Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Búcsú Laczó Istvántól

Labdarúgás - Hétfőn kísérik utolsó útjára Sopronban Laczó Istvánt, az SLC volt elnökét, aki 59 éves korában hunyt el. Barátai, munkatársai, ismerősei emlékeznek róla.
Váratlanul, de mégis sok szenvedés után hunyt el Laczó István, aki a Soproni LC-t elnökként irányította és a hűség városában először ekkor lett élvonalbeli labdarúgás. Ismert és kedvelt alakja volt Sopron sportéletének.

Mohay Gábor, az SLC egykori sajtófőnöke:
„Majd öt évtizedes ismeretségünk akkor kezdődött, amikor aktív röplabdásként szerepelt. A labdarúgásban megelőzte a korát, a rendszerváltás után először tudott létrehozni magánklubot a semmiből, amely ha annyi támogatást kapott volna a várostól, mint utána a Matáv vagy az FC Sopron, akkor ma az SLC lenne a város élcsapata. Emberi tulajdonságairól csak annyit, másfél éves együttműködésünk során számos kedves történettel lettünk gazdagabbak."

Szemán György, aki az SLC és a SFAC klubtitkára is volt:
„Mélyen megdöbbentett a halála. Nagyon közel állt hozzám, akikkel együtt dolgozott, azokkal szoros barátságot is kötött. Mindenét odaadta a soproni futballért."

Horváth Ferenc, a Kisalföld újságírója, aki az SLC szinte egyetlen hazai mérkőzéséről sem hiányzott:
„Szerintem az egyik legnagyobb sportvezető volt Sopronban, bárki bármit mond erről. Sporttörténelmet írt azzal, hogy az SLC-t felvitte az NB I-be, vele kezdődött meg itt a minőségi labdarúgás."

Weisz Ferenc évtizedeken át a Kisalföld soproni tudósítója volt:
„Az életútját megítélni nem ennek az írásnak a feladata, mégis úgy gondolom, Laczó Pista erényeivel és hibáival együtt mindörökre jelentős alakja marad Sopron újkori sporttörténetének."
 

Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

Tovább olvasom