Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Brutális verést kaptak a magyar lányok Norvégiában

A magyar női kézilabda-válogatott 34-13-ra kikapott a társrendező norvégok olimpiai bajnok, egyben címvédő csapatától az Európa-bajnokság lillehammeri csoportjának zárómérkőzésén.
A vereség történelmi: az eddigi negatív rekord a tavalyi Világkupán ugyancsak a norvégokkal szembeni 33-13-as kudarc volt térmérkőzésen. A 2004-es magyarországi Eb budapesti elődöntőjében 44-29-re verték a magyarokat a norvégok, vagyis a három legsúlyosabb vereséget éppen tőlük szenvedte el a magyar válogatott.

A péntek esti összecsapás már negyedóra után eldőlt, ekkorra 2-2-ről 10-2-re ellépett az elmúlt három kontinenstornán aranyérmes skandináv alakulat, amely a folytatásban is erőtől duzzadó, rendkívül hatékony kézilabdázást mutatott be. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese már korábban kikarcolta a középdöntőbe jutást, ahová a maximális négyből két pontot visz magával.

A következő szakaszban sorrendben a németeket bravúrral kiejtő ukrán, majd a holland és a svéd válogatottal találkozik.

3. forduló, D csoport (Lillehammer):
Norvégia-Magyarország 34-13 (19-7)
gól: Löke 7, Mörk 6/2, Alstad 4/1, Riegelhuth 4/1, Frafjord 4, Herrem 3, Nöstvold 2/1, Hammerseng 2, Larsen 2, illetve Szucsánszki 6/2, Bulath 2, Bódi 2, Vincze 1, Szabó 1, Sopronyi 1

A két százszázalékos csapat meccsén a hazaiak számítottak esélyesebbnek, és ezt viszonylag gyorsan érvényre is juttatták. Szabó góljára Löke kettővel válaszolt, majd Szucsánszki is eredményes volt, ám ezt követően lebénult a magyar együttes. Tíz perc alatt 2-2-ről 10-2-re elhúztak a norvégok, ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. Riegelhuth és Löke szórta a gólokat, Pálinger győri klubtársa, Haraldsen Lunde brillírozott a kapuban, ennek következtében a szünetig két számjegyűre nőtt a különbség. A magyar csapatnak csak felvillanásai akadtak � egy-két szép találat és bravúros Pálinger-védés -, de ez nagyon-nagyon kevés volt. A magyarok egy félidő alatt annyi gólt kaptak, mint korábban a szlovénoktól egy egész meccsen, a franciák pedig csak 18-szor voltak eredményesek a Mátéfi-gárda ellen 60 perc alatt.
A "szétlőtt" Pálinger helyett Herr állt a kapu elé, aztán a kapitány már mindenkinek lehetőséget adott. A második félidőben folytatódott az egyenlőtlen küzdelem, a gyenge támadások után a norvégok rendre labdát szereztek, gyorsan indultak, és általában góllal fejezték be akcióikat. Az is előfordult, hogy még kiállítást is kaptak a magyarok. Az elődöntőbe jutásra a vereséggel együtt még mindig van esély: az ukrán, a holland és a svéd együttes is legyőzhető a középdöntőben.

Korábban: Franciaország-Szlovénia 29-19 (15-9) A végeredmény: 1. Norvégia 6 pont 2. Magyarország 4 3. Franciaország 2 4. Szlovénia 0

A csoportból az első három helyezett jutott a középdöntőbe. Kedden játszották: Norvégia-Franciaország 33-22 Magyarország-Szlovénia 28-19 Szerdán játszották: Norvégia-Szlovénia 32-26 Magyarország-Franciaország 21-18 A C csoport pénteki mérkőzésein: Svédország-Hollandia 25-18 (14-6) Ukrajna-Németország 33-23 (15-10) A végeredmény: 1. Svédország 6 pont, 2. Hollandia 2, 3. Ukrajna 2, 4. Németország 2

A CD középdöntős ág (II. csoport) menetrendje (Lillehammer):
december 12., vasárnap: Magyarország-Ukrajna Hollandia-Franciaország Norvégia-Svédország
december 14., kedd: Svédország-Franciaország Magyarország-Hollandia Norvégia-Ukrajna
december 15., szerda: Magyarország-Svédország Ukrajna-Franciaország Norvégia-Hollandia

A mérkőzések 16:15, 18:15 és 20:15 órakor kezdődnek. Az szinte biztos, hogy a norvégok mindig a nap utolsó találkozóját vívják.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Korrekt5 2010. december 12. 18:19
  „Azonnal zavarjátok haza öket, oltári szégyen.

  Norvégoktól nem szégyen kikapni, de igy.
  Igy szédölögni a Magyar mezben?

  Minden premiumot el, és megbüntetni öket.”
 • 20. elemér 2010. december 12. 15:51
  „Ezt a meccset Norvégiában játszották. Nagy a fejük, tipikus Europaiak. Ha olajuk nem lenne, akkor még mindig az USA-ba járnának melózni mint nagyapjuk. Tény hogy az amcsi angolt ök szpikolják a legjobban Eu.-ban.

  Please note that due to licencing restrictions this service is unavailable in Germany, France, Denmark, Norway, Sweden, Russia, Serbia and Belarus.

  Forditás online a meccseket az adott országokban nem adják. Mo. nincs a listán, vajon miért ? Egyszerüen azért mert üzleti hirdetések ott nem játszanak szerepet és ezt a lapot ugyse nézik, mert megse találják. Ez nem szerepel a startlapon.;))”
 • 19. IV.Béla 2010. december 12. 10:56
  „.. elemér!

  Ha valakinek online stream kell, akkor megkérdezik. Annyira még nincs szar helyzetben az ország, hogy a te segítséged kelljen nekik.
  Amúgy meg nézzed csak a kézilabdát, végre láthatsz sportot is, nemcsak bunda-boxot. Meg aztán jó, ha tudod, hogy nem döntők vannak, hanem csak döntő, amit a trévé közvetít, jobb minőségben, mint az online stream és viszonylag hozzáértő, szakmabeli szakértőkkel. Néha nem árt, ha van valami halvány fogalmad arról, amiről beszélsz és nemcsak fel akarsz vágni ( = nevetségessé tenni magad, bár annyira egyszerű vagy, hogy ezt nem is érzékeled).”
 • 18. annobon 2010. december 12. 09:23
  „"Brutális verést kaptak" Remélem vetettek fel látlelet! :)”
 • 17. elemér 2010. december 11. 23:13
  „Kézilabda engem nem nagyon érdekel. Ha viszont valakit érdekel az megnézheti. Igy van ez más sportal is, mikor a sötétbe tapogatoznak én azt megadom. Egyszerüen azért mert nem mindenki .... aki itt olvas. Remélem ezzel segitettem. Az én sportom a box volt gyerekkorom óta.”
 • 16. IV.Béla 2010. december 11. 22:28
  „... elemér!

  Nem értem: hogy ha a kézilabdáról egy szót sem tudsz szólni, akkor miért vagy egy kézis topikban? Azért az nagy kár, hogy Amerikában az ilyen példányokat, mint te, gyógyultnak nyilvánították és visszaengedték a vadonba.”
 • 15. elemér 2010. december 11. 14:58
  „Norvégoknak erös volt a védelme és utána gyorsan támadtak. Egyszerüen nem birtak ellenük, mert nem találtak magukra. Örültek hogy továbjutottak.(Juhász Judit)

  http://www.ehf-euro.com/Singe-News.1705.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=3781&cHash=319d948a8f

  Itt fogják mutatni online a meccseket egészében Februárig.

  http://www.ehf-euro.com/Stream.2860.0.html

  Ez korlátozva van hogy milyen országokban, valószinü mert T.V. is mutatja és megvették a jogot. Mo.-n ezekszerint lehet majd ezt fogni itt. Norvég meccset holnap mutatja ezt olvasom. Jelenleg csak izesitöt ad. Itt azt osztogassák a kém sütit. Nekem ezt Adblock Plus kiszürte. Firefox böngészöt használom. Miért fontos a streaming video ? Azért mert ez a jövö és ami nincs a T.V.-n azt simán meglehet találni bármikor a net-n. Igy néztem a Megasztárt is. Netflix vezet ilyesmiben és ezen nézem a filmeket és TV adásokat jó minöségben Ámerikában.”
 • 14. Nagy3845 2010. december 11. 13:05
  „Pedig már alakult a csapat. Feltartott kézzel mentünk ki, nem is lehetett más a vége. Próbáltunk csinálni valamit, ami többnyire nem jött be, Norvégia meg kézilabdázott. Van pozitív tanulsága is a dolognak, végül is a legjobbtól tanulhattunk ezt-azt ebből a csodálatos játékból. I love this game. Csak rajtunk múlik, hogy végül jól jövünk-e ki a dologból.”
 • 13. McFly 2010. december 11. 12:56
  „Nagyon ért itt mindenki a kézilabdához, de ha esetleg a 3. helyért játszunk akkor csak kussolni fogtok. Maximum akkor jön megint az okoskodás ha ott veszítünk.”
 • 12. annobon 2010. december 11. 12:51
  „Azért a cikk címéhez annyi megjegyzésem lenne, hogy nem verést (!) kaptak a lányok, hanem vereséget szenvedtek! Először, mikor olvastam, még fel is kaptam a fejem, hogy kit vertek meg és miért?”
 • 11. kleopatra 2010. december 11. 12:41
  „Sajnálattal kell elismenem, hogy igazad van!”
 • 10. gólkirály 2010. december 11. 12:30
  „kleopatra! " Ide az ETO kellett volna" Hát igen... Pontosan kikre gondoltál? Haraldsen, Mravikova, Spiridon, Amorin, Gross, Bradeanu, aztán jön majd Löke és Lekics. Hogy lesz így ütőképes magyar válogatott, amikor a bajnokcsapatba nem is lesz magyar? Győriről már nem is beszélve...”
 • 9. IV.Béla 2010. december 11. 11:57
  „Ez a vereség borítékolható volt, s különbséget viszont saját magunknak köszönhetjük. Innen nagyon nehéz lesz fölállni.

  Látom, azért elég szépen összejöttünk itt és mindenki Mátéfi felelősségét írja. Ez szerintem is így van, viszont ti tudtok olyan edzőről, aki alkalmas lenne erre a feladatra? Akit elfogadnának a játékosok és nem akarnák megbuktatni? Aki képes lenne motiválni őket, és nem hagyni belerohanni őket egy 21-gólos blamába?
  Sajnos a kézilabda is ugyanolyan belterjes tenyészet, mint a futballunk, én egyszerűen nem találok olyan embert, aki ezekből a középszintű játékosokból Európa-bajnokot tudna faragni. Ráadásul ez a mostani produkció még istenes is, meg lehet majd nézni, ha Pálinger visszavonul, akkor mire megyünk majd kapus nélkül.”
 • 8. kleopatra 2010. december 11. 11:10
  „7.-es igazad van. azért mert jó játékos még nem biztos, hogy edzőnek is jó.Sokkal több időt kellene együtt edzeni a válogatottnál a Róth K.-nal vagy a Konkoly Cs.-val.”
 • 7. alacska 2010. december 11. 11:07
  „Mátéfi jó kézilabdázó volt, de egyáltalán nem edzői alkat. Ezt bizonyította a Békéscsabánál is. Szövetségi kapitánynak meg kimondottan gyenge. Taktikai elképzelés 0”
 • 6. kleopatra 2010. december 11. 11:07
  „Ezt a vereséget mindenki tudta előre, ezek a lányok a saját csapatuknál nagyon jók, de nincsenek összeszokva, nem tudják kiszolgállni egymást,a komplett ETO-csapat kellett volna ide. Azért ez az edzőnő sincs a helyén teljesen. Sajnos G.Anita sem tudott volna mit tenni, mivel nincs elképzelés, nincsenek helyzetek, a kaput sem találták el sok esetben. Szegény Pálingert sajnáltam, megalázóan sok gólt kapott, ami nem az Ő hibája volt.”
 • 5. CsabaKiraly 2010. december 11. 10:58
  „Az tortent, hogy a Norveg lanyok megmutattak hol a helyunk es amit mi kezilabdanak nevezunk az egeszen mas.”
 • 4. mc 2010. december 11. 08:56
  „Mátéfi most is bebizonyította, hogy a csapat összeállításánál sem tud elvonatkoztatni személyes érzéseitől.
  Azt, pedig nem felismerni, hogy egyidejűleg ki kivel alkalmas hatékony játékra, az még egy nagy edzői hiba.
  Az időkérő tanácsok első mondatait pedig verték az utolsók.
  A csapatban egy két játékos nem önmaga árnyéka volt, hanem még árnyékot sem adott.
  A legjobbtól vereséget szenvedni nem szégyen. Na de ez Black Jack(ó) volt.
  A tegnap, nem a magyar kézilabda ünnepnapja volt, de ne az elmúlttal, hanem a holnappal törődjünk.
  Egyébként Mátéfinak senki nem ad tanácsot? Az EB után biztos le akar mondani. Már előtte kellett volna.”
 • 3. arrabonem 2010. december 11. 08:15
  „Görbicz Anita kezének állapota sokat romlott, ha nézte a meccset.”
 • 2. háté 2010. december 11. 07:13
  „Mátéfi és segítői, rossz taktikát készítettek, amihez a csapat is "felnőtt"!
  Nem szabadott volna belemenni a rohanásba.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld lámpát kapott a csapatutasítás a Forma-1-ben

A (FIA) Motorsport Világtanácsának pénteki döntése szerint a jövőben engedélyezik a Forma-1-es istállóknak, hogy utasításokat adjanak a pilótáknak. Tovább olvasom