Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Búcsú a kispadtól

Az Abda edzője nem csak a játékvezetők miatt mondott le. Valószínűleg Horváth Tamás lesz az együttes új trénere. Cél a dobogóra kerülés.

Hétvégén lemondott Knauz Csaba, a labdarúgó megyei I. osztály listavezetőjének edzője. Az abdai együttes egyébként magabiztosan vezeti az osztályt, ezért is volt meglepő a játékos-edző távozása.

Aki figyelemmel kíséri a csoport küzdelmeit, többször is találkozhatott az edző bíráló nyilatkozataival, az őszi utolsó fordulóban is a játékvezetőknek üzent. Szerinte nincs még egy olyan csapat a megyében, amelyet ennyire ne szeretnének a bírók.

– Az első helyen áll az együttes, kicsit furcsa, hogy pont most mond le. Valóban a játékvezetés miatt hagyja abba?
– Nem egészen, bevallom, kicsit belefáradtam az edzősködésbe – kezdte Kanuz Csaba. – Úgy tűnhet, azért álltam fel a kispadról, mivel sokat bíráltam a játékvezetést. Az igaz, hogy szerintem sokszor ért minket igazságtalanság, sokszor állítottak ki tőlünk jogtalanul játékosokat, nem adtak meg egyértelmű büntetőket, de nem csak emiatt döntöttem így.

Sajnos a csapaton belül kialakultak bizonyos csoportok. Úgy tűnik, a fiatalabbak ki akarják szorítani az idősebb labdarúgókat, ami nem is lenne baj, ha tisztességes versenyhelyzetben tennék ezt. Szerintem azonban nem úgy működik a labdarúgás, hogy csak annak passzolja valaki a labdát, akivel jóban van.

– Eddig játékos-edzőként tevékenykedett. Játszani sem fog a csapatban?
– Igaz, hogy már nem vagyok annyira fiatal és a családommal is szeretnék több időt tölteni, de érzek még magamban annyit, hogy az együttes hasznára tudjak válni. Szeretnék még pályára lépni az Abda színeiben.

– Mit gondol, ki lesz az utódja?
– Csaknem biztos, hogy Horváth Tamás lesz a csapat új trénere. Jó szakembernek tartom, ő már volt itt edző, biztos, hogy rendet fog rakni.

– Úgy tűnik, a tavalyihoz képest gyengült az osztály színvonala. Mi erről a véleménye?
– Szerintem is így van. Most nincs olyan együttes, amely egyértelműen feljebb szeretne jutni. Az elmúlt bajnokságban az Integrál-DAC volt ilyen. Mi presztízsből is tartottuk vele a lépést. Tapasztalható egy kis színvonalromlás, mi is gyengültünk, távozott például a rengeteg gólt szerző Tóth Norbert. Ennek ellenére célunk, hogy a dobogón maradjunk a bajnokság végére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek az észtek ellen

A magyar válogatott szerdán 17 órakor az Üllői úton Észtországgal mérkőzik – a két csapatnak… Tovább olvasom