Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Büntetőt védett az alkalmi kapus

A Kunsziget–Pannon- halma megyei I. osztályú találkozón érdekes cserének lehettek szemtanúi a szurkolók.

A vendégek kapujába ugyanis az egyik védőjátékos, Nemoda Péter állt be. A pannonhalmi alkalmi kapus ráadásul büntetőt hárított.

A Kunsziget–Pannonhalma összecsapás hetvenedik percében a vendégek hálóőre, Kósa Miklós keveredett szóváltásba saját játékostársával, majd elhagyta a játékteret. Az üresen maradt kapuba meglepetésre a vendégek egyik labdarúgója állt. Nemoda Péter mezőnyjátékos létére remekül helytállt, igaz, csapata végül 2–1-es vereséget szenvedett.
„ Nem először fordult elő, hogy én helyettesítettem a kapust. A hétvégi mérkőzésen is szívesen álltam a gólvonalra, s úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam."

Olyannyira, hogy a máskor védőként számításba vett labdarúgó nem is kapott gólt a mérkőzés hátralévő részében, pedig a hazai csapat még büntetőt is rúghatott. A dolog külön pikantériája, hogy a tizenegyeshez a Kunsziget remek rúgótechnikával megáldott kapusa, Feix Tamás állította le a labdát.

„ Tudtam, hogy a »másik kapus« fogja elvállalni a tizenegyest, általában ő lövi a Kunsziget pontrúgásait. Figyeltem az előkészületeit. Látványosan nézte a kapu egyik sarkát, ebből sejtettem, hogy a másik irányba rúgja majd a labdát. Szerencsém is volt, mert aztán a rólam kipattanó labdát a védők az oldalvonalon túlra továbbították."

A pannonhalmi játékos elmondta: pályafutása során a megyei I. osztályban harmadszor kellett a kapuba állnia.

„ A három alkalomból kétszer sikerült kapott gól nélkül megúsznom a helyettesítést, a harmadikon is csak egyet kaptam, de természetesen ennek ellenére sem pályázok az egyes mezre. A továbbiakban is inkább saját posztomon szeretném segíteni a csapatot."

A segítség minden bizonnyal rá is férne az egyébként remekül rajtoló, ám napjainkra kissé megtorpant együttesre. Rokob Péter edző szerint a mérkőzés után nem sokkal tisztázódott a helyzet, amely két játékosának vitájából adódott.

„ Mindkét futballista kiváló, rutinos labdarúgó, akikre szüksége van a csapatnak. A kapott gól miatti felfokozott hangulatban vesztek össze, de szerencsére a hét elejére rendeződött minden és most már a következő, Győri Elektromos elleni találkozóra készülünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki címek minden szinten

Az országos egyéni kendobajnokságon a Szigetközi Junior Kendo Klub versenyzői remekül szerepeltek. Tovább olvasom