Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

BoxingOne: vitatható bírói döntés a fináléban

Második lett a győri KO Gladiátor a BoxingOne Championship most véget ért sorozatában.

A hétvégén a Debrecen Plazában rendezték a BoxingONE Championship nagydöntőjét, melyen a házigazda DVSC és a Győri KO Gladiátor csapott össze. A találkozó végig nagy küzdelmet és végül 8:6-os debreceni győzelmet hozott.

Nagy Zoltán, a győriek vezetőedzője szerint csapata mindent megtett, de nem mindenki akarta a ringben és amellett az ő győzelmüket.

„Remek meccset játszottunk, hét-ötös debreceni vezetésnél az utolsó párban szerintem mindenki láthatta, hogy Szabó László megverte a középsúlyú magyar bajnokot, kár, hogy a pontozók másként vélekedtek. Ha győzünk, akkor döntetlen a vége, s az nekünk kedvezett volna, mi lettünk volna a bajnokok. Emiatt csalódott vagyok, a csapattal azonban teljes mértékben elégedett" – kezdte Nagy Zoltán, aki már a jövőről is beszélt.

„Úgy érezzük, akik útjára indítottuk ezt a sorozatot, hogy kinőtte magát, s egyre népszerűbb. A február végén vagy március elején induló új kiírásban már egy szlovák csapat is indul. Ezenfelül pedig tárgyalunk a román, a horvát és a német szövetséggel, hogy még jobban kiszélesítsük a bázist. Utóbbi három nemzet legkorábban csak ősszel csatlakozhat a BoxingOne-bajnoksághoz" – folytatta Nagy Zoltán.


A gladiátoros Portéka Tibor (pirosban) magabiztos bokszolással verte Széll Tamást.
A gladiátoros Portéka Tibor (pirosban) magabiztos bokszolással verte Széll Tamást.


Ami a győri klubot illeti, részben a fentiek miatt változik majd a csapat összetétele.

„A 91 kilogrammban szereplő Mirkó Dominik a szlovákoknál szerepel a jövőben, így ebben a súlycsoportban mindenképpen új ember után kell nézni. Hasonló a helyzet az 57 kilogrammosoknál is, ahol most a döntőben nem is tudtunk egy kellően feltüzelt versenyzőt kiállítani, bár Horváth László becsülettel küzdött" – tette hozzá a vezetőedző, aki szerint fellendülőben van a győri utánpótlás, de ez egyelőre még nagyon kevés.

 
A döntő eredményei:

57 kg: Horváth László–Kalucza Norbert 0:2 (0:2). 60 kg: Varga Miklós–Török János 1:1 (1:3). 64 kg: Nyéki Gheorghe–Kertész Henrik 1:1 (2:4). 69 kg: Zámbó Dániel–Nagy Péter 1:1 (3:5). 81 kg: Portéka Tibor–Széll Tamás 2:0 (5:5). 91 kg: Mirkó Dominik–Deél Szabolcs 0:2 (5:7). 75 kg: Szabó László–Móna Imre 1:1 (6:8).
„Mindenképpen szélesebb tömegekre kellene felépíteni az ökölvívást, a sportiskolai képzésbe kerülés sokat lendíthetne rajtunk. Ennyi sportág mellett azonban nincs könnyű dolgunk. Ennek ellenére csak hozzánk közel száz gyerek jár le rendszeresen edzeni. Igaz, kétharmaduk nem versenyszerűen bokszol, csak hobbiból" – mondta végezetül Nagy Zoltán.

A találkozóról készült összefoglalót a Sportklub szerdán éjféltől sugározza.

Nagy Zoltán, a győriek vezetőedzője szerint csapata mindent megtett, de nem mindenki akarta a ringben és amellett az ő győzelmüket.

Olvasóink írták

  • 1. Club_Hajó 2010. február 02. 18:37
    „Azért GRATULÁLUNK.
    És HAJRÁ a következő szezonhoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadik hely Szlovákiában

Kézilabda - A harmadik helyet szerezte meg a Győri Etik-ETO férficsapata a szlovákiai Vágsellyén… Tovább olvasom