Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Bp. Honvéd-Győri ETO FC 1-2 - Bíztató kezdés

Hátrányból fordított az ETO a Honvéd otthonában. A második félidőben többet támadtak a győriek.


Bp. Honvéd-Győri ETO FC 1-2 (1-0)
OTP Liga, Bozsik stadion 1500 néző, V.: Iványi (Kispál, Forgács)

Supka Attila: - Az első félidőben jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, kihagytunk egy tizenegyest. A második játékrész elején is két százszázalékos helyzetünk volt, amiket kihagytunk. Az ellenfél lőtt két gólt és megnyerte a mérkőzést.

Csertői Aurél: - Egy kicsit szokatlanul kezdtük a mérkőzést, enerváltan játszottunk, nem úgy, ahogy szerettünk volna. Pozitívum, hogy hátrányból is fel tudtunk állni, persze ehhez kellett egy kapusbravúr is. Úgy érzem a második félidőben jobbak voltunk a Honvédnál.

Ellentétes félidők, győri siker Kispesten

A Győri ETO FC 2-1-es győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a szombaton elhunyt Bicskei Bertalan, a Honvéd korábbi játékosa és vezetőedzője, volt szövetségi kapitány emlékére.

Jegyzőköny

Gólszerző: Hajdú (12.), ill. Dudás (57.), Dinjar (79.)

Sárga lap: Horváth A. (16.), Hajdú (48.), Németh N. (63.), ill. Takács Á. (42.)

Koltai Az első félidőben a Honvéd akarata érvényesült, fölényét pedig hamar gólra váltotta. A szünet előtt második találatával tovább növelhette volna az előnyt a csapatkapitány Hajdú, azonban Stevanovic hárította a 11-esét, így a jobban futballozó Honvéd csak minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban is a Honvéd irányított, mégis az ETO egyenlített váratlanul. Ez viszont olyannyira összezavarta a kispestieket, hogy a vendégek többször is megszerezhették volna a győztes gólt, s ez végül sikerült is, így elvitték a három pontot a Bozsik Stadionból.

Bp. Honvéd: Kemenes, Lovric, Botis, Kostolani, Novák A., Németh N., Horváth A., Zelenka, Hajdú, Abass, Délczeg;
Vezetőedző: Supka Attila

Győri ETO FC: Sztevanovic, Takács Á., Fehér Z., Djordjevic, Völgyi, Dudás, Trajkovic, Pilibaitis, Ji-Paraná, Simon A., Koltai;
Vezetőedző: Csertői Aurél

93. perc:
Abass még lőhetett volna, de gyengén gurított Sztevanovic kezébe. Még egy szabadrúgás, s Iványi lefújja a mérkőzést.

90. perc: 3 perc hosszabbítás.

87. perc: Pilibaitis helyére Windecker áll be.

79. perc: vezet az ETO. Sztevanovic kirúgása után Koltai tette tovább a labdát, ami Dinjar elé pattant két honvéd védő között. A támadót lerántani sem tudták, így kilőtte a hosszú alsót. 1-2

74. perc:
Horváth lapos lövését védte Sztevanovic. A másik oldalon Ji-Paraná lött távolról mellé.

66. perc: kettőt cserél Csertői. Le: Dudás, helyére Aleksidze. Ismét szünet, idő az ivásra és a frissítésre. Le: Simon, helyére Dinjar.

63. perc: Németh kapott sárgát. A szabadrúgás után több lövés is levágódott a védőkről.

60. perc: Cserél a Honvéd: Zelenka helyén Ivancsics. 61. perc: Hajdú helyén Danilo.

57. perc: Egyenlít az ETO! Takács passzaután Koltai tolta meg a labdát a jobb oldalon, felnézett, majd parádésan tette Dudás fejére. 1-1

52. perc:
Völgyi lőtt távolról mellé.

49. perc: ismét ide-oda pattogott a labda a győri 16-oson belül, míg végül Abass elé került, aki kihagyta a kihagyhatatlant: öt méterről Sztevanovic kezét találta el.

48. perc: Hajdú kap sárgát.

46. perc: Trajkovic rúgta fel a Honvéd támadóját 20 méterre a kaputól. Hajdú lövésse kicsivel ment mellé.

A második félidőt az ETO kezdi.

45+2 perc: szünet.

44. perc: Völgyi beadását Pilibaitis fejelte kapufára, majd a kipattanó Kemenesről az alapvonalon túlra hullott a labda.

42. perc: a bal oldalon Abass simán lefutotta Fehért. Abass két védőt kicselezett, majd a fekvő Takács kezén átgurult a labda. A játkvezető 11-est ítélt. A büntetőt Sztevanovic védte. Takács sárga lapot kapott.

41. perc: Dudás lőtt kapura egy szabadrúgást. Kemenes szögletre tenyerelte a labdát.

39. perc: két Honvéd támadást is blokkolt az ETO védelme. Előbb Abass, majd Hajdú elől sikerült tisztázni.

32. perc: Hajdú kapu elé csavart szabadrúgását Sztevanovic öklözte ki.

25. perc: szünet a mérkőzésen. Mindenki ihat a nagy melegre való tekintettel.

23. perc: Dudás lábát húzták el a tizenhatos előtt. A szabadrúgást Dudás csavarta jobb lábbal a hosszúba, de Kemenes a helyén volt.

20. perc: jól lépett ki Dudás a bal oldalon, és jól gurított középre. Megpattant ugyan a labda, de Koltai elé került, aki nem találta el a kaput.

17. perc: győri helyzet: a szögelt után Pilibaitis fejesét védte Kemenes.

16. perc: sárga lap Horváth-nak, Ji-Paraná lerántásáért.

12. perc: Hajdú bombázott az ETO kapujába. Jobb oldalon hozta fel a Honvéd a labdát. Két sarkazás után egy győri játékosról pattant az üresen álló Hajdú elé a labda, aki 10-ről nem hibázott. 1-0

9. perc: Abbas kapott remek labdát a bal oldalon, s lőtte közelről kapura. Sztevanovics a helyén volt, nagyot védett.

8. perc: Hajdú lőtt ballal kb. 25-ről mellé.

5. perc: Koltai kezezett a saját tizenhatosa előtt. Zelenka gyengén lőtte. Fölé.

4. perc: Dudás végzett el szabadrúgás. A laposan beadott labdát kivágták a piros mezesek.

1. perc: Zöldben az ETO, piros-fehérben a Honvéd, kékben a bírók. A mérkőzést a Honvéd kezdi.

16.00 óra - Egy perces gyászszünet. Bicskei Bertalanra emlékezünk.

Eredményesség és sajátos arculat a cél

Nemzetközi szereplést jelentő eredmény elérése a cél a Győri ETO FC számára a hétvégén induló idényben. A masszív védekezés mellett
látványos támadójátékot vár csapatától Csertői Aurélvezetőedző, aki a rajt előtt adott interjút.

– A tavaszi idényben tizenkét mérkőzésen dirigálta a csapatot. A nyári felkészülés után hogy látja, miben sikerült előre lépni a korábbiakhoz képest?
– Egy az ETO-ra jellemző arculat, egy rövidpasszos játékstílus kialakítása volt a célunk az elmúlt időszakban – mondja Csertői Aurél vezetőedző. – Úgy látom, hogy ez többé-kevésbé működik is. Hiányérzete persze van az embernek, de ez természetes, hiszen egy-két hét alatt nem lehet tökéletesen elsajátítani mindent. Ehhez még idő kell, de az edzéseken és a mér kőzéseken azt látom, hogy a játékosok értik, mit várok tőlük.

Nyári átigazolások

Érkezett: Simon András (Excelsior), Marek Strestík (cseh-szlovák, FC Zbrojovka Brno – Csehország, kölcsönbe), Jarmo Ahjupera (észt, Újpest FC, kölcsönből vissza), Molnár Péter (BFC Siófok, kölcsönből vissza), Zoran Supic (szerb, Lombard Pápa TFC, kölcsönből vissza), Zámbó Bence (MTK Budapest, kölcsönből vissza), André Lamas (brazil, Palmeiras – Brazília)

Távozott: Eugene Fomumbod (kameruni, ?), Sánta András (romániai, Bp. Honvéd), Lasa Totadze (grúz, Pápa – kölcsönbe), Georgi Ganugrava (grúz, Pápa – kölcsönbe), Vedran Niksic (horvát,  ?), Teimuraz Sarasenidze (grúz, ?), Fouad Bouguerra (algériai, ?), Arsene Copa (gaboni, ?), Alekszandar Radoszavljevic (szerb, ?), Zoran Supic (szerb, ?), Djordje Cetkovic (montenegrói, ?) 

– A sajátos arculat kialakításában milyen játékelemekre fektetik a fő hangsúlyt?
– A masszív, pontos védekezés a futball legfontosabb része, hiszen támadásokat csak akkor lehet vezetni, ha nálunk van a labda. Ész nélkül nem lehet előrerohanni, mert annak szinte mindig súlyos következményei vannak. A célunk az, hogy fegyelmezett védekezésből indulva látványosan támadjunk. Úgy látom, hogy jó úton járunk. A tavaszi tizenkét meccsen egyszer sem játszottunk alárendelt szerepet, a helyzekihasználásunk ugyan még gyakran akadozott, de azt gondolom, ezen nehéz javítani. A helyzet gólra váltása kvalitás kérdése és elsősorban az egyéniségeken múlik. Azért bízom benne, hogy e tekintetben is sikerül előrelépnünk!

– Az volt a cél, hogy nyáron olyan játékosok kerüljenek az ETO-hoz, akik azonnal erősítést jelentenek. Ennek tükrében ho gyan ítéli meg az átigazolásokat?
– Minden tervezett elképzelésünket nem sikerült megvalósítani, hiszen egy belső védőt és egy irányító középpályást is szerettünk volna hozni.
Az újak közül Simon és Ahjupera bevethetők, utóbbit tavasszal figyeltük az Újpestben, jó teljesítményt nyújtott, válogatottbeli elfoglaltsága miatt némi késéssel kapcsolódott be a közös munkába. Simon valamelyest meccshiánnyal küzd, de rá is számítok. A többi új szerzemény nincs olyan állapotban, hogy egyből a kezdő csapatban kapjon helyet.– Augusztus végéig tart az átigazolási időszak. Várhatók-e még friss arcok a csapatba?
– Nincs tervbe véve újabb átigazolás. Szerencsére erős a keretünk, önmagában már az is örömteli, hogy mindenki itt van, akire számítunk, aki segíteni tudja az ETO-t és hogy sérülésmentesen tudtuk végig
csinálni a felkészülést. Ha mégis jönne új labdarúgó, az vagy extraképességű vagy fiatal tehetség lehet.

– Elég bő a keret, van verseny helyzet a csapatba kerülésért?
– Én úgy látom, a játékosok közötti egészséges versenyszellem, a rivalizálás az egyes posztokért, mindenképpen a javunkra válhat. Remélem, a játékosok megnehezítik a dolgomat azzal, hogy a sok jó teljesítményt nyújtó futballista közül kik kerüljenek a kezdőbe!

– Hogyan ítéli meg az erőviszonyokat az induló bajnokságban?
– Szerintem nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, de egy erős ötös-hatos boly így is kiemelke dik belőle. Úgy gondolom, ennek tagja az ETO, valamint a Videoton, a Debrecen, a Fradi is. Olyan teljesítményt akarunk
nyújtani, hogy elérjük a célunkat, a nemzetközi kupaszereplés jogának kiharcolását. A csapatnak ehhez minden bizonnyal a dobogón kell végezni. A játékosoknak minden bizonnyal kellő motivációt jelent, hogy az ETO elnöke, Tarsoly Csaba bejelentette, ha az egyes fordulók után dobogós helyen áll a csapat, ötször annyi prémium üti a játékosok markát, mintha lejjebb foglal helyet a táblázaton.– Vasárnap a Honvéd otthonában kezdi az idényt az ETO.
Mit vár a nyitánytól?
– A Honvéd jelentősen átalakult a nyáron, nyolc-tíz új labdarúgót igazolt és játéktudásban szerintem erősödött is a tavalyi bajnoksághoz képest. Igyekeztük feltérképezni a játékukat az elmúlt hetekben. Minden bizonnyal agresszíven fognak támadni, de nekünk bírni kell ezt a nyomást, veszélyes támadásainkból pedig egyet-kettőt gólra váltani. Ebben az esetben a miénk lehet a három pont.

Az eddigi bajnokok

A magyar első osztály történetének (1901-től) legeredményesebb klubja a Ferencváros  28 elsőséggel, míg a jelenleg címvédő Videoton FC fennállása óta először nyert aranyérmet a legutóbbi szezonban. 

Az eddigi győztesek
28 alkalommal: FTC 
23 alkalommal: MTK 
20 alkalommal: Újpest 
13 alkalommal: Bp. Honvéd 
6 alkalommal: Vasas  
5 alkalommal: Debreceni VSC  
4 alkalommal: Csepel  
3 alkalommal: Győri ETO
2 alkalommal: BTC  
1 alkalommal: Dunaferr FC, 
Nagyváradi AC, Vác FC, Zala
egerszegi TE, Videoton FC

Olvasóink írták

 • 19. peet2 2011. július 18. 17:56
  „T. K.hu!

  Bicskei Bertalan Győrött is az ETO -nál tevékenykedett, nem is oly rosszul.
  Ezt kifelejtetted!!! Vagy nem is tudtad??
  A mérközést meg ugy kell elkönyvelni, hogy ebben a bajnokságban még veretlenek,és reméljük sokáig igy is lesz,,
  már csak azért is hogy a kétkedőknek ne legyen igaza a többieknek meg legyen öröme!!”
 • 18. Sanyi32 2011. július 18. 10:10
  „Ji Pirana a nemzetisport-on csak 4-es osztályzatot kapott! Nem akarom sztárolni, sőt! De ez nem 4-es volt. Nagyon szubjektív az osztályozás, az én szubjektív véleményem szeint 5-ös volt, Koltai legalább 7-es, a kapus pedig 8-as. És Takács is 5-ös volt.
  Ha jól megnézzük, a nyert meccs után a Kispesti játékosok szinte jobb pontokat kaptak mint az ETO! Jelzem az eredmény 1:2 volt. Megérdemelten! Az első 20 percet leszámítva az ETO-ban volt a potenciál. Természetesen várom a jobb produkciókat is.”
 • 17. poto 2011. július 18. 09:37
  „Szép volt fiúk !
  Hátrányból fordítva megnyerni a mérkőzést jó előjel a bajnokság első fordulója után.”
 • 16. nasi12 2011. július 17. 22:48
  „Tisztelt 15. kacsa57!
  Teljesen igazad van!
  Az a beadás, az egy olyan beadás volt, amelyet tanítani nem lehet!
  Az a labda kikerülgette a védőket, és pont egy ETO fejre lett rávarázsolva, de úgy, hogy elég volt csak odatartani a kobakot, és máris a hálóba pattant róla a labda.
  Nem kisebbítve Dudás érdemeit, a beadás valóban pazar volt.”
 • 15. kacsa57 2011. július 17. 21:08
  „Dudás az egyenlítő gólnál miért nem köszönte meg a beadást? Azt a labdát igen sokan befejelték volna, de 99%-uk odafut Koltaihoz, és azután ünnepeltette volna magát. Ezen a meccsen Koltai jobb volt.”
 • 14. drKotász 2011. július 17. 20:58
  „13. napsugár
  Hol olvastál tőlem ilyeneket?”
 • 13. napsugár. 2011. július 17. 20:46
  „ha nasi12 "csupán" egy családtag lehet, akkor te 12. drKotász, te csupán egy irigy eto ellendrukker lehetsz. túlteng benned a gonoszság :S szép dolog.., amikor egy ember még a győzelemben is hibát keres. büszke lehetsz magadra :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  HAJRÁ ETO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. drKotász 2011. július 17. 20:43
  „11. nasi12
  :DDD
  Te biztos valami családtag lehetsz.”
 • 11. nasi12 2011. július 17. 18:56
  „Az utolsó pillanatig vártam a bérlet megvásárlásával, de a mai találkozó képe alapján szerintem megérdemlik, hogy ismét támogassam a csapatot szurkolásommal.
  Lehet, hogy küzdelmes lesz a bajnokság a számunkra megint, de ha továbbra is így harcolnak, még vert helyzetben is, akkor sok szép győzelemben lesz részünk.
  Még néhány látványos győzelem, aztán a győri szurkolók gyorsan félre teszik a régi sérelmeket, mert részesei akarnak lenni, a friss sikereknek.
  "A győzelem nem szorul magyarázatra!"
  A találkozó igazi hőse persze megint Szasa volt aki kifogott egy tizeneggyest, és okosan gyors indításával pedig részese volt az egyenlítő gólunknak is.”
 • 10. dogosrobi 2011. július 17. 18:23
  „piroskaésabarkasz HAHAHA kispest-ETO1-2”
 • 9. piroskaésabarkasz 2011. július 17. 17:50
  „3,6!Csak a Kispest...HA,HA,HA!!!”
 • 8. hassel7 2011. július 17. 16:37
  „Ha ez a játék lesz az egész idény alatt, akkor reális a 12. hely...”
 • 7. hassel7 2011. július 17. 16:29
  „Honvéd-Győr: az Újpesten gólerős Ahjupera a keretben sincs, hol van a brazil Lamas v. kicsoda, Stresnik meg állítólag komoly fizikai lemaradásban van. Hogyan lesz ebből csapat. Tarsoly Úr ugye a pénz mint forgandó........”
 • 6. bélanéni 2011. július 17. 16:25
  „Csak a KISPEST!!! Az ETO ismét ígéret marad, mint már sok-sok éve.”
 • 5. jazmine33 2011. július 17. 15:10
  „Meg lehet nézni a Diósgyőr játékát pl: hogy támadtak stb..lemosták a ZTE a pályáról...ez a " foci"”
 • 4. dogosrobi 2011. július 17. 13:37
  „Hajrá ETO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. zsi-ci 2011. július 16. 21:08
  „Csak a KISPEST!”
 • 2. Marci01 2011. július 16. 15:03
  „Sosem volt ez cél, ezt mindenki tudja. Ha komolyan gondolnák, akkor tavasszal edzőt szerződtettek volna nem a Csertőit. Elég elolvasni a nyilatkozatát: "Egy az ETO-ra jellemző arculat, egy rövidpasszos játékstílus kialakítása volt a célunk az elmúlt időszakban - mondja Csertői Aurél vezetőedző. - Úgy látom, hogy ez többé-kevésbé működik is. Hiányérzete persze van az embernek, de ez természetes, hiszen egy-két hét alatt nem lehet tökéletesen elsajátítani mindent."
  Normális ez? 1-2 hét alatt akar a fiúkkal megtanítani egy új játékrendszert??? Volt rá majdnem egy fél éve, de nyomokban sem lehetett felismerni még próbálkozás szintjén sem egy rövidpasszos játékrendszert. Gondolja most a felkészülési időszakban megtanulták...”
 • 1. alacska 2011. július 16. 11:51
  „Megint nem igazoltunk " senkit" Simon Andráson kívül . A többi középszintű vagy annál is lejebb van. Az edző szerint rajta és Ahjuperán kívül nincs bevethető állapotban az újjonan igazoltakból. Akkor minek igazoltuk óket ? Megint nincs gólerős csatár, igazi romboló tipusu beálló , de nincs egy igazi irányító közép pályűás , úgymond karmester. Nem fogja ez a csapat az idén se "kifosztani" Tarsoly kasszáját ! Még van idő, utána kell nézni legalább egy vagy kettő azonnal bevethető sztrájátékosnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu ob - Ifjúsági olimpiai bajnok a vb-csapatban

A tavalyi ifjúsági olimpián aranyérmes Tótka Sándor is kiharcolta az indulási jogot az augusztusi, szegedi kajak-kenu világbajnokságra. Tovább olvasom