Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Bronzérmes a magyar férficsapat

Kiosztották a győri egyetemi sportcsarnokban zajló 15. egyetemi-főiskolás asztalitenisz-vb első érmeit. Az erős mezőnyben meglepetésként az éremosztásban a magyarok is részesültek, hiszen a férficsapat a csehekkel együtt megszerezte a bronzérmet.

A pénteki versenynapon még mindig az előző esti hatalmas magyar bravúr volt a téma a győri egyetemi sportcsarnokban: legjobbjaink legyőzték az első számú esélyes kínai együttest. Az egyetemi-főiskolás vb csapatküzdelmeinek negyeddöntőjében mutatott magyar teljesítmény valóban nem mindennapi, mert magyar asztalitenisz-együttes a kínaiak ellen 25 éve – Klampárék óta – nem tudott diadalmaskodni. Az izgalmas negyeddöntőben Fazekas Péter és Zwickl Dániel győzelmei révén két pont megvolt a szükséges háromból, majd 2:2-es állásnál Muskó Péter tette fel a pontot az i-re, míg a magyar csapat jutott a legjobb négy közé.

Zwickl Dániel
A péntek délelőtti elődöntőben a tajvani csapattal szembekerült magyaroknak már csupán egy győzelemre futotta az erejéből, a döntőbe 3:1-es győzelme révén a tajvani együttes jutott. A magyarok bronzéremmel vigasztalódhattak, amely nem remélt sikernek számít.
Fazekas Péter, aki nemrég még ifjúsági válogatottként a Győri Elektromos NB I-es csapatát erősítette, boldogan nyilatkozta a Kisalföldnek: „Álmodni sem mertem volna ezt a sikert. Az esélytelenek nyugalmával álltunk ki a találkozóra. Miután sikerült 1:1-re kiegyenlíteni az állást, egyre magabiztosabban haladtunk a győzelem felé."
Pattantyús Ádám ezúttal a palánkon kívülről biztatta társait. Mint mondta, Ács Pongrác edző okos húzása volt, hogy váltott – Muskó Péter játszott helyette –, hiszen az ő védekező játékstílusa kedvezett volna a kínaiaknak.

Zwickl Dániel: „Óriási dolog, hogy legyőztük a kínaiakat. Ha valaki ezt előre megjósolta volna, el sem hiszem neki. Aztán evés közben jött meg az étvágy, s amikor az elődöntőben sikerült mérkőzést nyernem a tajvaniak ellen, már egy újabb győzelemben kezdtünk reménykedni. De szép a bronzérem is."

Muskó Péter, aki a győzelmet jelentő harmadik pontot szerezte a kínaiak
ellen, bevallotta, hogy ilyen sikerben még soha nem volt része, nagy fegyvertény kínai csapatot legyőzni. Elmondta, fantasztikus érzés volt, ahogy a csapattagok és a nagyszámú közönség biztatták.

Ács Pongrác, a magyar egyetemi csapat vezetőedzője: „Nagyon örülök a bronzéremnek, minden várakozást felülmúlt a férficsapatunk. Ez az eredmény kimondottan a jó csapatteljesítménynek, az összefogásnak köszönhető."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnbizalom-növelő győzelmek

A hétközi szanyi öltözőavató díszvendége volt dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke, aki a magyar… Tovább olvasom