Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Bukás után csillagos ötös: Magyaro.-Észto. 5-1 - online

Észt öngól után Hajnal, majd Böde lőtt gólt. Aztán szépítettek ugyan az észtek, de Németh és Dzsudzsák is betalált. A törökök segítségével ismét mi vagyunk a csoport 2. helyén.

Magyarország - Észtország 5-1 (3-0)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion
Vez.: Aliakszej Kulbakov, Sz. Szavicki, D. Zsuk (fehéroroszok)

Magyarország: 1 Bogdán Ádám - 2 Vanczák Vilmos, 3 Guzmics Richárd, 4 Kádár Tamás, 6 Laczkó Zsolt (17 Devecseri Szilárd) - 10 Koman Vladimir, 5 Elek Ákos (16 Gyömbér Gábor), 20 Hajnal Tamás, 7 Dzsudzsák Balázs - 11 Németh Krisztián (19 Szakály Péter), 13 Böde Dániel.

Észtország: 1 Sergei Pareiko – 17 Enar Jääger, 3 Mikki Reintam, 15 Ragnar Klavan, 23 Taijo Teniste – 18 Ats Purje (11 Ojamaa), 13 Martin Vunk, 16 Sergei Mosnikov, 9 Tarmo Kink (20 G. Kamst)– 8 Henri Anier, 21 Jarmo Ahjupera (10 S. Zenjov)

Gsz.: Klavan (öngól, 11.), Hajnal (20.), Böde (42.), Németh (69.) ill. Kink (49.)

Sárga lap: Purje (25.), Laczkó (54.), Guzmics (59.), Jääger (61.), Kinke (75.), Reintam (84.).

Vége a mérkőzésnek. Reméljük, hogy a hollandok és Andorra ellen ezt az arcát mutatja majd a válogatottunk. Ha igen, akkor még akármi is lehet a selejtezősorozat végén.

93. p. - Vége a meccsnek. Itt is, és Andorrában is - Hollandia 2-0-ra nyert. Október 11-én Hollandiába megyünk, 15-én pedig Andorrát fogadjuk.

90. p. - Három perc a hosszabbítás. Van még bennünk gól?

89. p. - Meghalunk a szépségben. Passz követ passzt, végül Dzsudzsák lő kapura, Pareiko véd.

85. p. - Németh helyére Szakály jön. Ez a meccs utolsó cseréje.

84. p. - Böde indulna meg egyedül a kapu felé, ám utolsó emberként a kezénél fogva lerántja őt Reintam. Mindenki általános meglepetésére megússza sárgával az észt. A szabadrúgást Dzsudzsák lövi, a lapos lövés megpattan a sorfalon, és így védhetetlenül száguld a kapu bal szélébe. 5-1

83. p. - Jobb oldali beadás az észteknél, Anier fejel kapu fölé.

76. p. - Cserék: Elek helyére Gyömbér érkezik, Kinket Kamst váltja.

Magyarország-Észtország labdarúgó világbajnoki selejtező a Puskás Ferenc stadionban. Fotó: MTI/Beliczay László, Illyés Tibor (galéria)

75. p. - Újabb taktikai szabálytalanság, újabb észt sárga lap. Kink kapja. A szabadrúgás után Németh jut lövéshez, azonban fölé lő.

73. p. - Vége a bukaresti meccsnek. Ha mi megnyerjük ezt a meccset az észtek ellen, akkor 14 pontunk lesz, visszaelőzzük ugyan a 13 pontos románokat, de 13 pontja lesz így a törököknek is. Izgalmas végjáték lehet itt még a második helyért.

71. p. - A vége előtt még egy gólt lőttek a törökök a románoknak.

69. p. - Koman fejeli tovább a labdát, amit aztán Németh vág be a kapuba egy igazítás után. 4-1. Orbán Viktor mellett - ha jól látjuk - Michel Platini is tapsol.

61. p. - Laczkó helyére Devecseri Szilárd érkezik. Újoncunk a Haladás játékosa.

59. p. - Ojamaa már nem először indul meg veszélyesen a kapunk felé. Guzmics feltartja, ezért is sárga jár. Kink szabadrúgása erős, de veszélytelen.

57. p. - Anier beadására jól érkezik Zenjov, de nem talál kaput.

56. p. - Vanczák beadását Németh elől csúsztatják ki az észtek. Közben helyzetjelentés a csapartunk meccseiről: Hollandia a gól nélküli első félidő után már 2-0-ra vezetnek Andorrában; a törökök tartják 1-0-ás előnyüket Bukarestben.

Magyarország-Észtország labdarúgó világbajnoki selejtező a Puskás Ferenc stadionban. Fotó: MTI/Beliczay László, Illyés Tibor (galéria)

54. p. - Újabb lövés veszélyezteti Bogdán kapuját, de ezúttal csak oldalról rezeg a háló. Felzúg az "ébresztő!"-kórus.

53. p. - Laczkó leránt, Laczkó sárgát kap.

52. p. - Dzsudzsák beadását Németh belsőzi kapu mellé.

49. p. - Szépítenek az észtek. Anier passzát Kink lőtte Bogdán kapujának jobb alsó sarkába lőtte. 3-1. 

48. p. - Ojamaa forgolódott a tizenhatosunkon, aztán lőtt, de nagyon gyengén és pontatlanul.

46. p. - Kettős észt csere: Ahjupera és a sárga lapos Purje helyett Ojamaa és Zenjov a pályán.

45. p. - Hol veszett el ez a játék Bukarest felé fél úton? Ezen persze már kár rágódni, de ez a magyar csapat csúszik-mászik, s a jól is játszik - csak így tovább! Szünet.

42. p. - Böde óriási egyéni szóló után óriási gólt lőtt! '98-ban Owen vágott hasonlót az argentínoknak a vb-n, na jó, ez túlzás, de annak a gólnak nem örültünk ennyire! 3-0.

38. p.
- Dzsudzsák és Hajnal játszott össze szépen, fel is hördült a közönség, de most Böde nem jött, pontosabban igen, csak alaposan megkésve.

34. p. - Tűzijáték az észt kapu előtt: előbb Dzsudzsák lőtte be középre a labdát, aztán Koman próbálkozott, végül Böde is "szóhoz jutott". (Ha Böde jön, akkor jön by Trollfoci.)

A Fradi játékosának labdája Németh Krisztiánnál kötött ki, aki néhány centivel mellé perdített. Közel voltunk a 3-0-hoz! 

32. p. - Jääger emelte a labdát Ahjupera fejére, de hatalmas termetű észt csatár mellé fejelt.

Magyarország-Észtország labdarúgó világbajnoki selejtező a Puskás Ferenc stadionban. Fotó: MTI/Beliczay László, Illyés Tibor (galéria)

29. p. - Ahjupera tartotta meg ismét jól a labdát a 16-oson belül - több mint érdekes, hogy az észt támadó sehogy sem illeszkedett az ETO taktikájához, s a kispadot koptatta többnyire... -, majd most is 13-as számú Vunknak passzolt.

A lövés ezúttal is elkerülte Bogdán kapuját, de egyelőre ez a páros jelenti messze a legtöbb veszélyt a magyar kapura. 

26. p.
- Ats Purje kapott jogos sárgát Dzsudzsák buktatásáért az oldal vonal közelében. A magyar szabadrúgás nem jelentette komoly gondot az észt védelemnek.

25. p. - A csoport másik mérkőzésén az első félidő után a törökök 1-0-ra vezetnek a románok ellen Bukarestben.

24. p. - Az exgyőri Ahjuperát négy magyar védőnek nem sikerült szerelni a 16-os vonalán, majd az észt lövést Vunk vállalta el - veszélyes támadás volt.

21. p. - Koman beadását Hajnal lőtte az észtek kapujába - szép gól, na végre! 2-0

19. p.
- Egyelőre többet birtokoljuk a labdát, s valamivel veszélyesebbek is vagyunk az észteknél, de azért most sem kelti önbizalomtól duzzadó válogatott benyomását a magyar csapat.

15. p. - A hivatalos statisztikákba Ragnar Klavan nevét írják az észt öngólhoz.

14. p. - Dzsudzsák beadásáról maradt le Koman kicsivel. 

11. p. - Dzsudzsákot szöktették szépen a társak a bal szélen, a beadás is jól sikerült, de a gólt nem magyar játékos szerezte, az észteknek sikerült a saját kapujukba kotorniuk a labdát. Nem vennék rá mérget, de jó eséllyel két észt védő ért balszerencsésen a labdába. 1-0

7. p. - Az első magyar szöglet után az észtek védője a gólvonalra rúgta ki a lecsörgő labdát.

4. p. - Dzsudzsák bűnrosszul találta el a labdát az észt kapu előtt, de a játékszer szerencsésen a győri születésű Németh Krisztián elé pattant, aki 7-8 méterről a kapufát telibe lőtte.

1. p. - A magyar csapat kezdte a találkozót.

A magyar válogatott összeállítása: 1 Bogdán Ádám - 2 Vanczák Vilmos, 3 Guzmics Richárd, 4 Kádár Tamás, 6 Laczkó Zsolt - 10 Koman Vladimir, 5 Elek Ákos, 20 Hajnal Tamás, 7 Dzsudzsák Balázs - 11 Németh Krisztián, 13 Böde Dániel.

Az észtek a 1 Sergei Pareiko – 17 Enar Jääger, 3 Mikki Reintam, 15 Ragnar Klavan, 23 Taijo Teniste – 18 Ats Purje, 13 Martin Vunk, 16 Sergei Mosnikov, 9 Tarmo Kink – 8 Henri Anier, 21 Jarmo Ahjupera összeállításban kezdték a meccset.

Az észtek kezdőjében az ETO játékosa, Tarmo Kink is bizalmat kapott, mint ahogy az exgyőri Ahjupera is.

Magyarország-Észtország labdarúgó világbajnoki selejtező a Puskás Ferenc stadionban. Fotó: MTI/Beliczay László, Illyés Tibor (galéria)

Szalai nincs a kezdőben

Meglepetésre Szalai Ádám nem kapott helyet a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, amely 20.30-tól az észtek elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban. Egervári Sándor szövetségi kapitány négy helyen változtatott a pénteken, Bukarestben háromgólos vereséget elszenvedő kezdőcsapatához képest. A védelembe Laczkó Zsolt került Lipták Zoltán helyére, a középpályán a sérült Varga József és az eltiltott Korcsmár Zsolt helyén ezúttal Elek Ákos és Hajnal Tamás kapott bizalmat, míg a csatársorban Szalait Németh Krisztián váltja.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Elek Ákos, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Böde Dániel, Németh Krisztián

Korábban

Varga József, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása biztosan nem léphet pályára kedden az észtek elleni világbajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a hétfő esti edzést követően dőlt el, hogy a Middlesbrough futballistája nem lehet ott az összecsapáson.

A szakmai stáb a tréning előtt kielemezte a játékosokkal a vendégek játékát, az edzésen már "észt-specifikus" gyakorlatokat is végrehajtottak a játékosok. Az edzés második felében, a kétkapus játék során a holnapra tervezett kezdőcsapat is kezdett kirajzolódni, a szakmai stáb a jelek szerint nemcsak a hiányzó Varga és Korcsmár Zsolt helyén változtat az összeállításon, hanem más poszton is várható csere a csapatban.

Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor már a mai sajtótájékoztatón is elmondta, hogy olyan futballistákra van szüksége, akik mentálisan tökéletesen rá tudnak hangolódni az észtek elleni találkozóra.

Bogdán Ádám Románia ellen a csapat legjobbja volt.
Bogdán Ádám Románia ellen a csapat legjobbja volt.

    A várható kezdőcsapat (az MTI szerint):
Bogdán Ádám - Kádár Tamás, Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt - Lovrencsics Gergő, Hajnal Tamás, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Szabics Imre, Szalai Ádám

A mérkőzésről portálunk a helyszínről élőben tudósít 20:30-tól. 

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. DivatÁrpy 2013. szeptember 12. 13:14
  „42. Lacika62 2013.09.12. 08:37

  Látom, maga egy nagyon okos, román ember. A jövőbe is lát?”
 • 42. Lacika62 2013. szeptember 12. 08:37
  „40. BudaiKr 2013.09.11. 21:01 Milyen tovább jutást??? Robben egyedül eldönti a mérkőzést, mint olyan sokszor....”
 • 41. westminster 2013. szeptember 12. 06:58
  „40. BudaiKr

  kiszlányka!
  ezektől az amatőr kétballábasoktól egy béna román csapat elvett 4 pontot.
  a hollandokkal régóta nem vagyunk egy súlycsoportba.
  tehát sima győzelemmel búcsúznak a hazai pályától.
  de te csak álmodj tovább kiszlányka.”
 • 40. BudaiKr 2013. szeptember 11. 21:01
  „39. westminster 2013.09.11. 20:44
  37. Primax

  lányok pofára fogtok esni amikor kiharcoljuk a tovább jutást.”
 • 39. westminster 2013. szeptember 11. 20:44
  „37. Primax

  ne aggódj, most is lesz egy gyógyít6atlan eredmény.
  a legutóbbi hollandiai meccs, 3-5 is tét nélküli az akkori csoport zárómeccse volt mégis csillagos ötösre zártak.
  a románok vannak könnyebb helyzetben, hogy a 2 leggyengébbel meccsel ez 6 pont + 13 =19.
  a törököknek ugyanennyi pontért verniük kell a zárónapon a hollandokat.
  nekünk igaz most 14 pont van, de ehhez csak 3 jön hozzá = 17.
  aki tud reálisan gondolkodni felejtse el hogy a hollandokat megszorítjuk idegenben, ez utoljára 1984- ben sikerült”
 • 38. BudaiKr 2013. szeptember 11. 15:23
  „35. fdrabin 2013.09.11. 13:12

  na ezt inkáb fésztu fész beszéjlük meg kisgyerek!”
 • 37. Primax 2013. szeptember 11. 14:39
  „Szóval "már csak" le kellene győzni a hollandokat...idegenben...:)
  A hollandok elleni legutóbbi négy eredmény magyar szempontból: 1-6, 0-4, 3-5, 1-4.
  Ébredjünk már fel végre !”
 • 36. szimre50803 2013. szeptember 11. 13:15
  „Hollandia- Magyarország 5:1!!!!”
 • 35. fdrabin 2013. szeptember 11. 13:12
  „33. BudaiKr
  Te beteg vagy.”
 • 34. látó 2013. szeptember 11. 12:18
  „A helyzet változatlan a focink a tegnapi győzelem ellenére, semmivel nem lett jobb..minden a 4. helynél jobb pozició a csoport küzdelmek végén bravúros eredménynek számít, ettől még a körülmények változatlanok!”
 • 33. BudaiKr 2013. szeptember 11. 11:57
  „31. fdrabin 2013.09.11. 11:45

  neked kéne inkább takaródni! vagy te is bozgor vagy mind a lacika 62?”
 • 32. hidas 2013. szeptember 11. 11:47
  „Most már tudom, hogy miért kaptunk ki a románoktól! A Vezér nem volt ott Bukarestben! Azért azt az esküvőt más időpontban is meg lehetett volna tartani és akkor most minden rendben lenne!”
 • 31. fdrabin 2013. szeptember 11. 11:45
  „dzsudzsák takarodj! a dinamo szurkolók előtt biztos nem volt ilyen nagy a pofád mikor a fejfát hozták!”
 • 30. BudaiKr 2013. szeptember 11. 11:18
  „28. Lacika62 2013.09.11. 09:53

  tegnap sirtál ugye? :D:D török barátaink nem kegyelmeztek nektek ellnünk biztos beszedtetek valamit mult héten azér mentetek mind a golyó.”
 • 29. db 2013. szeptember 11. 10:03
  „22. BudaiKr
  <moderálva> A csuti minden minden meccsen ott van, biztos ettől függ ezeknek a nyomorultaknak a szereplése. A holnapi napsütést is orbán hozza, ugye?”
 • 28. Lacika62 2013. szeptember 11. 09:53
  „Te rezsó miről hablatyolsz???”
 • 27. Wakeup_Mankind 2013. szeptember 11. 09:50
  „Szalai nem örült a góloknak írják itt-ott, én sem örültem látványosan...
  félprofi banda, néha győznek, néha kikapnak, de nincs egy kiegyensúlyozott (jó) teljesítmény, ami elég lenne ahhoz, hogy ne kelljen matekozni a vége előtt 4 meccsel, ez van, ennyit tudnak,
  ha a hollandokat lépnék le így, akkor azt lehetne mondani, hogy hagyjuk a román meccset, de akkor meg felmerülne,
  hogy a románok ellen miért nem voltak képesek kettőt lépni, miért kell egy égő zakó, ahhoz hogy rájöjjenek, hogy lesz még egy tétmeccs 4 nap múlva, és elkezdjenek focizni

  törököknek köszönhetünk egyet mindentől függetlenül”
 • 26. Fedayn 2013. szeptember 11. 09:44
  „dzsudzsák takarodj!”
 • 25. kerteszb 2013. szeptember 11. 09:31
  „Nyalonc közmédia, a hollandok utáni meccs után széteső észtek elleni győzelem, bezzeg Bukarestben betliztek.”
 • 24. Joebacsi70 2013. szeptember 11. 09:31
  „"Egervári Sándor: `hat pontot kell szerezni a pótselejtezőhöz´"

  Nagyon jól mondja. Utána pedig 4 pont 100%-ra elegendő a pótselejtezőkön. Majd a vébé első körében 7 pont szükséges a sima továbbjutáshoz, utána már csak pár apró győzelemre van szükség és világbajnok lesz a magyar csapat.
  (Nagypapa mesélj még tovább!)

  A nagy hurráhangulat közben csendben jegyzem meg, most vagyunk talán azon a szinten, amikor a papíron gyengébbek ellen tudjuk hozni az eredményeket (jó játékkal vagy szerencsével, a lényeg mindegy).
  A továbbjutáshoz azonban ennél több kellene, kellett volna (pl. itthon megverni a Románokat). Esetleg idehaza legyőzni a hollandokat, ami azért még mindig nem tartozna az egetrengető bravúr kategóriába.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Massa távozik a Ferraritól

A szezon végén távozik a Forma-1-es Ferraritól Felipe Massa, az istálló brazil pilótája. Tovább olvasom