Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Brazil sikert vár

A Matáv Sopron szakvezetője, Bognár György is figyelemmel kíséri a labdarúgó-világbajnokság eseményeit. A távközlési együttes trénere nem titkolta: számára több szempontból is óriási csalódás a világbajnokság. A brazilok végső győzelmére voksol.
Bognár György
– Kialakult a legjobb négy mezőnye, feltehetően kevesen gondolták, hogy ezek a csapatok maradnak állva a végküzdelemben...
– Így van, a törököket és a koreaiakat nagyon kevesen várhatták az elődöntőbe, úgy gondolom azonban, a négy csapatból három megérdemelten került be, a koreaiakat szinte „ betolták " a bírók.
– Elnyerte a tetszését a világbajnokság ?
– Számomra nagy csalódás, sőt, azt kell mondjam, amióta az eszemet tudom, ez a legrosszabb, leggyengébb világbajnokság, ráadásul abszolút rányomja a bélyegét a játékvezetők ténykedése. A vb-n látott katasztrofális bíráskodás után azt mondom, az összes magyar játékvezető fel van mentve, minden hazai bírót rehabilitálni kell korábbi hibái miatt. Sajnos a világbajnokságon abszolút sportdiplomáciai szempontok érvényesülnek, fontos mérkőzéseket vezetnek el dél-amerikai „ kokainbárók " , arab és afrikai bírók, akik szerintem már hazájukban és a kontinensükön is megtehették.
– Szakmailag hogy tetszik a torna ?
– Nekem ebből a szempontból is elég nagy csalódás, bár volt néhány kifejezetten élvezetes és látványos mérkőzés, összességében az eredménycentrikusság „ megöli " a látványos futballt, a játékot, a játékosságot. Szakmailag persze nehezen értékelhető a vb, hiszen ha csak a koreaiakat nézzük, úgy nagyon könnyű bejutni a négy közé, hogy a nekik rúgott szabályos gólokat nem adják meg, és mérkőzésenként öt-hat olyan szituációban, amely nyilvánvalóan nem les, beint a partjelző és a bíró lefújja a játékot. Azt mondom, ilyen „ hátszéllel " – ha rendez egy Euróba-bajnokságot – még akár a magyar válogatott is a négy közé juthatna.
– Zárszóként még annyit, hogy ön szerint ki nyeri a világbajnokságot ?
– Úgy gondolom, a négy állva maradt csapat közül csak egy játszik igazán látványos futballt, ez pedig a brazil válogatott. Éppen ezért nekik szurkolok, remélem, hogy ők lesznek a világbajnokok, ez azért enyhítené a csalódottságomat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok érkeznek

A kontinens krémje triatlonban Győrbe készül, hiszen július 4 – 7-én a megyeszékhely ad… Tovább olvasom