Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Bravúros Mosonszolnok, várakozás alatti SZESE

Túlteljesítette az elvárásokat a Mogaac-Mosonszolnok az NB II-ben, hiszen a második helyen végzett. A Széchenyi ESE ugyanakkor elmaradt a céloktól, csupán hetedik lett.

Nagyszerű szezont zárt a Mogaac-Mosonszolnok NB II-es női gárdája, Kránitz János tanítványai ugyanis ezüstérmesek lettek. Maga a szakvezető sem várta ilyen előkelő pozícióba csapatát.

„A bajnokság elején a középmezőnyt, az ötödik-hatodik hely megszerzését tűztük ki célként. Nehezen lendültünk játékba a bajnokság kezdetén. Többen hiányoztak a rajtnál, ketten sérültek voltak, ketten pedig áldott állapotba kerültek. Fiatalokkal pótoltam a hiányzókat, akik nemcsak ebben a nehéz helyzetben, hanem a bajnokság során végig tisztességesen helytálltak. A következő bajnoki évben rájuk elsősorban a felnőttcsapatban számítok" – kezdte Kránitz János vezetőedző, aki hozzátette, a kezdeti nehézségek után egymást követő kilenc nyert mérkőzés már előrevetítette, hogy akár előrébb is végezhetnek.
„Ezzel a remek sorozattal bejutottunk a felsőházba úgy, hogy az alapszakaszt megnyertük. A véghajrában már bajnokesélyesként léptünk pályára. Sajnos két egygólos vereséget követően már »csak« az ezüstért küzdhettünk tovább, amit nagy küzdelemben végül is sikerült megszereznünk. Természetesen nem vagyunk elégedetlenek, nekünk az ezüst is gyönyörűen csillog" – fogalmazott a szakvezető.

A bajnokság során a lőtt gólok tekintetében az élen végeztek a mosonszolnokiak. Mint azt Kránitz János megemlítette: góljaik döntő többségét rendezetlen védelmekkel szemben érték el. Támadójátékban állandó kimagasló teljesítményre senki nem volt képes. Egy-egy mérkőzésen nyújtott jó teljesítményével meghatározó szerepe volt Trulik Mariettának, Matetits Gabinak, Oláh Vandának. A szakember szerint a védekezésen is van mit javítaniuk, lábbal ugyanis gyakran lemaradnak, az ütközések felvállalása sem tartozik az erősségeik közé.
Az ifjúsági csapat is ezüstérmet szerzett, de sokat kell még dolgozni annak érdekében, hogy széles alapon nyugvó, évről évre kiszámítható eredményt produkáló női szakág jöjjön létre a településen.

A Mogaac-Mosonszolnok ezüstérmes csapata, felső sor: Kránitz János edző, Kovács Kinga, Pethő Adrien, Végh Julianna, Kovács Brigitta, Trulik Marietta, Matetits Gabriella, Pöltl Adrien, Soós Martina. Al
A Mogaac-Mosonszolnok ezüstérmes csapata, felső sor: Kránitz János edző, Kovács Kinga, Pethő Adrien, Végh Julianna, Kovács Brigitta, Trulik Marietta, Matetits Gabriella, Pöltl Adrien, Soós Martina. Alsó sor: Németh Anna, Mészáros Vanessza, Vaskovics Nikoletta, Kalóz Rebeka, Liszkai Helga, Nagy Cyntia. A képről hiányzik Horváth Zsanett, Tóth Dorottya játékosok és Kalóz Attila szakosztályvezető.


„Azt gondolom, ez a legfontosabb cél, amit hosszabb távon meghatározhatunk. Ebben a mosonmagyaróvári és a mosonszolnoki önkormányzatok segítségünkre vannak, s rengeteget köszönhetünk Kalóz Attilának, aki állandó segítőként járult hozzá a sikeres szerepléshez."
Kihatott a tavalyi szezon. A Széchenyi ESE női gárdája tavaly egy – általuk erősen vitatható – pontlevonás miatt csúszott le a bajnoki címről, s mint azt Simon József vezetőedző elmondta: ez a csalódottság érződött még az idei évben is.

„Nehezen tették túl magukat a játékosok ezen, érezhetően más kedvvel álltak hozzá az egész szezonhoz a lányok, belső viszályok is voltak, s a meccsekre sem tudtunk igazán úgy készülni, ahogyan kellett volna.

Mindez odáig vezetett, hogy kicsúsztunk a felsőházból, s igencsak össze kellett kapnunk magunkat, hogy a bentmaradást kiharcoljuk. Szerencsére azért annyira megemberelte magát a csapat, hogy nem okozott gondot végül az NB II-es tagságunk megőrzése. Ami a jövőt illeti, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a Gáncs testvérek abbahagyják a játékot, ők viszont a védekezésben és a támadásban is kulcsemberek. Meg kell próbálni pótolni őket, s most azok, akik kevesebb lehetőséget kaptak, bizonyíthatnak. Bízom benne, hogy azért a bajnoki rajtra össze tudunk állni" – mondta Simon József.

A nőknél az Audi-ETO III a negyedik helyet szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A FIFA elnöke örökre eltiltaná a fogadási csalásban érintetteket

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke arra figyelmeztette a fogadási… Tovább olvasom