Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bravúros bemutatkozás

GySEV-Orsi–Gdynia 79–68 (18–27, 19–10, 22–13, 20–18) Sopron, Euroliga női kosárlabda-mérkőzés, 2500 néző. V.: Bubalo (jugoszláv) Radovic (horvát).
Zakaluzsnaja újabb kosara.
GySEV: BEVILAQUA 4, BALOGH 32/12, DÉNES, ZAKALUZSNAJA 22, MUJANOVIC 12. Cs.: Bogojevic 7/3, Török 2, Seres. Edző: Birk Bevilaqua.
Gdynia: Grubin 6, BIBR ZYCKA 9/9, Smith 10, MELVIN 18, Dydek 7/3. Cs.: Hlebovicka 4/3, Vodokjanova 4, CUPRYS 10/3, Barabanova. Edző: Krzysztof Koziorowicz.


Dupla debütálás! Így lehetne röviden jellemezni ezt a nagyon fontos Euroliga-találkozót. Ez a mérkőzés a premierje a GySEV-Orsi új szakvezetőjének, Dirk Bevilaquának, no meg a sportcentrum újjávarázsolt játékterének. A soproniaknál vállalta a játékot, a lázas Bogojevic, a sérülése után e hét elején edzésbe álló Seres, valamint az édesapját a mérkőzés előtti napon elvesztő és így hihetetlen sportemberi nagyságról tanúbizonyságot tévő Szőke Ildikó is.

Jobban kezdtek a lengyelek, Smith büntetőivel, Bibrzycka
triplájával elhúztak, ám a GySEV egy Balogh-hármas és egy Zakaluzsnaja-tempó formájában gyorsan egalizált. Meg is jött a közönség hangja! Mivel a lengyeleknél aránylag jól eloszlott a „közteherviselés", azaz a kosárszerzés, jobbára ők vezettek, ám a GySEV Balogh Judit vezérletével ott lihegett vetélytársa nyakában. A negyed hajrájában ugrott meg a lengyel együttes. A második negyed elején 10 pontra nőtt a Gdynia előnye, ám ekkor Bogojevic vette a hátára a soproni csapatot és az ő vezérletével kezdte meg a felzárkózást a GySEV. A negyed közepén a hihetetlen elszántsággal játszó soproni együttes egy támadás során négyszer is visszaszerezte a lepattanót a lengyelek palánkja alatt. A negyed hajrájában nagyon „élt" Mujanovic és az ő vezérletével megközelítette ellenfelét a soproni csapat, sőt, a negyed végén egy újabb Balogh-triplával ki is egyenlített.

A második félidő Zakaluzsnaja ziccerével kezdődött, így a meccs folyamán először előnyhöz jutott a GySEV. Az ezt követő hangrobbanás hatására a soproniak orosz centere gyorsan szerzett még egy kosarat, majd Balogh triplájával hét pontra nőtt a GySEV előnye. Ezt fejelte meg Bevilaqua egy labdaszerzés utáni ziccerrel. Zakaluzsnaja játékának volt köszönhető, hogy a harmadik negyed első felében szinte hihetetlen módon egy 15–2-es rohamot kivágva valósággal állva hagyta világsztárral felálló ellenfelét a GySEV. Aztán valamelyest csökkentette hátrányát a Gdynia, ám arról, hogy igazán közel ne kerülhessenek a lengyelek a soproniakhoz, arról hol Balogh, hol Mujanovic gondoskodott egy-egy kosárral. Balogh Juditot képtelenség volt feltartóztatni, hol szép tempóval, hol indítás után, hol pedig büntetőből volt eredményes. A lengyelek, pontosabban Bibrzicka mindent megtett a hatástalanításért, bár az utolsó előtti percben a soproni csapatkapitány nyakára könyökkel mért jókora ütés mindennek volt nevezhető, csak sportszerűnek nem. Összességében minden várakozást felülmúló, parádés győzelmet aratott a GySEV, köszönhetően elsősorban a kitűnő védekezésének és a harmadik negyed első felében nyújtott valóban pazar, ellenállhatatlan játékának.

Dirk Bevilaqua: – Nagyon nagy meccs volt egy kitűnő csapat ellen. Úgy gondolom, elsősorban annak köszönhetjük a sikerünket, hogy a csapat kitűnően védekezett a palánk alatt és remekül küzdött a lepattanókért. No meg persze volt egy zseniális és tarthatatlan Balogh Judit is a csapatunkban. A lányoknak óriási erőt adott az, hogy Szőke Ildikó az őt ért családi tragédia után is játékra jelentkezett, érte is küzdöttek a lányok, neki ajánljuk ezt a sikert.

Krysztof Koziorozich: – A vereségünkben nagy szerepe volt a soproni csapatban kiváló teljesítményt nyújtó Baloghnak, a mi támadójátékunk viszont sokkal gyengébb volt annál, ahogy játszani szoktunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madridba került a Klub Világ Kupa

A BL-győztes Real Madrid 2-0-ra legyőzte a paraguayi Olimpia Asunciónt a 42. Labdarúgó Klub Világ… Tovább olvasom