Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Bronzéremmel ünnepelt feljutás

Elfogadható őszi teljesítmény után harmadik helyen végzett az Integrál-DAC.

A kék-fehérek hosszú idő után ismét a második vonalban indulhatnak.
Az őszi szezont a nyolcadik helyen zárta a nádorvárosi gárda, az esély megmaradt – írtuk korábban –, hogy tavasszal akár még előkelőbb helyen végezzen.

„Immár második éve újonc, feljutó csapatként indultunk az adott osztályban, a tulajdonos pedig ismét komoly célt tűzött ki a csapat elé: nevezetesen azt, hogy a jövő évi átszervezés után kerüljünk fel a magyar labdarúgás második vonalába" – emelte ki értékelésében Horváth Dénes, az együttes akkori edzője.

A csapat hét új labdarúgóval kezdte a tavaszt, akadtak közöttük rutinos, volt első osztályú játékosok és feltörekvő fiatalok is. Molnár Levente, Orovecz András, Juhász Tamás, Csikós Sándor, Imrik László, Laki Balázs és Szőke Péter érkezett.

„Az NB II-ben hatalmas hajrá kezdődik. Az Integrál-DAC célja mindenképpen az első hatba kerülés, ám a dobogó elérését sem tartom elképzelhetetlennek" – említette Imre István, a klub tulajdonosa.
Az első fordulóban aztán a rivális Orosháza otthonában vereséget szenvedett a csapat, két nappal a találkozó után a klubvezetés új edzőt bízott meg a gárda irányításával. „Nehéz mérkőzések előtt áll az Integrál-DAC, olyan szakemberre van szükség, aki harcba tudja vinni a csapatot" – indokolták a cserét, s korábban az ETO-nál is tevékenykedő Szapor Gábort nevezték ki edzőnek. Az új tréner egy döntetlennel az egyik rivális, a Gyirmót otthonában debütált. Aztán remek sorozat következett, a hátralévő 14 mérkőzéséből 9-et megnyert, 3-at döntetlenre fejezett be és mindössze kettőn maradt alul a csapat.

„Irányításom alatt harminc pontot gyűjtöttünk, tavaszi eredményeink alapján másodikak lettünk, ez közel hetvenöt százalékos teljesítmény, amely bármely osztályban jó eredménynek számít – mondta Szapor Gábor. – Szakmailag nagy kihívás volt a feladat, amit örömmel vállaltam el. A siker érdekében több mindent meg kellett változtatni, át kellett alakítani a csapat szerkezetét, játékrendszerét, bővíteni a taktikai elemek számát. A játékosok mentális felkészültségét és egyéni képzését többletmunkával oldottuk meg. Sikerült, de fontos, hogy mindez nem történhetett volna meg, ha nincs az a szemlélet, az a biztos háttér, amit a tulajdonos biztosít a klubnál."

Szapor Gábor egyénileg Oross, Czetti, Imrik, Orovecz, Laki, Reizer és Fajkusz játékát, hozzáállását emelte ki. A klubnál a maga területén mindenki megtette a magáét.

„Ez az eredmény nagy előrelépés az egyesület életében, a magasabb osztályban is helyt kell állnunk. Szeretnénk egyben tartani az együttest, de természetesen erősítésen is gondolkodunk."
fajkusz lászló teljesítményét edzője is kiemelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halálával vádoltak

A Fővárosi Bíróságon kedden megkezdődött Simon Tibor, egykori ferencvárosi válogatott futballista… Tovább olvasom