Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Büntethetik a trágár bírót

Különös dolog történt az egyik alacsonyabb osztályú bajnokság hétvégi találkozóján.

SMS-rovatunkban többen is jelezték: a hétvégi Mosonszentmiklós–Hédervár megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés játékvezetője nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a hazaiak egyik játékosát. Kovács László, a mosonszentmiklósiak trénere szerint gyakran hallani, amikor játékvezetőt ér atrocitás, azonban nem szabad elmenni amellett sem, ha a bíró viselkedik sportszerűtlenül.

„ Mindig igyekeztünk jó kapcsolatot kialakítani a mérkőzéseinken közreműködő játékvezetőkkel – kezdte az edző. – Ami hétvégén történt, több mint felháborító. A bíró szinte folyamatosan, a nézők és a szurkolók füle hallatára trágár szavakkal szidalmazta csapatunk középhátvédjét, akinél a meccs végére persze hogy elszakadt a cérna. Úgy érzem, bármit mondott is játékosunk, nem volt indokolt a játékvezető indulatos magatartása. Elfogadtuk ítéleteit, már az első percekben, jogosan állította ki az egyik labdarúgónkat, aki ezt szó nélkül vette tudomásul, s vonult le a pályáról."

Mivel a játékvezetők engedély nélkül nem nyilatkozhatnak, a megyei szövetség játékvezetői bizottságának elnökét, Kiss Gézát kérdeztük az üggyel kapcsolatban.

„ Egyelőre nem kaptuk meg a mérkőzés jegyzőkönyvét, ezért nem is tudok érdemben nyilatkozni erről az esetről – árulta el a játékvezetői bizottság vezetője. – Az ehhez hasonló szituációkat, ha érkezik hivatalos bejelentés, természetesen kivizsgáljuk. Ha bebizonyosodik, hogy valaki vétett az etikai szabályok ellen, hasonló szankciókban részesülhet, mint egy labdarúgó."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijelölték a keretet

Bozsik Péter szövetségi kapitány kijelölte a jövõ szerdai Ausztria ellen… Tovább olvasom