Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Búcsú az Euroligától

A meccs előtt Török Zoltán, a hazaiak ügyvezetője virággal köszöntötte Európa legjobb játékosát, Maria Sztyepanovát.

MKB -SOPRON EUROLEASING  - VOLGABURMAS SZAMARA 63-75

A meccs előtt Török Zoltán, a hazaiak ügyvezetője virággal köszöntötte Európa – ma születésnapját éppen Sopronban ünneplő – legjobb játékosát, Maria Sztyepanovát, majd a soproni játékosok is megajándékozták orosz csapatbéli riválisukat. Honti Kata verte meg remekül egy az egyben Lawsont és szerzett vezetést, ám az ellenakciót Sztyepanova és Wauters a soproniak feje fölött játszotta le és a belga center egyenlített. A negyed közepéig fej fej mellett haladt a két együttes. Ettől kezdve azonban a Szamara csapatában a többi világsztár – az NBA kezdőötösének minden tagját bátran illethetjük e minősítéssel – is belelendült. Ekkor elég egyoldalú lett a játék. A hazaiak támadásban kapkodtak, több labdát eladtak.

A vendégek pedig gyors indítások után, könnyű kosarakkal szinte állva hagyták Székely Norbert tanítványait. A félidő végén még tovább nőtt a különbség, sajnos a kevés kialakított tiszta dobóhelyzetet sem tudták értékesíteni a soproni lányok, az addig is kitűnő orosz csapatnak viszont Arteshina újabb lökést adott. A második szakasz elején csak Károlyi tudta felvenni a versenyt a lendületesen és kiválóan játszó orosz együttessel. A szakasz közepén csaknem kétszer annyi pontnál járt a Szamara, mint a Sopron (18–35), a félidő hajrájában aztán Károlyi és Gorbunova villanásaival sikerült valamelyest csökkenteni a hátrányt az MKB együttesének és a bűvös 10 pontos határ közelébe kerülni. De hogy igazán komolyan azért ne kelljen a szünetben aggódni Grudin mesternek, arról szép és sajnos pontos középtávoli dobások formájában Sztyepanova és Wauters gondoskodott. Gorbunova szenzációs betörés után szerzett kosara óriási lökést adott az MKB-nak térfélcsere után.

A zöld-sárgák 6–0-ás rohammal indították a második félidőt, a védekezés hatékonyságát pedig jó mutatta: a Szamara közel három és fél perc alatt nem szerzett pontot. A vendégek szakvezetője időkéréssel próbálta megtörni az MKB lendületét. Sajnos ez sikerült, mert a kis pihenő után Arteshina és Wauters ügyes kosaraival ismét 10 pont fölé nőtt az orosz együttes előnye. A zárószakasz Cserny kosarával indult, majd védekezésben szenzációs bravúrt hajtott végre a Sopron. Úgy védekezett, hogy a Szamara a rendelkezésére álló 24 másodperc alatt képtelen volt kosárra dobni. Betalált Gorbunova, majd Branzova is, felcsillant a felzárkózás reménye.

Ekkor azonban – ahogy azt Szamarában is tette az utolsó negyedben – az apró Lawson vette törékeny vállaira a Szamara együttesét. A hátrányban lévő hazai együttes kénytelen volt siettetni az akciók befejezését, a nagy rohanásba, kapkodásba eladott labdák csúsztak, ráadásul tiszta dobóhelyzetet kialakítani már nem nagyon volt idő, így a kísérletek többsége is célt tévesztett. A végén a Szamara már nyugodtan, az időt is „ölve" játszott, és végül nagyobb tudását érvényre juttatva, megérdemelten nyert Sopronban és jutott az Euroliga négyes döntőjébe. A soproni együttest szurkolói méltán tapsolták meg a vereség után, Székely Norbert együttese mindent kiadott magából, ám a nagyobb tudás előtt most meg kellett hogy hajoljon.

SZÉKELY NORBERT:

 – Az első félidőben gyengén játszottunk, túl nagy hátrányba kerültünk. Döntő volt a lepattanó labdák megszerzése közötti különbség ellenfelünk javára, ráadásul a Szamara meglepett bennünket azzal, hogy szokatlanul agresszíven védekezett és külső mezőnyjátékosainkat messze kiszorította a palánk alól. Gratulálok ellenfelünknek, sok sikert kívánok neki a négyes döntőben és úgy gondolom, a mi csapatunknak sincs oka szégyenkezni, mindent egybevetve, szép volt ez az Euroliga-szezon.

IGOR GRUDIN:

– Magas színvonalú és nagyon érdekes mérkőzés volt. Rengeteg ütközéssel,
fizikai, test test elleni harccal. Jól kezdtünk és a megszerzett
előnyünket talán nagyobb tapasztalatunknak köszönhetően sikerült
megtartanunk az utolsó pillanatig harcoló, a mérkőzést fel
nem adó, megalkuvást nem tűrő soproni csapat ellen, amely kiváló
ellenfél volt. Mostantól a célunk az Euroliga megnyerése.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világbajnok és a királynő

Az áprilisi címvédésére készülő győri világbajnok profi ökölvívó, Kovács „Vipera” Attila nemrég ismerkedett meg szintén közismert párjával. Kedvese, a csodaszép Proksa Szandra 2005-ben lett a Miss Universe magyarországi győztese. A bokszoló és a szépségkirálynő ugyan még nem költözött össze, de már együtt tervezik a jövőt. Tovább olvasom