Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Búcsú huszonhárom év után

Csonka László huszonhárom évvel ezelőtt, 1983-ban szülőfalujában, Rábatamásiban kezdett el futballozni.

Csonka László, a Csornai SE labdarúgója huszonhárom év után fejezte be aktív pályafutását.

Csonka László huszonhárom évvel ezelőtt, 1983-ban szülőfalujában, Rábatamásiban kezdett el futballozni. Négy évvel később már Csornán folytatta, onnan pedig Petőházára igazolt. Az akkori cukorgyári csapatban tizenkét évet húzott le, majd 2002-ben – fél év ausztriai kitérővel – ismét Csorna következett. Az aktív játéktól is a rábaközi város csapatának utolsó tavaszi mérkőzésén búcsúzott.

„Élményekben gazdag közel két és fél évtizedet hagytam magam mögött, sok embert megismertem, barátokat szereztem – mondta a játékos-pályafutását befejező labdarúgó. – A legtöbb időt Petőházán töltöttem és a legtöbbet ott értem el. Egy alakuló fiatal csapatba kerültem és ha jól emlékszem, nyolc évet az NB III-ban, négyet az NB II-ben futballoztam."
Csonka László nem tagadja; annak idején kapott ajánlatot magasabb osztályból is. Még Csornáról hívta az SSE, Petőházáról pedig a szombathelyi Haladás és a Matáv, ám nem engedett a csábításnak.
„Lehet, hogy gyáva voltam, nem mertem magamat kipróbálni az élvonalban – tette hozzá. – Talán ma már másként cselekednék, bár nincs okom panaszra. Azért, hogy nyugodtan sportolhattam, köszönettel tartozom a szüleimnek, a feleségemnek, az egykori vezetőnek, a cukorgyár igazgatójának és jelenlegi főnökömnek, Molnár Tibornak. Hálás vagyok volt edzőimnek is, így például Bencze Lajosnak, Horváth Györgynek, Csorba Jánosnak, Gunyhó Ferencnek és Horváth Lászlónak."
Csonka László továbbra is a labdarúgás közelében akar maradni, edzőként szeretne dolgozni a továbbiakban. A B  licencet a megyében az elsők között szerezte meg. Olyan társakkal, mint Supka Attila, Szabó Ottó, Tamási Zsolt, vagy a diósgyőri Oláh Ferenc. A kilencvenes évek közepén elvégezte a Testnevelési Egyetem menedzserképző szakát is. Tehát akár sportvezető is lehetne, ám az edzői kispad vonzóbb számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy év után lehet harmadik

Négy évvel a verseny után valószínűleg Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Németh Roland. Tovább olvasom