcsolatban a sport tisztaságát súlyosan veszélyeztető események és cselekmények történtek.

"A kormány sajnálatosnak tartja ezt és kéri a sportolóktól, sportvezetőktől, Magyarországtól: ne engedjenek a csábításnak, maradjanak e területen is a tiszta verseny talaján. Az illetékesek határozott lépésekkel fordítsanak ezen a folyamaton, vonják le a következtetéseket és érjék el, hogy Magyarország ne dopping-, hanem sportnagyhatalom maradjon. A verseny tisztaságának sem a sportban, sem máshol nincs alternatívája" - tette hozzá Gyurcsány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 12-én indulnak a sportolók a paraolimpiára

Szeptember 17-én újra sportolók "lepik" el Athén városát, ekkor kezdődnek ugyanis a XII. Paralimpiai… Tovább olvasom