Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Bravúros soproni csapatezüst

A Magyar Szinkronúszó Szövetség a közelmúltban rendezte meg a Duna-kupa III. Hungarian Open utánpótlás és felnőtt országos bajnokságot. A nemzetközi mezőnyben a Synchro Sopron SE 2 korosztályban 8 versenyzővel képviseltette magát.

A szezon utolsó versenyén a legfiatalabb korosztály – 12 éves és fiatalabbak – korhatárát kitolták 13 éves indulási korhatárig, s ebben Kuslics Anna a kötelezőkben 5., Baptsán Réka 13., szólóban Kuslics Anna a két 13 éves mögött közvetlenül a 3. helyen végzett.

A csapatversenyben a kötelezők alapján csak egy magyar csapat tudta a soproniakat

megelőzni, s a kűrverseny után is ez a sorrend maradt.
Az ezüstérmes gárda tagjai: Kuslics Anna, Baptsán Réka, Horváth Rebeka, Götz Lilien, Kovács Dóra, Lendvai Jázmin.

Az edzéskörülmények javítása, a szinkronúszáshoz szükséges feltételek biztosításának megteremtésén múlik a további eredmények javítása.

Hiába hozzák a zene nélküli kötelezők alapján a dobogós helyezéseket a lányok, a páros kűrök begyakorlására már nincs lehetőség a soproni uszodában, ezt mutatják a végeredmények is, ahol nem sikerült dobogón végezni egyik párosnak – Kuslics Anna–Baptsán Réka, Lerner Judit–Kovács Dóra – sem. Az egyesület a jövőben szeretné, ha hazai és nemzetközi bajnoki címeket meg tudnák tartani, s bízik a támogatók segítségében.

Az utánpótlásbázis növelése érdekében a nyári szinkronúszó-tanfolyamokon ismertetik meg az érdeklődő kislányokkal a sportágat. Jelentkezni lehet Turi Andreánál a 30/390-2110-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busquets 2018-ig hosszabbított a Barcelonával

A középpályás szerződésének záradéka szerint a kivásárlási ára 150 millió euró. Tovább olvasom