Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Bukott a nehéz pályán

Nem sikerült jól a győri Orcifalvi Borbála debütálása a németországi military Európa-bajnokságon.

 A győri versenyző és lova hatalmasat bukott, ám összességében mégsem lehet csalódott az Integrál LK versenyzője.
Orcifalvi Borbálát idén az év legjobb női militarylovasának választották itthon, így természetes, hogy meghívót kapott a kontinenstornára készülő magyar válogatottba. A hatfős együttes a múlt héten vett részt a Bréma melletti Ganderkesee-ben rendezett kontinensviadalon.

„Sajnos nem sikerült valami fényesen a szereplés – mondta érdeklődésünkre a tehetséges versenyző. – Az első nap a díjlovaglás csapatversenyeit rendezték, ahol egyszerre hat lovasnak kellett együtt fellépnie. Sokat nem gyakorolhattunk, mindössze egy hetet töltöttünk együtt edzőtáborban, így érthető, hogy nem volt teljes az összhang. Másnap az egyéni díjlovaglásban már több sikerélmény jutott, s így bizakodva várhattam a következő napot."

Ekkor a győri lovas legerősebb számát, a terepversenyt rendezték. A színvonalas, nemzetközi szinten is nehéznek minősíthető pályán – összesen harmincöt, a résztvevők szerint iszonyatosan bonyolult akadályt nyolc percen belül kellett leküzdeni – nem is volt semmi gond, egészen az egyik vizesárokig.

„A hetedik vagy nyolcadik akadály egy kombinált vizesárok volt, ahol egy hatalmas farönk is nehezítette az átkelést. Amikor a lovam a vízbe érkezett, megcsúszhatott az árok alján és mindketten elestünk. Azonkívül, hogy vizesek lettünk, szerencsére nagyobb gond nem akadt, legalábbis ekkor azt hittem, visszaültem a nyeregbe és végigmentem a pályán."

Ezzel Orcifalvi Borbála versenyben maradt és készülődhetett az utolsó nap, a díjugratás eseményeire.
„Az esés azonban sajnos nem múlt el nyomtalanul, ugyanis a kavicsok miatt egy seb keletkezett a lovam lábán, ami aztán jócskán be is dagadt. Hiába jegeltük egész éjszaka, az állatorvosok javaslatára másnap már nem indultunk el az újabb erőpróbán."

A magyar csapatból egyébként Orcifalvin kívül egy versenyző maradt nyeregben az utolsó napra, a másik győri lovas, Szikszai Lajos korábban kénytelen volt feladni a viadalt. Az EB-t a toronymagas esélyes, rendkívüli lóállománnyal rendelkező német válogatott nyerte, s egyéniben is egy hazai versenyző szerezte meg az elsőséget.

„Mindent összevetve mégsem vagyok csalódott, ez volt az első nagyobb nemzetközi lehetőségem, s úgy érzem, nem okoztam csalódást. Nagyszerű volt az Európa-bajnokság hangulata, rendkívül szívélyes volt a házigazdák vendéglátása. Remélem, lesz még lehetőségem hasonló versenyeken elindulni. Jelenleg két kisebb hazai militaryra készülök, a lovam, My Colt is felépülőben van, igaz, nemcsak a lába sérült meg, a hideg víz miatt kicsit meg is fázott, de hamarosan újból a versenypályán bizonyíthatunk" – mondta befejezésül Orcifalvi Borbála.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr vetélytársai: Barcelona és Koppenhága

Harminckilenc ország vett részt a Svájcban, a lausanne-i Olimpiai Múzeumban megtartott ETU-kongresszuson. Ezen kellett volna dönteni arról is, mely város legyen két év múlva az EB házigazdája. Győrt Molnár Péter sportigazgató képviselte a svájci városban. „A három kandidáló közül Győr pályázatát nézték, hallgatták meg utoljára a kongresszus tagjai. Tovább olvasom