Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Bravúrgyőzelem és hősiesség

Fontos mérkőzéseket játszott a két soproni női kosárlabdacsapat a múlt hét végén. Ez a két meccs volt az, amely előtt nem voltak egyértelműek az esélyek. A Foton bravúrgyőzelmet aratott a BSE otthonában, az Orsi pedig hősiesen harcolva, balszerencsés vereséget szenvedett Diósgyőrben.

Nemes bosszú

A Röhnisch-Foton Sopron csapatában Válé Flórián – holmi újságírói szempontokat abszolút figyelmen kívül hagyva – pályára küldte a harmadik negyed végén Horváth Adriennt. Nos, a BSE-nek is volt a pályán egy pontosan ugyanilyen nevű kosarasa. Válé húzása szakmai szempontból tökéletesen bevált, a cserejátékos nyerőemberré lépett elő.

Persze a soproni Horváthban nyilván volt egy jó adag bizonyítási vágy, hiszen az előző évadban a városmajori csapatban kosarazott és gyakorlatilag teljesen mellőzték, alig-alig került pályára. Most azonban megmutatta, hogy tudása alapján többet érdemelt volna, mint hogy „percember" legyen a BSE-ben.

A negyedik negyedben két pazar betörésével ugrott meg a Foton, és amikor felzárkózott, sőt, fordított a BSE, újfent ő dobott egy lélektanilag nagyon fontos kosarat. Nemes bosszút állt előző csapatán. Persze nyilván nem csak az ő érdeme a bravúros győzelem. A meccs statisztikájából fényesen kiderült, hogy a Foton a tudatos, szervezett csapatjátékot helyezte előtérbe, míg a BSE játékosai jobb egyéni képességeire és jobb szerkezetének kihasználására próbált építeni. Ám Válé Flórián együttesének stratégiája valósult meg.

A Foton csapatánál összesen 14, míg a BSE-nél csupán 7 gólpasszt regisztrált a statisztikus, így hiába szedett a BSE csaknem kétszer annyi lepattanót, mégis alulmaradt. Vasic betöréseit és a nem túl jó napot kifogó Kalmár-Nagy megjátszásán kívül a második negyedbeli Hagara-villogást leszámítva támadásban nem tudott túl sokat elővezetni a fővárosi csapat. Ezzel szemben a Fotonnál a már említett Horváth m ellett kiválóan játszott Szőke, remek dobóteljesítményt nyújtott Radnóty és kiválóan szervezte a játékot Kocsis.

Remek hírverés

A jelentések szerint remek hírverése volt a női kosárlabdának a DKSK–Orsi meccs. Nos, a soproniaknak, mint emlékezhetünk rá, tavaly a mostanihoz képest kifejezetten erős, amolyan sztárcsapatuk volt. Miskolcon ennek a játékosállományában a mainál jóval erősebb együttesnek azonban az előző évadban esélye sem volt a mainál valamivel gyengébb DKSK ellen.

Nyáron a Diósgyőr rengeteget erősödött, a soproni csapat viszont gyengült és bevallottan hosszabb távra tervez. Ennek ellenére ez a megfiatalított alakulat – és éppen elsősorban a fiatalabbak, Török, Horvát, Vajda és Szlimák – idegenbeli bátor és jó játéka révén egy szenzációs meccsen nagyon megszorongatta a sokak által a bajnokság megnyerésére is esélyesnek tartott DKSK-t a miskolci katlanban. Hozzá kell tenni, nagy balszerencséje volt a soproni együttesnek, hogy első számú palánk alatti játékosuk, Zakaluzsnaja már az első félidőben kivált a játékból sérülés miatt. A hajrában aztán a helyette első számú „lepattanófelelőssé" előlépett Vajda Anna kipontozódott, és ez már sok volt az Orsinak. A vereség ellenére azonban a jól játszó fiatal soproni lányoknak mást nem tudunk mondani, mint azt: csak így tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámai végjáték

Jól kezdett a győri gárda, Konkoly révén hamar vezetést szerzett, majd a 6. percben már 4–1-es… Tovább olvasom