Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Bronzérmes az ETO! - Legyőztük a Videotont!

A Győri ETO FC szerezte meg a bronzérmet a Soproni Ligában. A mieink Sztanisic találatával legyőzték a Videotont. A bajnokságot a Debrecen nyerte. Galéria.
 

GYŐRI ETO FC–VIDEOTON 1-0 (0-0)

Soproni Liga-mérkőzés, 30. forduló
Győr, ETO Park, 8000 néző
V.: Andó-Szabó (Szpisják, Albert)

Győri ETO FC: Sztevanovic – Babic, Sztanisic, Fehér Z., Szabó – Koltai (Dinjar 53.p.), Tokody,Pilibaitis, Kink – Nicorec (Copa 46.p.), Aleksidze (Adilovic 81.p.)
Vezetőedző: Pintér Attila

Videoton: Tujvel  – Andic, Lipták, Horváth G., Elek – Szakály (Farkas II. B. 60.p.), Sándor Gy., Farkas I B., Polonkai (Sitku 85.p.)– Nikolic (Vujovic 69.p.), Alves
Vezetőedző: Dr. Mezey György

Gólszerző: Sztanisic (83.p.)

Megszúrtak egy ETO-drukkert!

Információink szerint a találkozó előtt az ETO Park közelében, a Nagysándor J. úton összeverekedtek a Videoton és az ETO szurkolói. Az összecsapásban az egyik győri szurkolót egy törött üveggel kézen szúrták. A sérültet kórházba szállították, ott ellátták, és haza is engedték.

Pintér Attila: – Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert ezeket a játékosokat az egész bajnokság folyamán rengeteg kritika érte, és ezt egyáltalán nem érdemelték meg. A harmadik hely megszerzésével bizonyították, hogy »idegenségük« ellenére igenis tudnak küzdeni ezért a klubért. Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk: kapkodtunk és nem a saját játékunkat játszottuk. A Videotonnak számos olyan lehetősége akadt, amelyből gólt tudott volna szerezni, de nem volt eredményes. Ha az egész évet nézem, azt kell mondjam, csapatunknak egyáltalán nem volt szerencséje, és a sors ma visszaadott nekünk valamit. A második félidőre kicsit átszerveztem a gárdát, Nicorec helyére gyorsabb, mozgékonyabb embert építettem be annak érdekében, hogy felgyorsuljunk. Ekkor már fölénybe kerültünk, bár azt is ki kell mondjam, szerencsés góllal nyertünk. Úgy érzem azonban, hogy az egész éves teljesítményünk alapján ezt megérdemeltük! Folyamatosan szeretnénk felépíteni a csapatot, remélhetőleg három év alatt újra bajnok lesz az ETO. Nyilván lesznek játékosok, akik le fognak morzsolódni, s vannak, akiknek idő kell a beilleszkedéshez. Nyáron szeretnénk két-három olyan labdarúgót leigazolni, akik azonnali erősítésnek számítanak. Sokat köszönhetek a családomnak és Tarsoly Csabának, aki bízott bennem és lehetőséget adott, hogy megmutathassam, mit tudok.

Mezey György: – A végére sajnos elfáradtunk, mivel az egész bajnokság döntő részében szinte ugyanazok játszottak a mérkőzéseken. Igazából nem tudtunk újítani, és ezért szalasztottuk el az aranyat, ezt a számunkra nagy lehetőséget.

Tokody Tibor: – A hatalmas tét ellenére jó színvonalú találkozót játszottunk a Videotonnal, amelyen úgy érzem, majdnem végig a mi akaratunk érvényesült. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem leszünk bronzérmesek, a szezonban helyzetekben sokszor kifelé pattant a labda, az utóbbi fordulókban nekünk volt szerencsénk. Külön köszönöm a szurkolóknak, hogy személy szerint engem is éltettek a lefújás után, nagyon meghatott ez a szeretet, fantasztikus érzés volt. Amit kaptam tőlük, megpróbálom még jobban meghálálni, akár már a nemzetközi szereplés alkalmával.

Szabó Ottó: – Nagy munkát végeztünk el az egész szezonban, megérdemelten szereztük meg a harmadik helyet. Talán előbbre is végezhettünk volna, sok döntetlent játszottunk, de nem sokszor kaptunk ki, ami szerintem óriási bravúr. A Videoton ellen a második félidőben megmutattuk igazi arcunkat, jól játszottunk.

Sándor György, a Videoton középpályása: Nem tudom elmondani mennyire rossz érzés. Voltak lehetőségeink, de a győriek kapusa bemutatott pár bravúrt, lőttünk kapufát is, a túloldalon pedig egy mindent felvállaló győri védő előrejött, és gólt lőtt, bár nagyon szerencsétlenek voltunk az esetnél. Talán ez hiányzott a belőlünk, ez a fajta vállalkozószellem. Csalódott vagyok, mert nem sikerült a nyerni, de nem kell szégyenkezni, reméljük, a nemzetközi porondon tudunk majd valamit alkotni.

Polonkai Attila, a Videoton játékosa: Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, sajnos tendencia most már, hogy a helyzeteket nem sikerül értékesíteni. A második félidőben a túlzott akarás rányomta a bélyegét a játékunkra. A szünetben tudtuk meg, mi az eredmény a másik pályán, a második félidőben a pályán nem foglalkoztunk ezzel, arra mentünk rá, hogy gólt szereztünk, sajnos nem sikerült. Az ETO egy kontra után szerencsés góllal megszerezte a vezetést, és nyert.Bronzérmes az ETO - Fotó: H. Baranyai Edina


90. perc: Dulakodás a pályán. Kink és Horváth is sárga lapot kap. Vége a meccsnek. Az ETO a bronzérmes. A Videoton lett a második, és idén is a Debrecen nyerte a bajnokságot.

85. perc: Polonkait Sitku váltja a Vidoton csapatában.

83. perc: Vezet az ETO! Sztanisic jött előre, és 18 méterről lőtt. A labda megpattant egy védőn, így a kifutó Tujvel felett a hálóba hullott. 1-0.

81. perc: Cserél az ETO. Aleksidze jön le. Adilovic áll be.

77. perc: Babic rúgta le Polonkait. Sárga lap. Polonkai szövegel. Ez is lap.

75. perc: Elek lőtt 25 méterről laposan. A labda megpattant egy védőn, de Sztevanovic így is védett.

69. perc: Cserél a Videoton. Nikolicot Vujovic váltja.

67. perc: Nikolic sípszó után rúgta el a labdát. Sárga lap.

60. perc: Cserél a Vidi. Szakályt Farkas II. Balázs váltja.

56. perc: Újabb ETO helyzet! Egy szögletre Aleksidze érkezett a hosszú oldalon, de közeli fejesébe Tujvel még belekapott.

54. perc: Pipibaitis remek ütemben lépett ki a védők közül, de 10 méteres lövését a kivetődő Tujvel bravúrral védte.

53. perc: Kink 18 méteres védte Tujvel. Csere az ETO-ban. Koltai megy le, Dinjar áll be.

48. perc: Koltai készítette le a labdát az érkező Szabó Ottónak. A védő a tizenhatos sarkáról a bal oldalról hatalmas bombát eresztett meg. Tujvel a jobb felső sarok elől ökölzte ki a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben cserélt az ETO. Nicorec helyére Copa állt be.


45. perc: Vége az első félidőnek. A másik, aranyérem szempontjából fontos találkozón a Kecskemét hazai pályán 1-0-ra vezet a Debrecen ellen.

42. perc: Tokody lépett ki a sorfalból Andic szabadrúgásánál. Sárga lap. A Vidi játékosa az ismétlést is a blokkba lőtte.

38. perc: A meccs első sárga lapját Sztanisic kapta.

31. perc: Nicorec adott be a jobb oldalról. Koltai 10 méterről kapásból az égbe lőtt.

23. perc: Közben a Videoton drukkerei megtöltötték a vendég szektort. Sokan késve érkeztek a rangadóra.

22. perc: Andic jött fel a jobb oldalon, és egy szé pcsel után helyzetbe hozta Nikolicot. A 14 métees lapos lövést Sztevanovic vetődve fogta.

17. perc: Vidi-helyzet. Sándor György lőtte telibe 10 méterről a bal kapufát.

16. perc: Kink jobb oldali beadása ziccerben találta Pilibaitist, aki 7 méterre a kaputól egyszerűen a labda mellé fejelt.

15. perc: Aleksidze passza sikerült kicsit hosszúra. Koltai ugyan remek ütemben lépett ki a védők közül, de a kiinduló Tujvel megelőzte és leszedte a labdát a győri játékos lábáról.

11. perc: Az újabb Vidi-szöglet uán megint Sztevanovic bravúrja mentette meg góltól az ETO-t. Horváth Gábor az ötösről hátrahúzva küldte kapura a labdát. Sasa védett.

10. perc: Andic vállalt be egy 38 méteres szabadrúgást. A labda Pilibaitisról vágódott szögletre.

9. perc: A hivatalos adat szerint 8000 néző látja a helyszínen a találkozót.

5. perc: Az első ziccer a Videotoné. Egy szöglet után Lipták közeli fejesét a gólvonal elől bólintotta ki Koltai. Az érkező Sándor György 18 méterről kapásból lőtt, Sztevanovic hatalmas bravúrral védett.

1. perc: Az ETO kezdte a mérkőzést.


17.32

A kezdés már biztosan csúszik pár percet. A csapatok most vonultak ki a pályára. Az ETO-t Sasa Stevanovic, a fehérváriakat Farkas I. Balázs vezette a pályára. Az ETO-ultrák szektorából több petárda, füstbomba, és görögtűz hullott a játéktérre.

17.22

Az újságírók helye erre a mérkőzésre VIP páhollyá alakult, így a tudósítók a lelátóra költöztek. Itt foglal helyet többek között Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány, valamint az ETO középpályása, Józsi György is, aki eltiltása miatt nem léphet pályára, de természetesen így is hazai győzelmet vár.

17.15

Negyed órával a kezdés előtt rangadó-hangulat uralkodik a stadionban. A mindkét csapat számára fontos mérkőzésen az átlagosnál több néző foglal helyet a lelátón (pontos nézőszámot később közölnek a rendezők). A bajnoki címre is esélyes fehérvári szurkolók folyamatosan érkeznek a meccsre, egyelőre a vendég szektor nagyjából fele telt meg. A drukkerek hangolnak a kezdésre.

16.50

A találkozóra a fokozott biztonsági intézkedések miatt nehezebb volt a bejutás a szokásosnál. A találkozóra várják Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Korábban:

Fantasztikus feszültség előzi meg az összecsapást, amelynek nemcsak a pályán vannak hagyományai, hanem sajnos a két szurkolótábor között is. Csak remélni lehet, hogy ezúttal sportszerű légkör övezi majd a találkozót. Székesfehérvárról a Videoton szervezésében tíz
autóbusznyi drukker érkezik és még további ötszáz jegyet kaptak Győrből. Szinte biztosra vehető, hogy hangerőben az ETO-szurkolók sem akarnak lemaradni fehérvári társaiktól.

Ami a főszereplőket illeti, Pintér Attila vezetőedző dolgát nehezíti, hogy a Debrecenben „besárgult" Vladimir Djordjevic és a kiállított Józsi György nem léphet pályára, de kisebb sérülések miatt több játékos szereplése is bizonytalan.

A Videotonban Nagy Dániel sérült. Mezey György vezetőedző csak a lelátóról figyelheti csapatát, a legutóbbi bajnoki mérkőzésen ugyanis megsértette a játékvezetőt, amiért egy meccsre eltiltotta az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.

Amennyiben az ETO nyer, akkor biztosan megszerzi a bronzérmet, döntetlen esetén is, ha az Újpest nem győzi le a Vasast. Győri vereség és újpesti győzelem esetén a lilák a bronzérmesek, de ez utóbbira senki nem gondol a zöld-fehér táborban...

Kombinált jegy a meccsre

Kombinált jegy is kapható a mai Győri ETO FC–Videoton mérkőzésre. A június 11. és 13. között megrendezendő Szfeszt 2010, avagy a 6. Szentiváni Fesztivál szervezői és az ETO FC közös kombinált jegyet dolgozott ki. Kaphatók a Ziccer sport üzletben, a Tourinform és a Ticket Portal jegyirodáiban és természetesen a stadion jegypénztáraiban is a mérkőzés kezdete előtt. A belépő érvényes a háromnapos, rangos Szfeszt 2010-re is.

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. IV.Béla 2010. május 26. 17:40
  „:D:D:D”
 • 80. nasi12 2010. május 26. 07:07
  „Ott leszek, mint mindig.”
 • 79. IV.Béla 2010. május 26. 07:01
  „77 nasi12!

  Ecsém, neked aztán tényleg fogalmad sincs a dolgokról.
  De oké, rendben, legyen igazad! A következő Vidi-ETO-t szívesen látunk a vendégszektorban (bár ahhoz te túlságosan nagy megmondóember vagy, hogy elgyere), ahonnan aztán mehetsz a fehérváriakat hittéríteni, amint meghallod a mi szidásunkat. Megsúgom, nem kell megvárnod a kezdő sípszót. Ott is ugyanilyen keményen, határozottan nyomjad, mint itt. És a TAJ-kártyádat nem Győrben hagyni!”
 • 78. hablaty 2010. május 26. 05:28
  „Nasi!
  Szerintem te semmit sem értesz.
  Olvasd el a honlapjukon a beszámolót.
  http://www.rbd.ultras.hu/”
 • 77. nasi12 2010. május 26. 00:20
  „Tisztelt IV. Béla!
  Igen-igen, már kezdem kapizsgálni.
  Tehát 2002-ben néhány eszement Fehérvári (barom) az-az szín tiszta patyolat fehér igaz magyar (idióta szurkoló), megsértett, inzultált, néhány szín tiszta patyolat fehér igaz magyar Győri szurkolót és (remélem csak) majdnem sérülést okozott nekik.
  Ezért most nyolc évvel a történtek után, néhány szín tiszta igaz magyar, patyolat fehér ETO szurkoló, válaszul lecigányozta azt a majd kétezer szín tiszta, igaz magyar patyolat fehér Fehérvári szurkolót.
  Mivel mi a közelben ültünk, ezért a felelősségem teljes tudatában állítom a legtöbbjüknek, akik a klub szervezésében jöttek azzal a 10 busszal, úgy tűnt a pedigréje igen csak rendben volt, hiszen volt közöttük néhány orvos, mérnök, tanár, sőt nők, asszonyok, és gyerekek is szép számmal. (Tudom, mert rokonok is voltak közöttük.)
  Lehet, hogy néhány gyanúsan börtönviselt is volt közöttük, de szerintem azok a valamikori hősök el sem mertek jönni, hisz az ilyenek csak falkában és otthon nagy legények.
  A lényeg, hogy most kollektíve, jól megbüntettük az összes Fehérvári lakost.
  Na ezt hívják kollektív bűnösség elvének.
  Azt hiszem a felvidéki Magyarok, tudnának róla mesélni eleget, sőt a kitalálójáról, Benesről is.
  Már csak attól félek, ha majd a Kossuth Lajos utcában járok valamikor, és két kisebbségi veszekszik egymással, akkor ők pedig le fogják egymást magyarozni?
  Na béke veled!”
 • 76. IV.Béla 2010. május 25. 17:37
  „nasi12!
  Álljunk meg egy pillanatra. Hol mondtam én egy szóval is, hogy ezzel bajom lenne, hogy valakinek nem tetszenek azok a dolgok, amiket felsoroltál? Én is írtam világosan, hogy a petárdázók remélem megkapják a büntetésüket, ergo nekem sem tetszett az a része, hogy felelőtlenül dobálták (én itt a hangsúly a felelőtlen szón van).
  A másik dolog világosan el lett magyarázva, nem egyszer, nem kétszer, és nem csak én írtam. Azt, hogy ti képtelen vagytok felfogni, hogy ott mi történt 2002-ben, az a ti bajotok. Ja, bocs, ti ott voltatok. És titeket rugdaltak le a lépcsőn..”
 • 75. nasi12 2010. május 25. 08:09
  „Úgy látom IV.Béla állnéven tényleg csak sértegetni tudsz.
  Mért is gond, ha valaki valós névvel is válalja véleményét?
  Neki nem tetszett, hogy cigányoztak, petárdáztak.
  Ez az ő véleménye.
  Ha neked tetszett, az meg a te véleményed.
  Mért bánt ez téged?”
 • 74. balazsmail 2010. május 25. 07:55
  „66. hozzászólás fcsopron60

  Gondolom még nem láttál nagy stadiont...Akkor lenne tele a a képeken, ha 8ezer férőhelyes lenne. De nagyobb ennél, tehát ezért vannak üres helyek. Egyébként a képek nem meccs közben készültek, hanem az éremátadás után. Akkor már voltak, akik haza indultak.

  Egyébként nálatok nyírja valaki a gazt nyáron a "stadionban"? Mert gondolom amennyi meccs ott van, attól nem kopik ki a növényzet.”
 • 73. IV.Béla 2010. május 25. 07:15
  „Öreg, szarok én rá a te imádott Farkasodra, meg a Fehérvárodra. Ha te az alapján ítéled meg, hogy mit csináltak vele, és mindent elfelejtesz emiatt, amit ő tett/mondott, akkor csak ügyesen, mégsincs olyan közel az az idősek otthona. Menj nyugodtan Fehérvárra szurkolni, ott talán jobban fogják tolerálni a "szeressük egymást, gyerekek" maszlagod (megsúgom: nem :) ).
  Eddig csak olvasgattam a különböző oldalakon, hogy téged nem szeret szinte egy szurkoló sem Győrben, de ez már nem az első okoskodásod, ami nálam is kiszabja a biztosítékot. Bohóóóc.”
 • 72. ilaci 2010. május 24. 22:24
  „Tisztelt IV. Béla!
  Marcalváros / Répce utca / Az "öreg" boltjában érdeklődj a Farkas Balázs apja után /
  Tehát érdeklődj és csodálkozz, utána bírálj ha lesz még kedved!

  Ezen túl csak valós névre és valós email-re válaszolok.”
 • 71. IV.Béla 2010. május 24. 19:18
  „ilaci, most látom, hogy a másik fórumban a szerencsecsomag Farkast véded, itt meg a győrieket szidod. Milyen kiírtásról, megsemmisítésről beszélsz, ember?? Egész eddig a Fehérvár szidásán lovagoltál, amiben a másik egy-két fogalmatlan haverodon kívül senki nem értett veled egyet. Most felhozod a petárdás témát, amire már azt kell mondjam, hogy igazad van, de ez is már ki lett tárgyalva.
  De ha így folytatod, akkor előbb lesz ebből pszichiátria, mint idősek otthona..”
 • 70. lacim6 2010. május 24. 19:04
  „66. hozzászólás fcsopron60 Mit ültettek nálatok a pálya helyén:D”
 • 69. bbszandi 2010. május 24. 18:24
  „Szép volt fiúk, érdemes volt kimenni a meccsre, remek hangulat volt!:)”
 • 68. -.- 2010. május 24. 17:55
  „Na sopron, csodálkoztam volna, ha nem valami apróságba kötsz bele!:)”
 • 67. zsu0531 2010. május 24. 17:19
  „az etoba csak egy valaki ér valamit a kapus az az a szasa jo voltál vasárnap a meccsen”
 • 66. fcsopron60 2010. május 24. 17:09
  „Hát a kép nem azt mutatja,hogy 8000 néző lenne
  Nem irta el az ujságiró a nézőszámot?”
 • 65. ilaci 2010. május 24. 14:20
  „Tisztelt Bax3333!
  Én a saját véleményemet mondtam el, te elmondod a másikat.
  Az, hogy melyik van közelebb a valódi sporthoz, a Fair Play szellemiségéhez, azt megkérdezhetnéd azoktól is akik rettegve figyelték a fejük felett röpködő petárdákat, vagy attól a győri apukától, amelyiknek a gyerekét fejbe is dobták petárdával.
  Azokat a nőket és gyerekeket, akiket akkor Fehérváron letámadtak eszetlenek, így nem lehet kárpótolni!
  Lehet, hogy ezzel a véleményemmel egyedül maradok, de nekem erről akkor is az marad a véleményem, hogy az ellenfelet legyőzni kell, nem pedig kiirtani, megsemmisíteni.
  Mi ennél sokkal különbek vagyunk. (remélem)
  Annál nagyobb öröm, ha mi foszthatjuk meg az ősi riválisunkat a bajnoki címüktől, tisztán becsületes játékkal, és hogy egy fehérvári játékost sírni lássak az ETO stadion gyepén, számomra nem létezik.
  Ezt az örömet csak el lehet rontani, ami majdnem sikerült is néhány embernek.
  Talán nem az a megfelelő válasz, ha mi is lesüllyedünk az ő szintjükre.

  Erről itt.
  http://www.pepsifoci.hu/video/node/63167
  Láttam én már a Vagongyári stadionban sírni játékosokat, csapatokat eleget, elég ha csak a Hidegkuti Nándor segítségével 1963-ban bajnokságot nyert, majd a fél Európát végigvert csapatra gondolok, amikor sírtak ott, Lipcsei, Szófiai, de még Amszterdami játékosok is, és a BEK elődöntőben csupán a Benfika tudta őket megállítani.
  Sokan még nem is éltek akkor, akik most tanítanak bennünket arra, hogyan is kellene szurkolni.
  Tisztelettel -laci.”
 • 64. hablaty 2010. május 24. 13:20
  „Ilaci!

  "Amúgy én örülök,hogy kezd talán vissza jönni a régi vidi-győr meccsek feelingje!hiányzik nekünk egy olyan rangadó,mint ami nyugaton a hali-zete,vagy keleten szpari-loki,stb,stb...
  És hát az ominózus 2002es stadionos csúszásuk útán,évekig nem jöttek hozzánk,illetve győrben is csend volt...Mostanában éledezik "valami"....
  Látom kinőtt megint egy generációtok,16-17-18 évesek....jövőre nekik is elveszük a kedvüket a meccsre járástól,mint anno a többiekét. "

  Setétvári kollégák írogatták az alábbi szösszenetet egy másik fórumba. Csak, hogy érts valamit az Ő gondolatvilágukból, és ennek fényében illesd negatív kritikával a sajátjaidat.”
 • 63. Bax333 2010. május 24. 12:23
  „ilaci, miért kell neked mindenbe beleszólni amiről fogalmad sincs? A debrecen kézilabdás honlapján is égeted magad meg a többi veled ellentétben normális ETO szurkolót. Ja és csókold csak meg a román barátaid seggét, biztos nagyon szeretnek téged...”
 • 62. saaapppyyy 2010. május 24. 12:17
  „ilaci, csak az a különbség, hohy a fehérváriak nem tapsoltak anno fehérváron, hanem nőket meg gyerekeket rugdaltak. nehéz ám felejteni.”
81 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - hétvégi eredmények

A hétvégi forduló eredményeit itt olvashatják. Tovább olvasom