Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Brno: Soproni bombabravúr

A soproni csapat nem rettent meg a cseh csapat félelmetes eredménysorától.

A mintegy félszáz mindenre elszánt és mindennel felszerelt soproni drukker örömmel konstatálta, hogy kedvenceik nem rettentek meg a cseh csapat félelmetes eredménysorától, attól, hogy a Brno az előző fordulóban a Poto és a cím védő Valenciennes otthonából távozott győztesen. Sőt, 5–0-lal indította a meccset Vajda duplájával, majd Borovicková triplájával.

Ezt követően felváltva estek a kosarak, a csehek Poto és Vitecková hárma sával fordítottak. A negyed hajrájá ban Matovic mutatott be egy ügyes kosár plusz büntetős akciót. Feljavult a soproniak védekezése, megesett az a szégyen a kitűnő erőkből álló brnóiakkal, hogy a rendelkezésre álló támadóidő alatt nem tudtak kosárra dobni. Az első negyed végén a társai által kitűnően kiszolgált Vajda kosaraival 6 pontos előnyre tett szert a soproni együttes.

Lendületben maradtak Natalia Hejková tanítványai, akik a második szakasz elején a két szerb kosaras, Kovacevic és Matovic remek megmozdulásaival csaknem 10 pontosra növelték előnyüket. A második negyed közepén aztán beindult a brnói henger. Villant Zirková és McWilliams, Hejková pedig hiába kért időt.

Azok után, hogy a 13. percben még 26–17-re az MKB vezetett, a 18. percben el sősorban a sok eladott labda után szerzett könnyű hazai kosarak mi att már 38–32-es brnói vezetést mutatott a tábla. A félidő végén zónára állt át Hejková együttese, s ezzel a védekezéssel sikerült is meg zavarni a hazaiakat, megtört a len dületük, nem tudtak „ellépni".

A második félidőben nagyon „bekezdett" a brnóiak amerikai centere, McWilliams, de szeren csére a soproniak közül mindig volt valaki, aki betalált, így tartotta a lépést ellenfelével az MKB. Ebben a periódusban leginkább Blahusková bizonyította korábbi mesterének, Bobrovskynak: hiba volt annyira mellőzni Brnóban.

Az ő remek palánk alatti játékával a negyed közepére utolérte ellen felét a soproni együttes, a hazaiak pedig, mivel nyilván úgy gondol ták, hogy a harmadik negyed végére csak lerázzák ellenfelüket, na gyon idegesek lettek, kapkodni kezdtek.

Ezt ügyesen kihasználva a zárószakasz előtt 3 pontos előnyre tett szert a zöld-sárga ala kulat, szurkolóik legnagyobb örö mére. A zárószakaszban aztán Gordana Kovacevic vette vállaira a vendégcsapatot, megállíthatat lan volt. A 37. percben kiegyenlí tett a Brno, 60–60 volt ekkor az állás. Más csapatokat ez talán már megtört volna Brnóban.

A soproniakat azonban nem, a szurkolók buzdításától új erőre kaptak Nata lia Hejková tanítványai. Kovacevic és Blahusková villogott, a brnóiak, ha lehet, még idegeseb bek lettek, sorra adták el a labdá kat. Egy perc alatt egy pazar 9–2-es rohamot kivágva a véghaj rára 7 pontos előnnyel érkeztek a zöld-sárgák.

A végén a brnóiak vesztett helyzetükben triplákkal operáltak – kevés sikerrel –, Nata lia Hejková együttese pedig takti kus, okos játékkal, már az időt is „ölve", végül remek játékkal meg lepő, de a látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csehszlovák kupaellenfelek

A nemzetközi porondon folytatja szereplését a két soproni női kosárlabda csapat. Tovább olvasom