Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Bubu szurkol az utódoknak

Kosárlabda - A soproni női kosárlabda legendás alakja, Balogh Judit a BEAC-Újbuda vezetőedzőjeként a megyeszékhelyen járt. Az egykori közönségkedvenc ma is kiemelt figyelemmel kíséri volt csapata szereplését.
Balogh Judit éveken át vezéregyénisége volt előbb az SVSE, majd az MKB-Euroleasing Sopron csapatának, amelyekkel 1993-ban, 1999-ben és 2002-ben is bajnoki címet szerzett, 1998-ban pedig a Ronchetti-kupát is sikerült elhódítaniuk. A 223-szoros válogatott klasszis bedobó ötödik éve él a fővárosban és visszavonulása óta a BEAC-Újbuda edzőjeként dolgozik.

Jelenlegi csapatáról és annak helyzetéről nem sokat tudtunk meg Balogh Judittól, aki rosszat nem akart, jót pedig nem tudott mondani a BEAC-cal kapcsolatban. Annál szívesebben beszélt egykori csapatáról.

„Követem a soproniak szereplését, ez edzőként részben kötelességem is, de természetesen egyébként is érdeklődöm az MKB-Euroleasing iránt. Nincs nehéz dolgom, hiszen a hazai és nemzetközi menetelés miatt előtérben van az együttes."

A soproni csapat fennállása eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét Balogh Judittal a soraiban érte el. Sokan párhuzamot vonnak az idei Euroliga négyes döntőbe jutás és az 1998-as Ronchetti-kupa-elsőség között.

„Nehéz összehasonlítani a két eredményt, más korszakban születtek ezek a sikerek, a játék is sokat változott azóta. Az is kérdéses, hogy egy győzelmet és egy négyes döntőt össze lehet-e vetni egymással, még ha az Euroliga rangosabb is, mint a Ronchetti-kupa volt. A házigazda ellen nem lesz könnyű dolga az elődöntőben Székely Norbert csapatának, de az orosz klubok sem jelentettek volna egyszerűbb feladatot. Remélem, sikerrel veszik az akadályt a soproni kosarasok."

Balogh Judit a magyar válogatottal három Európa-bajnoki bronzérmet nyert, a nemzeti csapat az 1991-es harmadik hely óta nem tudott hasonló eredményt elérni. Az elmúlt években a magyarok nem jutottak ki az EB-re, az idei lettországi kontinensviadalon azonban ott lesz Rátgéber László válogatottja.

„Az elmúlt évek mélyrepülése után előrelépést jelent az EB-részvétel kiharcolása, de ezt ne sikerként könyveljük el. Ezzel a kvalifikációval visszaállt a világ rendje, a csapatnak eddig is ott lett volna a helye a legjobbak között. Nem a kijutás siker, hanem az elmúlt évek hiányzásai kudarcok. Jó lenne, ha a csapat állandósítani tudná helyét az Európa-bajnoki mezőnyben."

Balogh Judit elárulta, nem tervez előre, hiszen a sportban minden bizonytalan, így jelenleg a szezon befejezésére koncentrál a BEAC-nál. Csapatával a táblázat tizedik helyéről sem lejjebb, sem feljebb nem kerülhet, így viszonylag nyugodtan várja a bajnokság végét. Az edzőtől azt is megtudtuk, tizenöt éves lánya és kilencéves fia is kosárlabdázik, így előfordulhat, hogy lesz, aki továbbviszi a családi hagyományt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tűzzel játszott a Sopron

Kosárlabda - A Szeged hazai pályán meglepetésre legyőzte az Euroliga négyes döntőjébe jutott… Tovább olvasom